Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre

18.11.2013 | 16:05 | dodoedo | Novinky

" Ľudia, ktorí sa začínajú učiť o Bitcoin by mali pochopiť jednu vec. Vôbec nevlastníte svoje bežné peniaze. Môžete vlastniť papierové bankovky do určitej miery, aj keď vláda ich môže hocikedy devalvovať natlačením väčšieho počtu týchto bežných peňazí a obmedzením pohybu dostatočne veľkých súm. Váš bankový účet dokonca nevlastníte vôbec. Dokonca aj bankové prevody sa môžu zvrátiť, aj keď len zriedka. Všetky vaše prevody sú v podstate sľuby od jedného bankára ku druhému. Celý bankový systém je komplexná sieť vzájomných sľubov nestojacich na ničom inom, ako túžbe neporušiť zákon (t.j. ďalší systém sľubov ako odmeniť alebo potrestať). A tieto sľuby sú rozbité alebo sa menia po celú dobu, na každej úrovni. Zákony a predpisy nie sú v súlade ani sami so sebou, a nieto ešte s každým konkrétnym rozhodnutím... C + + kód BitcoinQT (pôvodný a najpoužívanejší klient) je nekonečne viac kompaktný, pevný, logický a konzistentný, než všetky regulačné prostredia s miliónmi account managerov v celom bankovom systéme... "

Výstižné vyjadrenie podstaty Bitcoin, peňazí a zlata nájdete tu.

    • RE: Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre 18.11.2013 | 22:12
      Avatar chatpall   Používateľ

      medzi pofidernostou bankovych a nebankovych skupin nevidim rozdiel. aj napriek "slobode" naviazanej na energiu ktoru mineri tlacia do grafickych kariet na to aby nejako prekonvertovali uplne neekologicky atom, drevo, solar, vodu a vietor na prachy.

      NERUSTE TENTO UCET!!!
      • RE: Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre 18.11.2013 | 23:32
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor

        Tu ide o to, že sa táto mena zatiaľ nedá ovládať vládami a záujmovými skupinami. Ovšem neverím, že by to vyšlo na prvý krát, už sa do toho začína montovať EU a bude horšie.

        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • RE: Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre 19.11.2013 | 10:04
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ


          Mário.

          Táto mena (Bitcoin), sa nedá ovládať vládami a záujmovými finančnými korporáciami preto, lebo nie je (Bitcoin) ich produktom.

          PS.: Peniaze ako platidlo vymysleli obchodnícky Feníčania veľmi dávno. Čímsi produktom sa stali peniaze až od Židov zavedené, v minulom storočí znetvorené americko-vietnamskou vojnou a chorými bankami na FIAT peniaze, a "krásne" dokonali svoju úlohu v ovládaní sveta niekoľkými bohatými finančnými "rodinami" ...

          BTW, tvorca Bitcoin základu je anonymný Japonec, chválabohu!

          Sloboda jednotlivca nie je snaha dosiahnuť čím vyššiu entropiu a anarchiu (sorry A), ako sa nám často hanlivo nadáva/podsúva zo strany tých "pravých" vyvolených. Sloboda jednotlivca je CNOSŤ jednotlivca, pričom cnosť je chápaná v zmysle Platonovej definície. Slováci stratili túto svoju cnosť voči životu, na rozdiel od takých Islanďanov, Grékov, bežných západoeurópanov a pod. Strata cnosti u Slovákov je potom hanlivo našimi nepriateľmi označovaná ako prihlúplosť, debilita Slovákov, zhovadilosť národa a pod., ale je to strata Cnosti u rádového Slováka.

          Píšem to tu preto, aby naši mladí priatelia, ktorí to tu teraz po nás čítajú, mali na pamäti, že vytvorenie Bitcoin elektronickej meny nepotrebuje súčasné banky a bankérov, (ako repom hovorí Majk - príčinu všetkého Zla) a ich 'sľubotechnu'. Nie som prorok, neviem čo príde, ale jedno viem, že myšlienka Bitcoin je výborná ...

          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • RE: Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre 19.11.2013 | 17:11
            Avatar poo   Návštevník

            treba sa aj zamysliet nad motivaciou ludi co robia bitcoin mining. Ak by sa bitcoini nedali zmenit za realne peniaze (EUR,USD) tak by urcite nemali taky uspech. Takriez tieto nove vysiny co dosahuje je najma vdaka cine a vsetci vieme aky so cinania dobraci. ja len ze nic nie je cierno biele.

      • RE: Môžete vlastniť Bitcoin, nemôžete vlastniť svoje doláre 15.12.2013 | 16:15
        Avatar Aas   Používateľ

        Odmenovat minerov bitconami je nevyhnutnost pre vznik samotnej mevy vyplyvajuci z jej podstaty. Ked ich bude 21 milinionov, minig skonci.