Flock - socialny prehliadac

29.11.2007 19:08

Konecne prisiel koniec mojho 20 denneho pracovneho tyzdna. Trochu som si zasurfoval po nete a objavil som celkom prijemny internetovy prehliadac od mozilly Flock. Na prvy pohlad mi prisiel ako obycajny prehliadac, len s vacsim poctom ikoniek okolo panelu zaloziek.
Na svojom blogu som ako prvy clanok uviedol "Odu na blogger".
Aj ked kazdy technik, programator a umelci si vedia predstavit vselico,
vzdy cloveka prekvapi, kde to niekto aj zrealizuje. Flock je tym pravym
prikladom.

Socialny prehliadac

Preco vlastne socialny? Odpoved je prekvapivo jednoducha ;). Umoznuje udrziavat socialne vztahy.
Internet je uz davno samostatny svet. Pristupuju do neho sice realny ludia, ale na nom sa uz prezentuju inak. Prezentuju len cast svojej osobnosti, alebo osobnost uplne inu. Zdielaju svoje myslienky, nazory skusenosti a to vsetkymi moznymi aj nemoznymi sposobmi ci uz v pisanej, kreslenej alebo multimedialnej forme.
Presne preto je Flock socialny prehliadac. Umoznuje vam sa prezentovat. Jeho najvacsou vyhodou je, ze nepreraza vlastne produkty (blogy, fotoalbumy, streamy), ale vyuziva uz existujucich webovych rieseni ako blogger, flickr alebo youtube.

Offline publishing

Toto je dalsi zaujimavy napad. Preco sa vsade prihlasovat, preklikavat sa cez plno formularov aby mohol dat clovek svoj clanok na blog? Flock to ma vymyslene celkom dobre. Z menu alebo pomocou klavesovej skratky si vyberiete, co chcete uverejnit a kam to chcete dat. Samozrejme ze prvy krat sa musite prihlasit. Potom si vo vstavanom editore napisete napriklad clanok na blog ako to robim teraz ja, kliknete na zverejnenie a je to tam. :)
Vychytavky ako kontrola pravopisu su ako vo firefoxe samozrejme, len si treba pre slovencinu alebo cestinu doinstalovat tie spravne slovniky. Pre mna to bola otazka cca 5 klikov.

Na zaver by som uz len dodal, ze vsetko ma svoje chyby a moja pociatocna euforia urcite raz pominie ked pride nieco nove s este viacej funkciami. Kazdopadne treba uznat, ze Flock je naozaj krokom dopredu k rozsireniu naseho virtualneho sveta.