kedy firefox dospeje?

Sekcia: Aplikácie & Desktop 06.12.2005 | 18:30
Stano   Návštevník
na tejto stranke bol krasny clanok... is windows ready for desktop (alebo tak nieco). ja mam podobnu uvahu o firefoxe... "najlepsiom" prehliadaci na planete. tu su dobvody preco nepouzivat firefox: 1) firefox nie je az tak ovela stabilnejsi ako internet explorer, aj ked je spraveny prave pre prechod z internet explorer. 2) uplne hrozne zobrazuje stranky... skusal som pod win aj pod linuxom tieto stranky: www.webgame.cz www.czilla.cz www.pokec.sk www.microsoft.com www.blizzard.com www.darkelf.cz a mnohe dalsie... ano su to uplne bezne stranky kde sa clovek hocikedy zastavi... kazda z tych stranok vyzera lepsie vprehliadacoch opera, internet explorer, maxthon, avant, freebrowser, faststone, crazy browser a v par dalsich 3) mnozstvo tych uzasnych doplnkov funguje este stale len pre verziu 1.x a casto ide o doplnky, ktore by uz malyi byt integrovane... napriklad by ma potesilo keby prehlaidac dokazal pouzivat gesta mysou alebo keby mal lepsie urobene prehladavanie cez tabove okna... je to humus 4) najflexibilnejsi prehliadac na svete... takze ak chcem zmenit skin, ktorych je strasne malo, task musim cely program restartovat... pre porovnanie vo vyspelejsich prehliadacoch sa skiny menia okamzite a za drzania sipky nadol ich ukaze aj 30 za minutu... ziadny restart ani nic take... 5) rychlost... rychlost ma dost sklamala... neda sa s tym pracovat 6) webove standardy... myslim ze ked prehliadac nedokaze dobre zobrazit zakladne veci, ako napriklad ohranicenie tabuliek, tak je to dost blbe... 7) tvorba webovych stranok... 0 bodov... dam zobrazit zdrojovy kod, a tam ho nemozem upravovat ani ho odtial prevziat... naco mi je taky crep? navyse vsetky validatory musim rucne naklikat do adresaroveho riadka, a nemozem priamo poslat celu stranku validovat a pockat sekundu na vysledok (ako na opere) 8) instalacia... neviem pochopit preco nema firefox ani len rpm archiv... to su tam taky lenivci ze odflaknu prehliadac a neurobia ani instalator? komu sa schce s tym babrat? 9) stahovanie... je tu sice programcek na stahovanie, ale moc spokojny nie som... vobec v tom nie je prehlad, nemozem urcite kde to budem davat (musim vsetko nastavovat v nastaveniach firefoxu) 10) podpora firefoxu na strankach stale nie je velka... ano vecsia ako na opere, ale stale to nie je dobra volba pre vecsinu stranok... skusal som napriklad netscape8, a vzdy kazdu stranku zobrazilo krajsie pouzitim zobrazovania ako internet explorer 11) farbicky farbicky... vobec sa mi firefox nepaci akoze vzhladovo... ziadne funkcie... ano bol to robeny ako jednoduchy prehliadac, ale zakladne veci by som rad privital... 12) akosi som nenasiel uplne bezne veci ako skok dopredu/dozadu, nenasiel som manazera pre hesla, nenasiel som integrovanu rss citacku, irc clienta, html editor v tabovom okne... (ja to mam vsetko hned v opere a spol), nenasiel som mnozstvo dalsich veci... 13) mnozstvo nastaveni... aby sa dal firefox vobec trosku pouzivat, je treba zmenit uplne vsetko... priama instalacia je uplne nevhodna... tabove okna sa daju otvarat len cez file alebo cez stupidnu skratku... ziadne tlacitko ani nic... teda ano je to tu ale tak vsetko nastavovat... komu sa to chce... NEMAM DOVOD POUZIVAT FIREFOX. nemam rad ani internet explorer, ale stale je lepsia volba. a na moju krasnu operu nic nema... bezkonkurencne naj prehliadac sucastnosti
    • Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:15
      Samuel Cengel   Návštevník
      Odkaz na ten clanok, som tu zadal ja a ten clanok bol v prvom rade mysleny aj humorne, co tam autor podotkol. A s tymi tvojimi vylevmi chod prosim ta niekam inam. Tvoj problem, je hlavne v tom, ze si myslis, ze linux a firefox je windows a explorer. Dam si cd, nainstalujem a naklikam a vsetko je krasne. Ako nechcem byt hnusni a vzdy vravim, ze nech si kazdy pouziva, co len chce ALE LUDIA AKO TY ROBIA LINUXU LEN ZLE MENO A CHYRIA TU TAKETO TRAPNE PRISPEVKY HLAVNY DOVOD: MYSLIA SI, ZE LINUX JE PRE BLBYCH, ALE BOHUZIAL (PRE MNA BOHUDIK), NIE JE. A TO SOM SA SNAZIL BYT NEUTRAL, ALE TEBE TO POVIEM ROVNO AJ TO TVOJE PREINSTALOVANIE MANDRIVY SVEDCI LEN O TOM, ZE VOBEC NETUSIS, AKO A O COM JE VLASTNE LINUX.
    • Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:22
      Avatar borg Arch, Debian jessie  Administrátor
      neviem preco, ale ja nemam ziadny problem s firefoxom. je ovela lepsi a bezpecnejsie ako IE. ale ktovie asi aj preco? zeby som si to vedel nastavit a neutekal hned po prvom neuspechu sa dakde stazovat?
      • Re: Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:26
        Stano   Návštevník
        napisal som dlhu odpoved... ale ked som dal poslat, tak mi firefox zas spadol... a to nemam vobec nic nainstalovane holy linux... cube: ja som nauceny samostudiom na operu... explorer pouzijem iba ked si operu stahujem - tym moja zavislost na IE konci... na linuxe IE nie je a to je viac dobre ako zle... mrzi ma ze som napisal taky "trapny clanok" a napisal som odpoved ku vsetkemu k comu si sa vyjadril, ale bohuzial sa to zas zosypalo... stvrty krat za tych par minut co mam zas mandrivu...
        • Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 14:37
          Crater   Návštevník
          s mandrivou si môžeš akurát tak trhnúť /mandrvia mi nikdy nefungovala normálne/, linux nie je len mandriva, ak chceš linux, tak si nainštaluj Gentoo, Arch, alebo Slackware.... ak si desktopový maznáčik tak sa ti z toho lepšieho môže pozdávať SUSE alebo RedHat..... ľudia sú zvyknutí z window$ na to, že vydajú niečo nové raz za 3-5 rokov, pričom linux sa stále vyvíja.... čo sa týka toho firefoxu vyše milión ľuďom to šlape totálne v pohode a sú s ním spokojný, nemyslíš že chyba je niekde inde???
    • Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:25
      xxx   Návštevník
      uz sa u vas roztopil sneh ,nemozes sa sankovat tak si sa dal na kritiku vsetkeho co je okolo teba? teraz k tvojim problemom: Ked uz ospevujes operu ,kolko ti trvalo kym si prisiel na vsetky skvele vlastnosti ktore ma? A ako dlho si pouzival Firefox? Kto ti kaze pouzivat Firefox? Nikto! Tak ju nepouzivaj! Rpm baliky firefoxu existuju. Mozno este nie FF 1.5. Takze toto je neopodstatnena kritika. Tab okna sa otvaraju strednym tlacitkom mysi (to len aby si nemusel pouzivat stupidnu skratku.) A NAJLEPSIE BY BOLO KEBY SI SA VRATIL K WIN XP. P.S. Firefox dospeje zaroven s uzivatelom ktory ju pouziva:-)
      • Re: Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:33
        Stano   Návštevník
        srandista :) taaakze... moc sa nesankujem radsej citam :) no tak opera je podla mna jednoducha... stacila asi hodina a manual a bol som uplne doma... bez akychkolvek problemov... firefox pouzivam asi od februara 2005... stale sa snazim prijst co na tom ludia vidia... presiel som tam vsetko kopec krat, natahal gigabajt rozsireni ale nic ma neoslovilo az tak moc... :) tak ked chcem stiahnut novy firefox tak tie rpmka nie su... a ze su rpmka na starsie verzie tak to mna ani ineho smrtelnika netravi... neopodstatnena kritika :) tab okna sa tak otvaraju na vsetkom, ale uz len to zatvaranie... kliknem na to strednym a linux hned hodi hlasku ze firefox sposobil chybu a musi byt ukonceny... teraz hovorim o verzii pre linux samozrejme... mam win xp a pouzivam ho na hranie hry heroes of might and magic (1995) a na program win dvd creator... tot vse... ku firefoxu a opere... niekto musry tu hovoril o prvej SK distribucii... som zvedavy preco tam neprida aj operu... vsak je tiez zadarmo a podla mnozstva ludi je lepsia ako firefox... tak ked je tam viac prehlaidacov na jadre gecko tak preco nemoze byt aj iny, ak je kvalitny?
        • Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 14:35
          m0d0r   Návštevník
          a mozno problemy s tvojim firefox budu problemy tvojej distribucie ;)
      • Re: Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:33
        Samuel Cengel   Návštevník
        Stano, ako sorry, ale zaujimave, ze mne to funguje bez problemov a myslim, ze aj viacerym, ktori sa este k tomu vyjadria to funguje dobre a uz sa viac k tomu nebudem vyjadrovat.
        • Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 05.12.2005 | 23:35
          Stano   Návštevník
          ok beriem na vedomie... myslim ze ak som nieco vyvolat nechcel tak hadku... a hadat sa nemusime... :) sorry :)
          • Re: Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 09:10
            max   Návštevník
            niečo nemáš v poriadku.firefox takto nepadá.to by si ho nikto neinštaloval!!!
    • Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 15:00
      Avatar nardew debian  Používateľ
      keby bola pravda to vsetko co pises, tak ff by bol odpisany za tyzden... ale asi to je trosku inak, ked je pouzivany milionmi ludi po svete... myslis ze keby im ff padal 4x ako vravis, tak by ho pouzivali? ja mam ff odjakziva(odvtedy co je) a som maximalne spokojy... a ked si uz pisal o tom irc a neviem o com este, asi nemas celkom jasno, co firefox je.... ff je len prehliadac z balika mozilla suite.... ked xces setko co si pisal + mail apod., tak si stiahni to a nie ff
      • Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 15:35
        Avatar Stanislav Hoferek Greenie, Manjaro, Q4OS, Lubuntu  Používateľ
        neboj sa viem co je mozilla suite... mnelen skratka vyhovuje opera a avant browser. celkom dobry je este maxthon, faststone... na programoch vyuzivajucich gecko sa mi odjakziva pracovalo zle... k tej mandrive: mal som zatial mandrake 9.1, 10.1 a teraz mam mandriva 2006... velmi tuzim spoznat nieco dalsie a tak skusam... nepodarilo sa mi bohuzial instalnut si fedora core 4... ale tak snad to potom pojde... som zvedavy kto z vas isiel na kubuntu, gentoo a podobne bez toho aby mal v pc niekedy jednoduchsie verziu... a to ze blbne mandriva 2006 tak s tym moc nespravim... mozno by sa hodili nejake aktualizacie z netu... tak ci tak firefox mi stale pada...
        • Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 15:46
          metla   Návštevník
          Skušaj si ty radšej dalej svoje WIDLE a LINUXU daj pokoj Dospieť potrebuješ hlavne ty FIREFOX je už davno dospely .
          • Re: Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 16:24
            samuel cengel   Návštevník
            stano ja som firefox pouzil v mandrake10.1 suse9.2 suse9.3 ubuntu5.04 aj kubuntu som chvilu mal, teraz ho pouzivam v Arch linuxe a nikdy mi to nerobilo, to co tebe. a este jedna vec, nebudem tu zhadzovat ani mandrivu ani nic ine, ale co tak skusit ine distro, ked ti ta mandriva tak blbne, na linuxovych portaloch je dost serialov o distribuciach, napr. tu sa rozoberalo gentoo, arch linux a ine na abclinuxu.cz tiez je spusta clankov urcite niekde bezal aj slackware, suse ma svoj portal tak ako aj mandrake.
            • Mily Stanko 06.12.2005 | 16:45
              Nyo   Návštevník
              Milý Stanko ! Tak uz si sa vyplakal ... ? Neviem kde vedu tieto prispevky nepaci sa ti....?, nepouzivaj, ja byt root na tejto stranke tak uz je tento nevhodny prispevok odmazany ... Tento prispevok ma asi taky zmysel ako prispevok "Linux inym pohladom..." je to flame.
        • Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 17:49
          ano-nym   Návštevník
          preco skusas mandrivu ktora je naozaj len pre tych co vedia maximalne niekde kliknut na peknu farebnu ikonku na ploche. A pripadne ani nevedia co robia. (No flame) Ale Fedora a Kubuntu nepatri medzi "tazke" distribucie. Maju dostatok softu ,takze zaidna kompilacia nehrozi ,ale kazda ma aj svoje chyby. Mozno sa ti to zide: http://www.mjmwired.net/resources/mjm-fedora-fc4.html http://stanton-finley.net/fedora_core_4_installation_notes.html
          • Re: Re: Re: Re: kedy firefox dospeje? 06.12.2005 | 18:30
            Avatar boro Ubuntu  Používateľ
            Tak prve: uz by sa mohla uzamknut tato diskusia - k nicomu nevedie. Zase nieaky Microsoftak, ktory presiel z Xp na Mandrivu sa zacal vykecavat so svojimi problemami z distribucie, ktoru pouziva a mysli si, ze je totalny geek, vyzna sa vo vsetkom a vie vsetko o Linuxe. Pouzival som Mandrake 9.1 asi tak mesiac a cez ine menej zname distribucie som skocil k Ubuntu, lebo mi nevyhovovala a zdala sa mi byt cudna. Jedna otazka: neviem co zlozite je na Ubutnu oproti Mandrive. Aha, prepac, chapem, neskusal si.... Tak a k tomu zobrazovaniu stranok vo FF. Ak sa nevyznas, nehodnot. Pokial viem, tak prehliadace s jadrom Gecko maju najlepsie schopnosti zobrazovat stranky tak ako maju byt. Dalsie uz zalezi od tvorcu. Ak je niekto curak a nespravi stranky validne, niet sa comu cudovat. FF nema vymyslene "vlastne" standardy (aspon o ziadnych neviem, ak by ste vedeli o niecom, napiste - ale diskusia by sa uz mohla uzamknut) ako IE a ine a tomu podobne - napr. v JavaScripte document.all, zobrazovanie border-ov (v IE sa to zaratava do dlzky celeho div-u) ...etc. Pripadas mi ako jeden mlady curak (urcite nema viac ako 12), ktory si na svojich strankach uverejnil svoju super recenziu na IE a FF. Oplati sa to precitat. tu Nasledujuce je trochu menej k veci, ale aby ste si spravili obraz o tejto recenzii: Pise tam nieco o tom, ako mu bezal Javascript v IE, ktory mal zabezpecovat overenie pristupu na stranky (ti co sa vyznaju, pochopia a pre tych co nie - vie to obist hockito, kto vie citat a vie vo FF stlacit ctrl+u, dalsia vec - neslo mu to urcite preto, lebo si stiahol z nieakych hot sciptov JavaScriptov a urcite tam mal vyssie zmienovanu syntax document.all namiesto document.getElementby Id()...) "prvky HTML programovania" - (HTML je staticky jazyk na vytvaranie dokumentov) No a tiez trochu nepochopil zasady open source. No a takto nieako mi pripada ten Stano "vyzna" sa do vsetkeho. Tak a tu su tie jeho stranky prejdene validatorom (uvedene chyby su len z uvodnych stranok): Failed validation, 118 errors - www.blizzard.com Failed validation, 62 errors - www.webgame.cz Failed validation, 2 errors - www.czilla.cz - a aj to z reklamy zadavatela, zobrazene spravne Failed validation, 120 errors - www.pokec.sk microsoft.com - 0 chyb, zobrazilo mi spravne - neviem preco si to uviedol Failed validation, 29 errors -www.darkelf.cz Dufam ze jasne preco sa nezobrazuju ako maju standardne ale v IE ano (su robene pre IE) Dalej: "skusal som napriklad netscape8, a vzdy kazdu stranku zobrazilo krajsie pouzitim zobrazovania ako internet explorer" -v netscape som to este nevidel aby tam bolo zobrazovat ako IE, ale dajme tomu - takze pises ze v Netscape existuje funckia pre zobrazovanie nevalidnych stranok tak kokotsky ako v IE :) a zalozky sa daju aj otvarat tlacitkom a zaberie to asi tak 10s pridat to do toolbar-u. manazer pre hesla tam je atd. Takze uplne neopodstatnena diskusia. No a to posledne: ked sa ti FF nepaci, nepouzivaj a hlavne sa nespravaj ako curak a nepis tu do diskusie take prispevky (hoci mozno zvysuju navstevnost linuxos.sk, vsetci sa na tebe bavia atd.). tot vsjo