Ahojte, nejaká dobrá duša mi v práci nechala notebook. Ide o Dell, odhadom 13,3 palca. Má to Intel i3-4030U, 4GB RAM, 512GB HDD... a plne funkčný Windows 8.1. Otázka je ale jednoduchá: Čo s tým?
Lebo starý Windows tam používať nechcem, aktualizovať sa to pravdepodobne nebude dať na najnovší a ak by to aj išlo, je možné, že by sa niečo "poďubalo"... a či by tam išla nejaká linuxova distribúcia, to neviem. Sťahujem liveUSB Xubuntu a vyskúšam, čo tam ide a čo nie.
Každopádne, čo by ste tam dali vy? A hlavne oplatí sa s tým niečo robiť? Ide aj o to, že ako stará mašina to má samozrejme nie úplne dobrú batériu.

...uplne jedno co tam budes instalovat,pouzivat to aj tak nebudes...aj novy linux potrebuje novy stroj...predavaju aj nove notbuky,bez os su lacnejsie...
Gejza Gejza, chlap píše o tom čo má a nie o tom čo môže kúpiť.
Stano je jedno čo tam dáš, bežné programy ti na 4 giga pôjdu, bude ťa limitovať max nejaký náročnejší grafický soft, hry, strih videa alebo počet tabov vo web prehliadači. Skôr by som sa zameral na preferovaný balíčkovací systém a desktop, za mňa je Xubuntu v pohode. Linux Mint alebo napríklad MX Linux je tiež fajn, ale nebál by som sa ani Q4OS ktorý mám na všetkýck kompoch, kľudne s Trinity desktopom pri 4 giga.
skúšam Xubuntu. teoreticky tam môžem dať čokoľvek, len...
podarilo sa tam nahodiť Windows 10, kde ide všetko a je to tam legálne, len... rád by som niečo iné ako stále starý systém.
na Linuxe zatiaľ nejde wifi. Vyzerá to tak, že tam mám Broadcom BCM43142... a ovládač je len pre starší systém. navyše mi neberie USB kľúč. teda berie, ale nedá sa pripojiť...