Ahojte, dostal som sa dnes v práci náhodou k dvom vyradeným zachovalým staríkom AiO Lenovo s procákom i3 6. generácie, 4 giga RAM a 1 TB HDD. Chcel by som sa s tým trochu pozabávať a preto plánujem upgrade ramky minimálne na 8 giga (možno z jedného doplním modul a kúpim druhý 8 giga) a výmene HDD za SSD. Ale keď som pozeral aktuálne ceny ramiek (viem že ceny sú extrém) ale aj diskov, skoro ma kleplo. Máte nejaký obľúbený eshop kde sa ešte držia relatívne nízko ceny? A ešte jedna otázka, aké máte skúsenosti s KVM prepínačmi? Chcem s obomi AiO používať rovnakú klávesnicu a myš a zvažujem niečo takéto a oba PC dať na jeden stôl s rôznymi OS. Ďakujem za tipy.
Pár technických otázok pred upgrade AiO
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.

servus, do tochto ti staci bazarova ramka si myslim. nekupuj novu, vyrazne usetris, aspon si myslim. davno som neskumal ceny bazarovych ram pamati, hadam sa to nezmenilo. na bazose najdes...
Dnešné ceny celkom limitujú zábavky so staršími kompami, ceny ramiek som predpokladal že pôjdu do nebies, ale keď som pozeral disky musel som dvakrát otvoriť link a ešte prejsť cenu cez Heureku že či som sa nepomýlil. Keď som robil necelé 3 roky dozadu upgrade tohoto kompu kupoval som aj ssdčko Samsung 870 EVO 500 GB za Alza cenu 36,90 EUR. Hovorím si kúpim do oboch kompov dve ssdčka, však keď sú zadara prečo nie. A pozor dnešná cena za rovnaký disk na rovnakom eshope - 189,90 EUR!!! To znamená že pri dnešných cenách by som kúpil 16 GB ramku a 500 GB ssdčko veselo cez 300 EUR, a to se sakra vyplatí...
Ešte doplním, že cena je za rovnaký model od Samsungu, najlacnejšie 500 GB disky sa pohybujú okolo 70 EUR, čo je stále cca dvojnásobok predošlých cien.
na zdielanie klávesnice a myšky dlho používam Barrier
v linux-minte je v repozitári SA-TAR-MO :D
polovicka ma podobne lenovo aio.
Cpu i5-7400, 8GB DDR4 jeden slot volny,256GB ssd + 1TB hdd 2,5". MX 25 beha super
k upgrade- kukni bazos DDR4 8GB moduly cca 20-25€ m2 disky od 30€ za 256GB
Keby boli ceny ako 3 roky dozadu kúpim 2x 8 GB ramku a 512ku SSD do oboch kompov, zmestím sa bez problémov do dvoch kíl s obomi AiO a vybavené. Najradšej kupujem nové veci, ale pri tých pamätiach by sa upgrade sakra predražil. Inak keby mal komp slot aj na druhý disk (nemám ho doma), stačila by aj 256ka SSD v kombinácii s pôvodným HDD.