APACHE a & v url

Sekcia: Konfigurácia 29.05.2007 | 15:24
ferda   Návštevník
bry den,

nainstaloval som si apache 2 na mojom debianiku,
plus PHP, MySQL, PostgreSQL atd...

a teraz co my nefunguje:
ked zadam do url:
www.jankohrasko.sk/index.php?premena=2&bobula=hrasok
a v php skripte si dam:
echo $premena."
".$bobula
tak vysledok na stranke je:
2
hrasok

AVSAK KED TO DO URL ZADAM TAKTO:
www.jankohrasko.sk/index.php?premena=2&bobula=hrasok
tak mi to uz nic nevypise

A moja otazka znie:
Da sa to niekde nastavit v konfiguracii apacha?
Ak ano, viete mi povedat aj ako sa to vola...

Dakujem
    • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 15:25
      ferda   Návštevník
      shit, OPRAVA:
      AVSAK KED TO DO URL ZADAM TAKTO:
      www.jankohrasko.sk/index.php?premena=2&bobula=hrasok
      • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 15:27
        ferda   Návštevník
        shit2, OPRAVA2:
        tak to mi robi linuxos halusky :)
        AVSAK KED TO DO URL ZADAM TAKTO:
        www.jankohrasko.sk/index.php?premena=2& amp;bobula=hrasok

        tu medzeru medzi & amp; treba vynechat, neviem to sem inak napisat
        • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 15:34
          Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
          myslis konverziu ampersandu?

          vim /etc/php5/apache2/php.ini
          • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 15:37
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
            a podla mna to aj zle volas ... co takto echo "".$_GET['premenna']." a ".$_GET['bobula'].""; ?
          • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 16:06
            ferda   Návštevník
            jo dakujem za nakopnutie...
            pomohlo v php.ini odkomentovat tieto riadky:
            ; The separator used in PHP generated URLs to separate arguments.
            arg_separator.output = "&"
            ; List of separator(s) used by PHP to parse input URLs into variables.
            ; NOTE: Every character in this directive is considered as separator!
            arg_separator.input = ";&"

            A vedel by si mi este povedat ci nahodou nie je nejake nastavenie pre postgreSQL
            ktore by mu nevadilo toto:

            mam obycajny select:
            select hrac.id, hrac.meno, sezona.nazov FROM hrac;

            - vsimni si ze za FROM mam len tabulku hrac,
            skusal som takyto select v postgreSQL 8.0.8
            a tam mi vypisal hlasku ze za FROM mi chyba tabulka sezona, ale select prebehol v poriadku
            skusal som presne tento isty select v postgreSQL 8.1.8
            a tam mi to uz vypisalo ze mi chyba za FROM tabulka sezona ale select uz neprebehol

            Tak teraz neviem ci je to nejakym nastavenim alebo je to tym ze starsej DB to nevadilo?

            • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 16:27
              Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
              snazis sa robit double select. hrac ti ide, lebo mu urcujes odkial to ma tahat a tam to jestvuje ... nerobim sice s posgreSQL ale malo by to byt asi takto:

              select hrac.id, hrac.meno, sezona.nazov FROM hrac.sezona

              alebo

              select hrac.id, hrac.meno, sezona.nazov FROM hrac AND sezona
              • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 18:20
                ferda   Návštevník
                pockaj, asi si ma zle pochopil, mne sa jedna o to ze v DB 8.0.8
                mi tento select funguje:
                select hrac.id, hrac.meno, sezona.nazov FROM hrac;
                ale uz v DB 8.1.8 mi nefunguje a teraz neviem
                ci to je nejakym nastavenim, alebo tym ze povedzme v DB 8.0.8 to nevadilo ale
                v novsej verzii to uz vadi...

                ja viem ze normalne by mal ten select vyzerat takto:
                select hrac.id, hrac.meno, sezona.nazov FROM hrac, sezona;

                ale jedna sa mi o to ze mam jednu staru stranku, ktoru som ja nerobil, a bezala
                na DB 8.0.8 bez toho ze by tam bolo za FROM uvedena aj tabulka sezona,
                kdezto na tejto novej DB 8.1.8 tu uz akokeby odomna ta DB to vyzadovala...
                A neviem ci to je nastavenim alebo cim?
        • Re: APACHE a & v url 29.05.2007 | 16:00
          Avatar Misko Kripel slackware  Používateľ
          &

          napises na linuxos takto:

          &
          asdf
        • Re: APACHE a & v url 12.06.2007 | 16:57
          Avatar driller dpkg, rpm  Používateľ
          ty ten link so zakodovanym ampersandom pises do zdrojaku alebo do browsera?

          & je inak default oddelovac parametrov, takze nechapem preco si to musel robit v konfiguraku

          co sa tyka register_globals - urcite ich vypni a pouzivaj $_GET[], $_POST[] ... atd
          UDENA RYBA je udenac, nie zavinac! :-)
          • Re: APACHE a & v url 13.06.2007 | 02:07
            Avatar driller dpkg, rpm  Používateľ
            v php 6 uz tie globalky nebudu:
            http://www.php.net/manual/en/ini.core.php#ini.register-globals
            UDENA RYBA je udenac, nie zavinac! :-)
          • Re: APACHE a & v url 21.06.2007 | 19:52
            ferda   Návštevník
            urcite nevypnem, pretoze tu stranku som nerobil ja, takze ju ani nemienim prerabat, bezalo to doteraz s povolenymi globals bude to aj nadalej :(((