zaujimave weby

11.11.2003 12:40

v tomto clanku sa podelim s vami o par webov, ktore pravidelne navstevujem (alebo som byval navstevoval :). pretoze casto sa mi stane ze uz nemam co citavat, rad by som uvital aj vase tipy na weby.

pozor: absolutne subjektivny clanok, so skrytou reklamou a balikom cipsov :rozop

takze zoberieme si to diagonalne a ako prvy sa na radu dostane blackhole.sk . (to je vlastne to, co teraz citate). hned druha weba je root.cz , kde si skacem hlavne po newsy a sem tam nejaky dobry clanok, serial. treti v poradi je abclinuxu.cz . velmi podobne s rootom. citavam tam vacsinou sqwele jaderne noviny. no a nesmiem zabudnut na linuxzone.cz . jeho clanky mi vacsinou nesadaju, ale taky security digest je fajn. taktiez newsy a pravidelna sutaz s unix otazockami. v davnych dobach som zvykol este kukat reboot.cz , penguin.cz , linux.sk ale kvoli ich pomalemu vymieraniu tam skocim len sem tam.

ohladne security kukam neworder.box.sk . priznam sa ze vacsinou tam aj tak pozeram galeriu obrazkov :). o tych najhlavnejsich bugoch sa dozviem z newsoch roota, alebo linuxzone. minule sa nam znova obnovilo paranoity.sk, ale uz zasa nebolo dlho updatnute. v minulosti som pravidelne cumil underground.cz, ale ten taktiez zakapal. archiv ma slusny, tak uz len kvoli tomu. teraz poprosim minutu ticha pre ug.cz

z IT spravodajskych serveroch navstevujem pravidelne zive.sk, aj ked sa iba kuknem. od istej doby sa malokedy stane, zeby som si pozrel nejaky zaujimavy clanok. boli casy, ked som prezival nirvanu pri citani diskusii, ale lekar mi doporucil vysadit. v poslednej dobe som castejsie zacal navstevovat itnews.sk. v podstate portal pc revue, kde si sem-tam nieco precitam. ale podla mojho gusta tam maju slabe clanky. nezabudam na inet.sk, celkom fajn portalik, len sa stale nedokaze vymanit zo svojej telekomunikacnej orientovanosti. disk.sk taktiez stoji za zmienku. aj ked tam zije slaba aktualizacia, zas potom tie clanky nie su len 2 riadkove newsy.

k webom o programovani sa vraciam len sem-tam, ked uz fakt nemam co robit alebo nieco potrebujem nakodit. tu je spicka interval.cz, odkial som sa fakt dost naucil. bol tu este dobry builder.cz, ktory uz nepublikuje nove clanky, zato archiv fajny. minuta ticha pre builder.cz plz. novy-oziveny developer.sk, devnet.sk atd.. su zatial slabsie odvary na ktore skocim raz do mesiaca.

ked uz ma to pocitacovanie nebavi, readujem sme.sk (s jeho trapnymi diskusiami, taktiez vysadzujem), inzine.sk - ten citam len preto, lebo ma vie vzdy vytocit svojimi malomestianskymi clankami :). aj ked sem-tam sa tam nieco pekne objavi. nadovsetko doporucujem blisty.cz ktore su mojmu zmyslaniu najblissie.

svoju nudu som sa rozhodol zabijat aj diskusiami a vymyslanim veci na mojej homepage truban.sk, ktoru taktiez raz za cas navstivim.

mozno sa to niekomu zda vela, ale naozaj na sk,cz internete je to asi to najlepsie co poznam a napriek tomu je to dost ubohe. pretoze casto sa mi stane, ze uz nemam co citat.

ak teda aj vy mate nejake svoje oblubene weby z niektorych vyssich kategorii, podelte sa a napiste ako komentar k clanku. nech mam teraz na dlhe zimne veceri co robit. zaroven dufam, ze som pomohol niekomu kto nepoznal nejaku webku a teraz mu pomoze v zabiti jeho casu.mis0 truban