Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte

Sekcia: Ostatné 29.08.2022 | 14:09
Avatar mirko70 U_Mate 16:04  Používateľ

Zdravím priatelia.

Pred časom som si dovolil pridať portál LinuxOS a predstaviť ho na sociálnej sieti Vkontakte .

Pre tých,ktorí ju nepoznajú je to ruská obdoba Facebooku,s množstvom jak Čechov tak i Slovákov.

Zatiaľ sme v stave ručného prezdieľania správ (klasika Ctrl+C,Ctrl+V).

Preto by som sa rád spýtal na váš názor,hlavne tých,ktorí majú skúsenosti s touto soc.sieťou,či by nebolo vhodné pre možnosti zdieľania ponúknuť podobné tlačidlo aké majú aj Facebook a Twitter.

Ďakujem všetkým,ktorí sa vyjadria.

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 30.08.2022 | 06:59
      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

      Ja spravujem FB linuxos.sk a zdieľam presne takým istým spôsobom, že kopírujem link.

      Čo sa týka umiestnenia VK nemyslím si, že v súčasnej politickej situácii je to vhodné. Osobne by som z tohto webu nechcel mať nového dráčika.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 30.08.2022 | 10:55
        Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

        ono ani na FB to nie je vhodne.

        Inak kym som nezrusil soc. siete, VK mi prislo podstatne normalnejsie nez FB ci Twitter.

        Do or do not. There is to no try.​
        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 30.08.2022 | 16:46
          Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

          Zo sociálnych sietí máme traffic 10%. Z toho tvorí facebook zhruba 96% návštevnosti. Len tak pre zaujímavosť.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 31.08.2022 | 19:04
        Avatar mirko70 U_Mate 16:04  Používateľ

        Ahojte,

        Pravdu povediac,bol som zvedavý ako zareagujú ľudia zdieľajúci hodnoty slobodného softvéru.

        Vo svojom emailovom podpise používam známy to Voltérov citát : Hlboko s Vami nesúhlasím s vašim názorom,urobím však všetko pre to aby ste svoj názor mohol slobodne hlásať.

        Preto ma zaskočilo slovíčko ,,vhodné, lebo ak by sme mali hľadieť práve podľa tohto výrazu,museli by sme všetky spoločnosti,vrátane YouTube považovať prinajmenšom za šialencov,že dovolia zdieľanie v podstate do všetkých soc.sietí viď.príloha

        Viem čo je traffic,je to len jeden z ukazovateľov. Tu išlo o možnosť rozšírenia dosahu.

        Keď som pred určitým časom začal spolupracovať s necenzúrovanými stránkami,tiež som mal obavu,no a dnes máme na VK komunitu cez 2000 aktívnych členov. Áno,sú to zväčša odídenci z FB,ktorí sú už raz takí a nedávajú si servítku cez ústa.Ale za to priamy.

        Ak to teda postavím do kontextu slobodný softvér,slobodný operačný systém,tak vidím,že ak by Stallman alebo Torvalds rozmýšľali,pre koho je linux ,,vhodný, asi by zostalo len pri snoch.

        v každom prípade,ďakujem všetkým za ich názory a vyjadrenia a pripájam jeden dokument

        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 01.09.2022 | 10:22
          Avatar Richard Antix  Používateľ

          To slovo "vhodné" v súvislosti s VK bolo akiste myslené tak, že možné prepojenie by niekto mohol vnímať ako odklon od apolitického (hoci politické názory tu občas zaznejú) zamerania webu.

           

          Porovnávať slobodný "stallmanovsky" softvér a komentovanie politického diania nie je úplne správne a jednoduché, nakoľko pri definovaní slobodného softvéru sa môžeme oprieť o jednoznačné fakty. Pri politike je to, a to najmä v súčasnosti, tápanie medzi informáciami, ktorých hodnovernosť vnímame našim hodnotovým či emočným nastavením.

           

          Napr. ja zo svojho ateistického pohľadu vnímam politické snahy o udržanie "tradičnej" rodiny ako prežitok, ale niekto iný (napr. moja manželka) to vníma opačne.


          Alebo ja mám jasno v otázke Tisa - pre mňa vôbec nie je kontroverzný. Je to pre mňa zlý človek.
          Ale máme v rodine i voličov ĽSNS.

           

          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 11:14
            Avatar Michelozzo   Používateľ

            V duchu internetového pravidla "bez môjho názoru sa nikto nezaobíde" si dovolím napísať svoj názor :)

            prepojenie by niekto mohol vnímať

            Či náš svet nebude v takom srabe práve preto, že ľudia sa boja už len tak, preventívne, že by niekto niečo mohol zle vnímať? A tak radšej niečo neurobia, pre istotu. Volá sa to autocenzúra, najnovší výdobytok "liberálnej" "demokracie". Veď kto by sa chcel nechať šikanovať od 25-ročných redaktoriek denníka N, no nie?

            Kašlite na (geo)politiku. Ak si myslíte, že pridať tlačidlo VK je dobrá vec, tak to treba spraviť. Ak nie, tak nie. Ale obzerať sa pri tom na nejakých "buthurt" slniečkárov je nielen zbabelé a hlúpe, ale aj nebezpečné.

            • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 12:02
              Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

              Ja som šéfredaktor, text je môj a za seba hovorím, že sa nebojím len tak preventívne. Nechcem z portálu robiť propagandistický proruský web. Ak by som tu zavádzal sociálnu sieť krajiny, ktorá nás len tak mimochodom označila ako svojich nepriateľov a cez ktorú sa tu šíria strašné blbosti, mohli by to niektorí chápať ako pozvánku a to nechcem.

              Mimochodom bez tej "liberálnej" demokracie by sme tu asi nemohli niečo také rozoberať a boli by sme cenzúrovaní automaticky. Nemohli by sme si voliť vlastných aj keď úplne debilných zástupcov z ľudu atď. Treba si trochu naštudovať pojmy ako liberálna demokracia.

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 15:25
                Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                Aj jaj.. ja pracujem s informáciami aj minulých desaťročí, dalo by sa povedať aj storočí... Je mi jasné, že si šéfredaktor, prizvukuješ a zdôrazňuješ to, ale isto nie si šéfredaktor na pravdu. Táto liberálna demokracia vypla cez 20 stránok s inými ako hlavnoprúdovými informáciami, umlčiavala Prof.MUDR. Berana, Prof.Mudr. Turánka, Doc. Toroka, pred pár mesiacmi NAKA na pôde TU Košice robila raziu Doc. Dudášovi a vzala mu laptom, ktorý dodnes nevrátila, robila mu raziu v dome... v českej repuvlike zhalai celý obsah predajne vydavateľa A.B. Bartoša a písomne mu oznámili že knihy prepadajú v prospech štátu. Táto liberálna demokracia nanútila môojmu synovi rúšku do škôlky, nebudem hovoriť o úmrtiach po očkovaní v našej rodine. Táto liberálna demokracia vytvorila tú biedu čo vidíme okolo nás s tichým súhlasom médii. Pre mňa je a linux vlastne trošku vdzor proti generácii windowsákov-gatesov. Uznávam však Tvoj názor, ako názor jedinca s /rovnako ako aj u mňa/ obmedzeným pohľadom. Náš názor je náš focus na konkrétnosti. Hybatielia sú za oponou a ak si myslíš opak, kľudne zostaň v tejto teoréme. Rusi, slováci, ukrajinci sú ľudia, chodia ako na fb tak na vk, propaganda je všade, ale nechal by som to na múdrosti jednotlivcom nech si vyberú. p.s.: povedz mi ako sa cenzurovalo automaticky v minulosti, môžeš začať socializmom, stačí aj v Československu. Automaticky, nie po tom ako zasadala strana a vedenie... automaticky. Ďakujem za odpoveď.

                • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 16:35
                  Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                  Toto su take znosky sraciek co si tu vygrcal, ze realne pochybujem o tvojom dusevnom zdravi. Ako je to mozne, ze vsetky svetove sprisahania odhalia ludia co si nie su schopni bez pomoci ani zaviazat snurky? Bohuzial to vzdy najviac boli ich okolie a nie ich samych. Psychiatricka pomoc je u nas zdarma, staci navstivit ambulanciu @:-)

                  git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                  • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 21:58
                    Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                    takže som tu napísal mená neexistujúcich pánov? alebo som napísal niečo čo sa nestalo? psychiatriu si nechaj v rýchlej voľbe, zíde sa ti, my máme v rodine lekárov dosť, no nie však so špecializáciou, ktorú si spomenul. a slová ako sračky a grc svedčia o obľúbenej slovnej zásobe, ja neskĺznem na takú úroveň. prajem pekné dni.

                    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 22:28
                      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                      50% tvojich prispevkov na tomto portale, za tych par mesiacov co si tu pritomny, je na urovni sfetovaneho dadaistu. Ty si prisiel na technicky portal, tahas sem politiku, konspiracie a cudujes sa, ze tvoje splechy nie su prijimane s nadsenim. Nikto iny tu tak agresivne netlaci druhym svoj pohlad na svet ako ty. Dokazal si sa ponavazat do viacerych ludi, ktori su na tomto portale dlhsie, nez ty vobec tusis ze nieco ako Linux existuje. To ti ale nebrani spravat sa povysenecky voci celemu osadenstvu portalu, napriek tomu, ze mnozstvo ludi na tomto portale ma vyssie vzdelanie nez ty, viac vedomosti nez ty a v neposlednom rade lepsie analyticke schopnosti nez ty. Jedine coho mas viac ty, je more casu v zaprdenom antikvariate, ktory namiesto toho aby si vyuzil na dovzdelavanie sa a posunutie sa niekde dalej v akejkolvek odbornosti, radsej vyuzivas na citanie konspiracnych hovadin. Nech sa paci, je to tvoja volba, vzdy sa da predsa svoja neschopnost zvalit na zly zly zapad, ameriku, zidojasterov, alebojaneviemcoeste. Chapem, ze nie kazdy dokaze prebrat zodpovednost za svoj dodrbany zivot, ale necakaj, ze sa budem iba ticho pozerat na to, ako tymi hovadinami tapetujes forum kde som clenom vyse 15 rokov.

                      Jednoduche riesenie by bolo ak by si isiel radsej s konspiracnymi teoriami na portaly venujuce sa konspiraciam a nechat technicke forum vylucne na technicke temy. Ale to by som chcel od teba asi prilis rozumny pristup a pravdupovediac pochybujem ze si schopny takeho vyspeleho jednania.

                      BTW to ze grc nazvem grcom a sracky srackami hovori iba o tom, ze nazyvam veci pravymi menami. Odmietam sklznut na tvoju uroven a pouzivat (casto nevhodne) vzletne slova, ale bez ocividneho pochopenia ci uz suvislosti, alebo kontextu. Cau

                      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 17:47
                  Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

                  Reálne som za maximalizáciu slobody. Vždy som bol za maximalizáciu slobody a vždy budem za maximalizáciu slobody.

                  A teraz si to trochu rozoberme na drobné. Kedysi dávno som bol proti akejkoľvek forme cenzúry. Bol som naivný. Moja chyba.

                  Anarchia nie je absolútna sloboda nech to znie akokoľvek pekne. Pozrime sa napríklad na dopravu. Veď načo nejaké blbé pravidlá, ktoré mi vnucujú po ktorej strane cesty mám jazdiť, alebo že nesmiem jazdiť 160km/h v obci. Lenže tie pravidlá ktoré na prvý pohľad človeka obmedzujú v skutočnosti zvyšujú slobodu - slobodu bezpečne sa pohybovať, slobodu dostať sa z miesta A do miesta B bez toho, aby som musel príliš riskovať svoj život, alebo bez toho aby som musel odpratávať vraky áut zo zablokovaných ciest.

                  A teraz k rôznym hovnometom. Nepoznám českú scénu, ale minimálne A.B. Bartoša som si preklepol v archíve. V zásade chemtrails, ilumináti a podobné blbosti. Sorry proste bullshit. Pritom zrejme ide o inteligentného človeka, ktorý jednoducho píše bullshit so zámerom zahltiť mediálny priestor sračkami. Komu to môže vyhovovať nechám na čitateľovi.

                  Z mojej filozofie maximalizácie slobody dávam prednosť slobodnému prístupu k informáciám pred slobodou šíriť zámerne bludy. Preto som radšej za blokovanie hovnometov ak šíria vyslovene bludy alebo extrémne jednostranný pohľad na vec.

                  • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 21:55
                    Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                    Takže prof.Turánek a prof.Beran ti nestáli za preklepnutie, a ani Košický protokol od Toroka, nevadí, na ostatné ste mi nedali žiaden rozumný argument, ani meno ani odkaz na štúdiu či video, no nič, chlapi, nechajme to tak, rovina argumentačná sa tu nenosí, budeme len v termínoch IT. aspoň viem viac

                    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 05.10.2022 | 06:08
                      Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

                      Počas prestávky v práci mám obmedzený čas. Zo zvolených možností som si vybral len jednu a to konkrétne preto, že napísal pár kníh a ja čítam veľa a rôzne kontroverzné veci, takže voľba bola jasná.

                      Teraz k samotnému obsahu. Ak niekto tvrdí blbosti typu chemtrails, je u mňa akýkoľvek ďalší obsah odpísaný. Jednoducho nie som fyzikálny analfabet a viem si spočítať o koľko by sa skrátil dolet lietadla keby malo vypúšťať čo i len pár sekúnd nejaký aerosol pozorovateľný volným okom. Ktokoľvek, kto obhajuje chemtrails to buď robí zámerne s cieľom destabilizovať spoločnosť, alebo nevie rozoznať pravdu od výmyslov. V oboch prípadoch nemôžem informácie od takého zdroja brať vážne.

                      Som človek, ktorý strávil celkom slušnú dobu debatami s flatearthermi. Prečítal som nejaké ich knihy (inak s hodnotením cez 4.5 hviezdičky z 5 na amazone). Knihy boli napísané ... ja ani neviem ako to nazvať. Jednoducho strašne na oblbnutie bez konkrétnych overiteľných faktov.

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 15:47
                Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                a k tej démonokracii prikladám kauzy:

                SNOWDEN & ASSANGE & KIM DOTCOM

                a prikladám hlavičku mailu od Stalmanna:

                From: Richard Stallman Subject: GNU C Language Intro and Reference Manual Date: Tue, 06 Sep 2022 00:15:46 -0400

                [[[ To any NSA and FBI agents reading my email: please consider ]]] [[[ whether defending the US Constitution against all enemies, ]]] [[[ foreign or domestic, requires you to follow Snowden's example. ]]]

                tak ako je to s tou demokratickou cenzúrou?

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 17:10
                Avatar Michelozzo   Používateľ

                Miroslav, nerob z toho politiku.

                Ja nie som na VK, takže netuším, čo všetko sa sem odtiaľ môže infiltrovať. Ale hádam, že na trolov tu je šéfredaktor, ktorý vie dať aj BAN.

                Len pre upresnenie, Rusi nás neoznačili za "nepriateľov". Rusko nás dalo na svoj zoznam "nie priateľských krajín". Neviem, prečo sa nad tým niekto pohoršuje, keďže Ukrajine posielame zbrane.

                A takú slobodu sme mali aj za komanča, že "môžeš si otvárať hubu, ale na kariérny postup zabudni." Asi k tomuto smerujeme.

                • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 22:07
                  Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                  a kedy sme sa tam asi dostali? a prečo? silne sleduješ geopolitickú situáciu, hlavne Majdan a obdobie po ňom? vývoj na Donbase od roku 2014? Alej Anjelov ti niečo hovorí? je to detský cintorín, detí ktoré zomreli po ostreľovaní zo strany Ukrajiny ešte pred celým týmto cirkusom čo začal. mne je ľúto každého života, ukrajinského aj ruského, je mi ľúto že sa tam bojuje... tie zbrane čo posielame sú koho? Naďove alebo naše? a keď ich bude treba tak nám pomôže kto, Sša? tak ako pomoholi američania v Iraku /zbrane hromadného ničenia ktoré potom nikto nenašiel/, Sýrii, Lýbii, Afganistane...... Yemen, Vietnam ani nespomínať, a čo mierové bombardovanie, špinavými bombami, Juhoslávie? to si asi vymyslel Djokovič a Kusturica? mne to nevadí, že zatvárate oči, to sú vaše oči. majte pekné dni.

                  • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 05.10.2022 | 09:16
                    Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

                    Mám rád keď je interakcia, nevadí mi keď si skočíme do vlasov (v mojom prípade fráza), aspoň vieme že žijeme a každý má svoj názor. Ani nie som z tých, čo obhajujú iných tu na fóre alebo sa im podlizujú len preto, že sa "poznáme". Ale ťahať do všetkého politiku, to nikdy nedopadne dobre. Tiež x-krát začíname jednu tému a skončíme pri inej možno zaujímavejšej ale fakt vás poprosím, neťahajte na technický portál politiku a všelijaké konšpiračné teórie, jednoducho sa to sem nehodí. Paradoxne mi to prekáža viac, ako keď niekto použije hrubšie výrazy, sám nie som svätý,,,

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 01.09.2022 | 19:35
      Avatar radoKE   Používateľ

      A tak pod rúškom slobody slova plíživý proruský troll zasral fórum alternatívnymi hovnometmi...

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 03.09.2022 | 18:22
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

        +100

        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.10.2022 | 15:29
        Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

        A tak pod rúškom slobody slova plíživý proamerický troll zasral fórum hlavnoprúdovými hovnometmi...

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 01.09.2022 | 22:13
      Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

      Aby som pravdu povedal, nemyslím si, že je vhodné pridávať akékoľvek tlačidlo na akúkoľvek sociálnu sieť. Pred pár rokmi som dostal ten nešťastný nápad, že som si zriadil účet na FB. Po zhruba pol roku prišlo vytriezvenie a pochopil som, že je to vlastne nezmysel. Je to tak povrchné, večné príspevky od ľudí, ktorí sa zverujú s každým prdom. Čo dnes jedli, kde boli atď. dokonca s fotografiami. Neustále žiadosti o priateľstvo od ľudí s ktorými som sa v živote nestretol, napr. z Burundi alebo Španielska. Od tej doby som tam prestal chodiť a zistil som, že som urobil najlepšie rozhodnutie v živote. Takže nie ďakujem, nemám záujem o dvaciatu sociálnu sieť. AK sa chcem kontaktovať s určitým okruhom ľudí, robím to priamo, buď osobne alebo cez telefón či videohovor a iba s tými ľudmi, s ktorými sa naozaj poznám a robí mi radosť sa s nimi stretávať.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 00:39
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

        Sorry Livan ale takéto staromódne názory ma neskutočne vytáčajú, každý nech sa prezentuje ako chce. Ak má niekto potrebu zverejňovať na FB každú blbosť tak nech to robí, možno chce vyzerať pred inými šťastne a úspešne a možno si niečo kompenzuje v digitálnom svete. Tvrdenie že to že si prestal chodiť na FB je tvoje najlepšie rozhodnutie v živote je tak povrchné, cítiš sa teraz niečím výnimočný? Ak ťa takíto ľudia iritujú, dá sa zrušiť sledovanie priateľa alebo skupiny, ich bloknutie, nie si nútený nikoho na silu sledovať. Už veľakrát sa mi naopak osvedčilo kontaktovať ľudí ktorých som roky nevidel len vďaka tomu, že niečo zdieľali na FB. Tiež nemusím niektorých ľudí, ktorí si pomýlili FB s denníčkom ale jednoducho ich bloknem a vybavené, naopak ja beriem FB ako zdroj informácií,,,

        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 06:46
          Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

          Pozri sa, žiadal si názor, dostal si názor. To, že ťa to vytočilo, znamená, že to s tým Tvojím ponímaní slobody nebude až také žeravé, keďže Ťa vytáčajú odlišné názory než máš Ty. Možno by si mal prehodnotiť svoj prístup. A celkom určite sa necítim byť výnimočný, pretože vo svojom okolí poznám viacej ľudí s takýmto názorom.

          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 07:42
            Avatar Richard Antix  Používateľ

            Mne osobne najväčšie vrásky robia dve veci:
            1. Hoci nie som na FB, niekto tam dá fotku, na ktorej som aj ja a označí ma menom. (Hm, to by ma netrápilo, ak by som bol, po vzore Hugha Hefnera, v župane a mal okolo seba playboy girls…)

            2. Keď ma tlačia klienti alebo kolegova do WhatsApp či Viberu. Práve na túto tému chystám blog.

             

            Na druhej strane, milý Livan, čo ak odmietnutím niekoho z Burundi prídeš o milióny, ktoré ma tento človek na účte, a o ktoré sa chce s tebou podeliť, ale nemôže sa k nim dostať, kým mu nepošleš peniaze na právnika ☺?

            • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 07:54
              Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ

              Nevadí, však on mi tie milióny určite ponúkne i cez email ☺.

          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 08:07
            Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
            To, že ťa to vytočilo, znamená, že to s tým Tvojím ponímaní slobody nebude až také žeravé, keďže Ťa vytáčajú odlišné názory než máš Ty. Možno by si mal prehodnotiť svoj prístup.

            Nepochopil si tú pointu, ľudia rozhodujú o tom, čo si kto pridá na FB a zdieľa a máš možnosť si vybrať, čo chceš sledovať a čo nie. Tak ako oni aj ty určuješ, či tam budeš hádzať každých 5 minút niečo, alebo máš FB na jednoduchý profil a komunikáciu. Len ma vytáča keď sa niekto povyšuje nad iných, toto mi tak prišlo a vtedy búcham. Ospravedlňujem sa ako som sa ťa dotkol, nebolo to myslené ako nejaký útok,,,

            • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 08:25
              Avatar Livan Manjaro s XFCE  Používateľ
              Nepochopil si tú pointu, ľudia rozhodujú o tom, čo si kto pridá na FB a zdieľa a máš možnosť si vybrať, čo chceš sledovať a čo nie.

              Ja som to pochopil, len sa mi zdá, že Ty si nepochopil, že ma nebaví stále riešiť čo sa mi dotyční snažia servírovať. Človeka to zahltí zbytočnosťami a venuje tomu veľa času. Je to o vnútornom nastavení človeka. Ja som introvert a to neustálé obťažovanie (z môjho pohľadu, možno Tebe to vyhovuje) mi je proti srsti. Ten tvoj príspevok som nebral ako útok, to by som reagoval inak, len som poukázal na rozpor v tom, že slovne propaguješ slobodu ale vadí Ti názor, ktorý nie je v súlade s Tvojím presvedčením. P. S. v čom presne si videl to povyšovanie? Ja osobne si o sebe myslím, že som človek vyrovnaný, skôr pokorného charakteru ale možno sa mýlim.

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 09:15
                Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
                Ten tvoj príspevok som nebral ako útok, to by som reagoval inak, len som poukázal na rozpor v tom, že slovne propaguješ slobodu ale vadí Ti názor, ktorý nie je v súlade s Tvojím presvedčením.

                Fakt sa mi nechce vysvetľovať ti všetko. Mne vadí to, keď sa niekto povyšuje nad iných, je mi egal kto čo používa alebo nie. Chyba v komunikácii,,,

                • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 16:09
                  Avatar distefano wattOS, Xubuntu minimal,  Používateľ

                  Ty sa tu povyšujes nad iných a aj keď Livan tvrdí, že to nepovažoval za atak, ja by som to na jeho mieste zan považoval. Aspoň, že si sa ospravedlnil.

                  • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 17:08
                    Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

                    Pánové keby sme sa stretli na pive, pochopíte že mám rád sarkazmus a som za každú srandu. To že niekedy buchnem len znamená, že žijem a reagujem. Utrime si slzy a poďme ďalej, ospravedlňujem sa, fakt nemám potrebu nikoho urážať,,,

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.09.2022 | 22:14
                Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                ja som nič s povyšovaním nezachytil, a súhlasím s tebou. Inak ako dvorný antikvariátnik a starý sci-fista odporúčam na túto tému výbornú aktuálnu /aj so sa týka HW,SW/ knihu od Marca Elsberga - Zero.

                Obsah knihy: Zero Príbeh sa odohráva vo svete, ktorý ovládajú moderné technológie, sociálne siete a všemožné zábavné aplikácie. Nezdá sa Vám to povedomé? Londýn. Pri naháňačke je zastrelený mladý chlapec. Novinárka Cynthia Bonsant pátra po príčine jeho smrti a dostáva sa na stopu internetová platformy Freemee. Tato sieť zhromažďuje a analyzuje dáta a miliónom užívateľov sľubuje lepší život a úspech. Len jeden človek pred Freemee varuje: ZERO – najhľadanejší internetový aktivista na svete.

                Ale pre niekoho bude iste Elsberg proruský aktivista, čo kloktá v čechách vyrábaný novičok na ráno a miesto čiapky má alobal do špičky, viem. No takých ľudí bude vždy veľa, to vravel už Sokrates. Pre mňa to bola dosť dobrá kniha, ktorú odporúčam, čítal som aj iné od neho a jeho prístup k téme je vždy veľmi profesionálny. K sociálnym pavučinám a pavúkom so zlatými vajcami toľko.

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 20:53
      Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

      Pozdravujem priatelia v kerneli,

      za seba odporúčam Vk. Od kedy ma vyhodili z FašoBooku som tam a je mi tam dobre. Linuxáci sú tam zdatní, indovia píšu anglicky takže im je rozumieť lepšie ako keby rozprávali. Ja túto slobodnejšiu platormu odporúčam a na našej firemnej stránke máme jediné tlačidlo soc sietí a to VK.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 21:43
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor

        Čo si stváral, že ťa vyhodili z Fejsbuktu? :-)

        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 04.09.2022 | 21:58
          Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

          začalo to technickými otázkami na kompetentné osoby, čo sa týka prerozdeľovaní peňazí /šport, kultúra, verejné financie, politika/, potom otázky a fotky či majú muži, ktorí si pár krát zacvikli vercajk do zipsu a tak sú presvedčený že sú vlastne ženy, patriť do ženského športu a podobné homofóbne konzervatívne vtípky, a začalo to najskôr dvoj týždňovým blokom, potom mesiac blok, potom dva mesiace a potom trvalá stopka, z ktorej mi vraj spravia výnimku ak si prefotím občiansky /ID kartu/ alebo niečo v tom nezmysle. Tak som sa potichúčky zasmial, nostalgicky pohladkal Orwellovu knihu 1984 a hodil som na CukrokopcovéhoCIAfešáka bobek. A dobre som spravil. Najradšej mám osobný kontakt, ale tiež som prešiel cez písané listy a QIP, do doby sociálne nechutnej, kde si už ľudia nevážia zdravý sedliacky rozum a tak si občas odskočím na VK. Inak skôr by som riešil, ak by som riešil niečo do tejto doby, tak TELEGRAM. Fičí to na jedničku chlapci čo sú okolo jednotlivých linux-unix distier odpovedajú rýchlo a občas v reálnom čase takže plusy.

          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 05.09.2022 | 08:49
            Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

            Takze inymi slovami, porusoval si pravidla pouzivania sukromne vlastnenej a prevadzkovanej sluzby, a este sa pohorsujes nad tym, ze si dostal ban. Nuz, vitaj v realnom svete.

            git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
            • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 08.09.2022 | 07:24
              Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

              och, zabudol som, že humor je porušovanie pravidiel, od fedualizmu sa nič nezmenilo, keby Becko žil veľmi by sa nedivili, aj pán Kryl o tom spieval, ... zakázali smát a zakázali zpívat... áno som v reálnom svete, ale po svojom... prelez preskoč, ale nepodlez

              • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 12.09.2022 | 18:40
                Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                To ci to je, alebo nie je porusovanie pravidiel ma v kompetencii prevadzkovatel a vlastnik sluzby. A ty sa mozes aj na hlavu postavit ak sa ti to nepaci. Aj ku mne domov ked pride niekto a bude sa spravat v rozpore s mojimi poziadavkami, bude vyhodeny.

                Podrypovanie a urazanie druhych != humor

                Kryla na mna nevytahuj, za niektore tvoje nazory a inklinovanie k retorikam, by ti urcite nakopal zvonce.

                git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
                • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 16.09.2022 | 18:45
                  Avatar SSC Slackware | Void | Gentoo  Používateľ

                  tak kopanie zvoncov? podrypovanie a urážanie druhých som nikde nespomenul, nič si nečítal tak len cucáš naštvane z prsta a vidím že máš Kryla načítaného až do posledného chlpu, múdrosť sama. a ak začneš ľudí pozývať k sebe domov a vyhadzovať za to ako sa správajú, tomu sa hovorí ako? nechajme to tak, tvoje knowhow určite nebudem potrebovať

                  • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 16.09.2022 | 19:09
                    Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

                    podrypovanie a urážanie druhých som nikde nespomenul

                    muži, ktorí si pár krát zacvikli vercajk do zipsu a tak sú presvedčený že sú vlastne ženy,... a podobné homofóbne konzervatívne vtípky

                    Ved ty ani nevies, co pises.

                    že máš Kryla načítaného až do posledného chlpu, múdrosť sama

                    Rovno invektivy a zosmiesnovanie? Pekne. 

                    ak začneš ľudí pozývať k sebe domov a vyhadzovať za to ako sa správajú, tomu sa hovorí ako?

                    Ochrana svojho majetku. Uplne bezny koncept v civilizovanej spolocnosti. Dostuduj si, odporucam.

                    nechajme to tak, tvoje knowhow určite nebudem potrebovať

                    ....holub aj tak zhodi vsetky figurky, pose.ie sachovnicu a este sa bude naparovat, ako keby vyhral.

                    git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 22:29
      Avatar gejza ubuntu MATE  Používateľ

      ...suhlasim s pánom livanom...fésbuk je primitivna forma kommunikácie...ja osobne uprednostnujem osobné stretnutia... ...a tvrdenia,vzoru,že vdaka fésbuku som nasiel niekoho,je také povrchové...totiž ked mi doteraz nechybal,tak ani nebude chybat...asitaknijak...

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 02.09.2022 | 22:52
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        vdaka fésbuku som nasiel niekoho,je také povrchové

        Sľúbil som si že sa budem dnes kontrolovať a nebudem reagovať prehnane, aby som nebol zase za arogantného blbca. Noo niekedy sme písali frajerkám listy, neskôr sme si písali cez ICQčko a hrali hry, vymieňali fotky z Polaroidu, Fejsbukt je vlastne kombinácia týchto vecí. Vždy budem tvrdiť a za tým si stojím, že nástroj komunikácie bude taký silný, ako mu to dovolíme my. Ak tam nebudem zdieľať každú blbosť a budem to držať v rámci komunikačného kanála tak prečo nie. Mám rád veci z minulosti, nostalgiu a starú techniku ale na druhej strane sme nútení sa prispôsobovať súčasnej dobe a je na nás, či si dokážeme vziať z toho výhody, alebo vidíme všetko v čiernom,,,

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 03.09.2022 | 17:31
      Avatar mirko70 U_Mate 16:04  Používateľ

      Chlapi,nečakal som,že začnete takto z ostra,o nič nejde,otázky znela citácia:

      nebolo vhodné pre možnosti zdieľania ponúknuť podobné tlačidlo aké majú aj Facebook a Twitter.

      ja to neovplyvním,to môže len majiteľ webu. Kedže často navštevujem web a čítam ho,všimol som si v niektorých témach názory ako zvýšiť návštevnosť,prečo je tak málo blogov,odborných článkov a pod.obr.1

      Toto je len jedna z možností a patrí medzi nástroje. To,ako to kto využije je na jeho rozhodnutí.

      Za seba...nie som fanúškom každej hlúposti či na FB alebo VK,radšej som na záhrade obr.2

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 03.09.2022 | 18:35
      Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

      Nie nebolo. Bolo by to naopak absolutne nevhodne.

      git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 06.10.2022 | 18:47
      Avatar kamowski Linux Mint  Používateľ

      som striktne proti ťahaniu sem akýchkoľvek tém, nesúvisiacich s linuxom, na to sú určené iné stránky a fóra

      táto otázka, pridanie odkazu na vk vedľa fb a tw je, myslím, čiste technická, chápem to ako propagáciu týchto stránok na ďalšej, jednej z mnohých, sociálnej sieti a tak má (táto otázka) opodstatnenie
      za mňa "ÁNO"

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 08.10.2022 | 00:42
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

      tak takto. vyjadrim sa ja a nebudem velmi prijemny, hlavne ked sa tu niekto ohanal slobodou a linuxom. Linux je o slobodnom softveri (a transparentnom) a o slobode. VK bolo neslobodne zhabane vedenim ruska, NEMOZES sa tam slobodne vyjadrovat (schvalne. skus tam napisat parkrat, ze USA je super, PUTIN je idiot a vrah ... budes velmi prekvapeny ...), Rusko NIE JE SLOBODNA krajina a obmedzuje nejakym sposobom na slobode aj obyvatelov svojich aj svojho suseda ...

      takze zdielat hodnoty putina a jeho rezimu, obhajovat ... zdielat weby, kde sa propaguju manipulatori typu infovojna a trepu podobne nezmysly ... to je ako obhajovat uznaneho pedofila na pozicii hlavneho vychovavatela v materskej skole so slovami "vsak on ma rad deti ...".

      tak, ako nemozes slobodne protestovat v rusku v zakladnych veciach, tak tu jednoducho nebude nikto propagovat rusku socialnu siet.

      a este jedno spochybnenie relativnej demokracie v liberalnom zapadnom svete (aj ked kriva obcas ako diva svina, no stale tu je), tak ti dam BAN rychlostou svetla. Kydate na USA a zapadnu demokraciu, nadavate im do fasistov a cenzorov, no sami opakovane porusujete pravidla, ale ich sluzby vam sluzia na sirenie nezmyslov najlepsie.

      A uprimne? Je mi u prdele, ci sa na mna niekto nasere, urazi alebo mi bude nadavat. Bol som 10 rokov zenaty, takze znesiem vela. No tieto srajdy tu nedovolim.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 08.10.2022 | 01:33
        Avatar Pavel Q4OS KDE  Administrátor
        Bol som 10 rokov zenaty, takze znesiem vela.

        Tak toto je lepšie, ako všetky komentáre dokopy :-D Sorry musel som,,,

        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 09.10.2022 | 14:05
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor

          :D based on true story. LUcoRP by ti vedel povedat.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 11.10.2022 | 12:31
        Avatar redhawk1975 Windows 11 nonsystemd edition  Používateľ

        s tym sa da suhlasit.

        Osobne si myslim ze skor by sa LOS malo zamerat na nejaku cinnost, pretoze nie je dovod sem chodit kazdy den. 

        Za seba snazim sa aspon nieco hodit, ale niet na to cas. 

        Do or do not. There is to no try.​
        • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 13.10.2022 | 09:39
          Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

          Tiez sem chodim iba par kret do tyzdna. Sme mensia skupina nez sme boli v casoch najvacsej slavy a za toho vychadza nedostatok ludi pre produkovanie obsahu. Stari harcovnici vacsinou uz ten cas nemaju, pretoze maju svoje svoje rodiny, povinnosti v praci atd a mladi su vacsinou udreti na socialnych sietiach.

          Na druhu stranu, aku cinnost mas na mysli, aj ked by som napriklad obnovil pridavanie spraviciek v pocte ako kedysi, co som sa snazil drzat na urovni minimalne 4 sprav denne, tak to podla mna velmi vyznam nebude mat a asi by o to ani nebol velky zaujem. Predsa len, pisat o vydaniach minoritnych verzii softveru na portali, kde chodi taketo minimum ludi ako sem asi nie je uplne najlepsie vyuzity cas (zabralo mi to do tyzdna nejakych 8 hodin aj so spravou FB).

          git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!
          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 13.10.2022 | 13:33
            Avatar Miroslav Bendík Gentoo  Administrátor

            Potvrdzujem, že to zaberá strašne veľa času. Momentálne som zmenil zamestnanie, takže mám času ešte menej. Teraz sa skôr zameriavam na napísanie nejakého toho blogu.

            • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 13.10.2022 | 15:18
              Avatar Richard Antix  Používateľ

              Súhlas, ja osobne mám rozpracovaných pár zápiskov, najmä o Emacse, ale nie a nie si nájsť na nich čas. No hej, o Emacse je vždy čo písať, je to vďačná téma ☺.

          • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 14.10.2022 | 07:54
            Avatar vxmery Mint 21.3 Cinnamon  Používateľ
            mladi su vacsinou udreti na socialnych sietiach

            +1

    • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 10.10.2022 | 21:25
      Avatar mark   Používateľ

      A načo má byť LinuxOS.sk na hocijakej sociálnej sieti? Asi som zmeškal vlak, ale RSS čítačka je super vec.

      • RE: Zdieľanie portálu na soc.sieti Vkontakte 13.10.2022 | 09:32
        Avatar LUcoRP Debian, *Ubuntu, Android  Administrátor

        +1 za RSS citacku. 

        git blame | Muj Desvorc je vetsi nez tvuj!