Zmeny na LinuxOS.sk

Zmeny na LinuxOS.sk
31.12.2009 10:26 | Články | Milan Dvorský
Za posledné mesiace sa na Slovenskej linuxovej scéne udialo mnoho vecí a či chceme alebo nie, mnoho z nich sa týkalo nášho/Vášho portálu LinuxOS.sk Sám som pred niekoľkými rokmi začínal s linuxom a práve tento portál bol často studnicou mojich vedomostí a obdivoval som vysokú úroveň, akú dosiahli jeho veľmi mladí autori. S pribudajúcimi rokmi nás všetkých a s pribúdajúcimi internetovými machrami (rozumej flame-isti) aj tento web postihla pohroma v podobe nedodržiavania netikety a invektív. Aby to nestačilo, Ondrej Hučko ukončil činnosť na portáli a pred pár týždňami aj Tomáš Srnka - pre mnohých dlhodobý leader LinuxOS.sk ...


Netreba nijak zvýrazňovať, že po týchto udalostiach išla úroveň portálu dolu vodou. To malo za následok znechutenie stálych návštevníkov, odradenie nováčikov a šediny zodpovedných.

Verte alebo nie, bolo pre mňa ťažké či zmazať alebo nie ten-ktorý komentár. Mnohých z Vás za tie roky poznám. Zmazať komentár, ktorý niečo porušil či nezmazať ten, ktorý mnohým vadil bolo vždy "prašť ako uhoď". Vlna kritiky sa na mňa zviezla alebo z jednej alebo z druhej strany a nebol som sám.

Posledné mesiace bolo donekonečna omieľanou témou "Greenie" Stana Hofereka. Nejdem sa teraz zastávať jeho osoby a ani jeho roboty, no ani nijak ju nedegradovať. Keď vznikla jedna - dve diskusie, ešte som to bral, situácia ma dožrala, keď to už bolo viac ako 20ta diskusia. Pozrel sa niekto niekedy na to, že Stano sa tam len hájil? Že sa bránil? Stano nie je útočný typ, no i tak sa mnohí doňho púšťali. Namiesto snahy trochu naviesť ho na správnu cestu s Greenie, či pomocou pri jeho vytváraní. Stačilo málo, každý z kritikov obetovať na Greenie 10 hodín svojho života priamou pomocou a nie 20 hodín neustálou kritikou. Keby tak urobilo 10 z Vás ako Baky, dnes by ste dookola nekritizovali jedno a to isté na Greenie. Podporili by ste niečo slovenské ...

Iste, aj tam vznikali kamene úrazu a spory, pri mazaní Vašich komentárov, ktoré presiahli tú hranicu slušnosti. Tam sa tie pomyselné kamene treli a dochádzalo mnohokrát k iskreniu. Keď sa Stano odmlčal, bol chvíľu kľud. Lebo sa nebránil, tak ste sa nemali mnohí do koho navážať.

Časom sa vyskytol iný problém. Mazanie komentárov. Či už som to bol ja, toms, občas aj dodoedo. Tam ste sa mnohí sťažovali, až sa situácia pred pár dňami vyvŕbila do veľkého sporu. Jednou nespornou vecou, ktorú by som chcel vyzdvihnúť je fakt, že dodoedo odviedol kus dobrej práce pravidelným prísunom správičiek zo sveta open-source. Aj vďaka nemu sa nestalo z LinuxOS.sk iba fórum. Je pravdou, že za danú situáciu nesiem napríklad svoj podiel viny aj ja svojou časovou zaneprázdnenosťou.

Vážim si každého z Vás. Všetci by sme mali ťahať za jeden koniec, nakoľko nás Linuxákov je už síce viac, ale stále je to málo a keď chceme pomôcť väčšiemu rozšíreniu Linuxu medzi ľudí, musíme držať spolu.

Aj preto bola daná anketa, o dodoedo-vi a ponechaní mu niektorých práv na LinuxOS.sk. Nebola mi síce úplne po chuti, ale bol som zvedavý na pár vecí. Pravdupovediac, nešlo mi o celkový výsledok, ten ani tak nehral rolu. Bol som zvedavý na reakcie iných, na snahu zmanipulovať výsledky (5 IP adries zahlasovalo v priemere 4x za jednu voľbu) a podobne.

Všetky tieto problémy viedli k pomerne veľkému odlivu návštevníkov. Aj tých dlhoročných, aj nových a ostali sme na bode, ktorý by vystihoval LinuxOS.sk ako flame-fórum ...

Preto sme sa rozhodli k niektorým nasledujúcim krokom:

- dodoedo-vi DOČASNE odoberáme práva na moderovanie diskusného fóra, po určitej dobe prehodnotíme situáciu a nevylučujeme opätovné navrátenie statusu fórum admin. Budeme však radi, keď aj naďalej bude prispievať správičkami a zlepšovať tak obsahovú stránku portálu.

- vytvorili sme nový team spolupracovníkov okolo LinuxOS.sk, ktorého cieľom je zapracovať Vaše požiadavky do portálu, zlepšiť obsahovú podobu portálu, zabezpečiť aj pri väčšej vyťaženosti mnohých ľudí, neustály dohľad na fórum a fungovanie webu, ako aj aktualizáciu obsahu.

- prísnejšiu kontrolu a prehľadnosť cenzúry na fóre. Jednou z vecí bude eliminácia príspevkov odporujúcim NETIKETE.

- okamžitú filtráciu všetkých novozaložených vlákien útočiacich na osobu S. Hofereka, dodoeda prípadne Greenie , ako aj nových útokov k spomínaným osobám a Greenie v existujúcich vláknach! Nejdeme nikoho zvýhodňovať, ide o elimináciu 95% flame príspevkov!

- zapracovanie prvých požiadaviek Vás - návštevníkov do CMS systému Shakal, na ktorom LinuxOS.sk beží. Pribudli dvaja programátori k Mirovi Bendíkovi a budú sa snažiť zrýchliť postup prác (Miro je toho času PN).


Ospravedlňujem sa, že pristupujeme k týmto krokom, iná možnosť momentálne nebola. Tiež Vás poprosíme, aby ste do komentárov pridali ešte raz všetky požiadavky na nové funkcie v rámci LinuxOS.sk a zdržali sa invektív. Ďakujeme za pochopenie!
    • Re: 31.12.2009 | 11:29
      Avatar Zefram Cochrane MS Windows Vista Ultimate 64bi  Používateľ
      - funkcnu historiu v DB znalosti
    • New LinuxOS 31.12.2009 | 11:42
      Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
      Čau eMDI, ešte by som navrhoval vymazať všetky vlákna kde sa neriešila problematika Linuxu ale konflikty medzi ľumi a tiež do budúcnosti len pri náznaku osočovania vlákno zmazať, keby to tu bolo skôr, tak by k takýmto rozporom ani nemôhlo prísť, možno tí ľudia čo sa teraz nenávia by sa mali radi :)
      Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
    • povinna registracia 31.12.2009 | 11:49
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      otazka: POVINNA REGISTRACIA ... Ano alebo nie?
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 11:52
        Avatar lazzio F16  Používateľ
        ak to predide trapnostiam za posledny pol rok tak urcite ....
        $ € £ > /dev/null ; fg human_mind [1] zazen
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 12:16
        Avatar borg Fedora  Administrátor
        este by som nedaval povinnu registraciu. pockat niekolko tyzdnov, ci sa sitaucia upokoji, alebo nie, ci sa viac prispevkov bude mazat od neregistrovanych uzivatelova alebo od registrovanych
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 12:20
        Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
        ANO
        sudo apt-get remove windows
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 12:32
        Avatar modzog Centos, Ubuntu  Používateľ
        Urcite nie.

        Chut zaregistrovat by mala prist potom co clovek zisti ze mu je dany portal uzitocny. NIe preto ze potrebujem pomoc lebo som momentalne v srackach a aby som mohol nieco pridat potrebujem sa registrovat.

        Registracia bez toho aby som vedel aku hodnotu ma portal pre mna je otrava. Aj z tohto dovodu je pre mna LinuxON nezaujimavy. Nepotrebujem dalsiu registraciu mam ich asi 500 vselikade po nete a su mi na 2 veci. Na vatsinu stranok som viac ako 5 krat nesiel lebo nesplnili moje potreby a ocakavania.

        Zo zaciatku som sem pisal len tak lebo to bolo prijemne pohodlne dal som otazocku ludia ak mohli pomohli. Cim viac som sa zapajal tym viac som chcel aby ma tu niekto neimitoval lebo som vedel ze sem budem chodit aj nadalej. Tak som sa zaregistroval.

        Je pravda ze tym co chcu len skodit to trosku ulahcuje situaciu ze nie je treba sa registrovat. Ale kto chce skodit bude skodit aj tak lebo si vzdy najde cestu ako to spravit.
        • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 12:43
          Avatar gUbA Ubuntu, Debian  Používateľ
          Myslim si, ze tento portal prinesie kazdemu navsevnikovy vyhody, ked to tu bude mat uroven ako pred par rokmi, cize registrovat sa 100% oplati :). Nad tym, ze to ludi bude otravovat som takto nerozmyslal ;). Tieto argumenty maju nieco do seba, cize asi sa uz priklonim k nazoru ze Skor NIE ako ANO :)
          sudo apt-get remove windows
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 12:51
        Tomas Srnka   Návštevník
        Ako som napisal na Jabber conf, som za pridanie podpory prihlasenia cez OpenID, FB, Gmail atd. napriklad cez RPX
        • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 21:46
          Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
          to by mohla byt velmi dobra vec. predsa len, FB ci gmail ma v sucasnosti velmi vela ludi, a to aj ludi co sa vobec nezaujimaju o pocitace ale o nieco uplne ine.
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 13:15
        zlx   Návštevník
        - nie, neregistrovaní by ale mohli mať určité nevýhody, napr nemožnosť pridávať prílohy k príspevku apod

        - pomenúvavať správy ...
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 15:58
        Martin   Návštevník
        ANO, predide sa kradnutiu nickov.

        Komu sa nepaci ze sa musi registrovat lebo ma 500 inych registracii, tak nech si trhne. Vycisti sa tym forum, selektuju uzivatelia, bude lepsie mozno dat ban. A ked sa uz registroval na tych 500 tak sa moze uz aj na tom jednom.
        • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 17:50
          zlx   Návštevník
          a čo takto zakázať prispievať pod nickom, ktorý už je registrovaný ?
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 22:40
        Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
        eMDI, dostal som nápad, registráciu nebude treba, ale nebude sa dať napísať nick, vždy tam bude "Nováčik", myslím že toto by dosť stálych návštevníkov prinútilo k registrácií.
        Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
        • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 23:47
          Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
          hmm, to sa mi nepaci, lebo nebudes vediet rozlisit toho isteho cloveka, co moze trosku vadit. Ale dalo by sa to vyriesit anonymizovanou IP adresou, pripadne nejakym inym identifikatorom uzivatela (naprikald kolacik). Potom by mohol mat nick napriklad "Novacik deadbeef47"
          Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
          • Re: povinna registracia 01.01.2010 | 01:33
            Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
            mna by tak dost zaujimalo to, co vedie niekolkych stalych dopisovatelov k tomu aby pisali bez registracie. napriklad taky wlasaty ma dost technickych skusenosti so vsetkym moznym, tak ma na to urcite nejaky dovod aby pisal prave z neregistrovaneho uctu. No a zaujimalo by ma ake to ma vlastne vyhody.
            • Re: povinna registracia 01.01.2010 | 01:46
              Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
              Ale vyhody ma byt registrovanym okrem sledovania prispevkov? Ak to nepotrebujes, tak nemas dovod sa registrovat.
              Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
            • Re: povinna registracia 01.01.2010 | 03:16
              Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
              Stano presne, chcel by som vidieť či by vlasatný zniesol svoje príspevky označené ako "Nováčik" :) Kto tu chodí pravidelne nech sa zaregistruje a nový sa určite neurazia za označenie "Nováčik". Poďaľšie predmet pri odpovediach by som vyhodil, lebo je to automaticky odpoveď na vlákno a pokiaľ tam niekto chce pchať nejaké off topic, to nemá zmysel. eMDI si myslím že tie dve veci sa v kóde dali zbúchať za jeden deň. To že nebudeme vedieť identifokovať náhodného okoloidúceho podľa mňa vôbec nevadí, len to bude viesť stálych surfistov k zaregistrovaniu.
              Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: povinna registracia 31.12.2009 | 22:51
        dash   Návštevník
        Povinná registrácia určite NIE. Ja tu mám tiež zaregistrované konto ale použil som ho v podstate len pre pridanie zopár správičiek a editácii článkov v databáze znalostí. Do fóra som kedysi prispieval svojimi veľmi často (teraz na to nemám čas) ale prakticky nikdy nie ako prihlásený. Nový používateľ ktorý má nejaký urgentný problém by mal mať možnosť riešiť svoj problém bez zbytočného zakladania konta apod. A niektorí ľudia by tiež prestali pravdepodobne prispievať svojimi radami ak by sa museli registrovať, resp. stále prihlasovať. Stačí si spomenúť kvalitných rád tu poskytol napr. neregistrovaný WlaSaTy a iní ktorých mená ma teraz nenapadajú.

        Kvalitné moderovanie fóra - ÁNO, povinná registrácia - NIE.
        • Re: povinna registracia 01.01.2010 | 14:28
          myky   Návštevník
          Ja by som pockal ako sa situacia vyvynie ak tu bude bordel tak povinna registracia potom ano ....ale ak sa to upokoji tak by to mohlo ostat...linux pouzivam velmi dlho a tu na foer ste mi dost pomohli a nikdy som sa nemusel registrovat...ale stale som bol pod jednym nickom....
        • Re: povinna registracia 05.01.2010 | 21:59
          Avatar bedňa LegacyIce-antiX  Administrátor
          Ja som zaregistrovaný a keď prídem na stránku som automaticky prihlásený, o akom prihlasovaní to tu píšeš a pokial tu chceš chodiť neprihlásený a vymýšľať si všelijaké nicky tak to ...
          Táto správa neobsahuje vírus, pretože nepoužívam MS Windows. http://kernelultras.org
      • Re: povinna registracia 05.01.2010 | 13:21
        Avatar d0N0 kubuntu  Používateľ
        Skôr nie ako áno...
    • zlepsenie 31.12.2009 | 14:28
      Avatar Tommy Angelo   Používateľ
      cenim si snahu, ktora prisla az priliz neskoro...dokodit zaujimave fcie do shakala lze. LOGICKY rozdelit prava pre DOSPELYCH LUDI lze. Ale co tak pridavat viac clankov a nemat iba flame forum podobne zive.sk/cz? Volakedy za starych dobrych casov co tyzden, to clanok dva...som sa vzdy tesil ze si nieco nove precitam, aj ked som o tom prd vedel. Zas ono toto je otazka/ziadost skor na aktivnych clenov/geekov a zanietencov. Doteraz tu podmienky nato neboli...ide novy rok, nova sanca
      • Re: zlepsenie 31.12.2009 | 16:37
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        prilis neskoro ... ono za malo penazi - malo muziky ... teraz nehovorim o mne a tomsovi ... pokial nedas ludom peniaze, nebudu to robit ... ja som sa zenil vo februari, robili sme nove meteo.sk 8 mesiacov a pod. ... 19.12. sa mi narodila dcera. toms maturoval, riesil ine veci, mal GSoC, teraz je na vyske ... odsunul som pre mna dolezitejsie projekty, davam dokopy novy team ludi, aby to bezalo ... ako som pisal v clanku, kazdemu z nas pribudaju roky a menia sa priority ... takze mienime to riesit. aj tu aktualizaciu ... tam sme uz navrhli niektore opatrenia, aby sa tomu zamedzilo. je ich viac. ked to vyjde, denne cez pracovne dni pribudne dokopy aspon 3-4 nove clanky a spravicky dokopy, pretoze v opensource svete je kazdy den nieco nove.
    • spravicky 31.12.2009 | 21:49
      Avatar Stanislav Hoferek Greenie 18.04  Používateľ
      Bolo tu pisane o tom, ze Dodoedo robi kus prave napriklad so spravickami. Samozrejme sa da kritizovat, no na druhu stranu - pise ich velmi vela. Ak vyjde nove Ubuntu ci Mandriva alebo cokolvek, tak o tom spravicku da. Ak sa pozrie historia spraviciek, tak je jasne vidno, ze kym tento autor ich ma vela, zvysok (a ano, napriklad aj ja) dost zlenivel. Bolo by teda fajn, keby sa viac ludi zapajalo do pisania. A bolo by tiez fajn, keby som sa ku spravickovaniu pridal aj ja. Predsa len, je to uz nejaky piatok.
    • spolupraca 01.01.2010 | 01:47
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      dokazom toho, ze to s linuxOS.sk myslime vazne je spolupraca s RADIO HEY ...
    • zamknute temy 01.01.2010 | 14:15
      Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
      este ma napadla jedna vec. Co keby z hlavnej stranky zmizli zamknute temy? Poslednou dobou vzdy medzi nnajdiskutovanejsimi temami boli nejake zamknute, co pre cloveka, co sem pride prvy krat (alebo aj kohokolvek ineho) nemusi vyzerat dobre...

      Este jedna vec k mazaniu prispevkov. Prispevky by sa nemali fyzicky zmazat, ale len niekam presunut a clovek, ktory je registrovany a bol mu zmazany prispevok (ci uz len tym, ze bol zmazany prispevok nad nim) by mal byt o tom oboznameny (dostane email so zmazanym threadom, alebo si to moze pozriet niekde v profile alebo tak). Bude to potom transparentnejsie...

      Tretia vec: Neprecitane clanky by mohli byt nejako viditelne oznacene, lebo nikdy si nevsimnem, ze je novy clanok). To iste zo spravickami.
      Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
    • Flamy 01.01.2010 | 16:39
      Nathan_   Návštevník
      Ja by som navrhoval flamy mazať až v prípade, že dôjde na osobné urážky. Inak by stačilo, aby admin označil príspevok, ktorým flame začína. Tento príspevok, ani odpovede naň by sa neregistrovaným užívateľom nezobrazovali vôbec a registorvaní by si mohli vybrať, či ich zobrazovať.

      Adminom by to ale veľa práce neubralo. To by sa mohlo riešiť napr. tak, že by sa registrovaní užívatelia mohli sami rozhodnúť, ktoré príspevky ignorovať a ak by sa našlo dosť aktívnych užívateľov, ktorí by označili príspevok za flame, tak by automaticky prešiel do "flame režimu". Aktívnym užívateľom myslím takého, ktorý prispieva nielen do flamov. Tým by sa predišlo tomu, aby si niekto naregistroval hromadu nickov a označoval za flame všetky príspevky od neobľúbeného autora.

      No a spokojní by mohli byť noví, slušní a inteligentní užívatelia, ktorí by boli "ochudobnení" o flamy, ale aj jedinci s prudšou povahou, ktorí by sa mohli by sa dosýtosti vyhádať s im podomnými.
    • zmazane niektore prispevky 01.01.2010 | 17:00
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      zmazal som niektore prispevky, ktore o5 viedli k flame-u a pre zmenu vobec nemali nic s tym, co som pisal v poslednej vete clanku ...
      citujem: Tiež Vás poprosíme, aby ste do komentárov pridali ešte raz všetky požiadavky na nové funkcie v rámci LinuxOS.sk
      VYJADRUJTE SA K TEME!
      • Re: zmazane niektore prispevky 01.01.2010 | 17:07
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ďakujem
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: zmazane niektore prispevky 01.01.2010 | 19:00
          Avatar SaxX Kubuntu 9.10, Windows 7  Používateľ
          Konecne sa to zacalo riesit rozumne...GOOD WORK
          Supernatural is the best!!! Bojovník za slobodný software...
          • Re: zmazane niektore prispevky 02.01.2010 | 01:01
            Ixo12   Návštevník
            Ver mi ale rozumne sa neriesi. Ale tak pohlo sa nieco no :-)
      • Re: zmazane niektore prispevky 03.01.2010 | 20:14
        dash   Návštevník
        Podľa mňa by sa pre registrovaných používateľov hodila možnosť dodatočne editovať, pripadne zmazať svoj príspevok - v prípade, že niekto napíše nejakú hlúposť a o 5 sekúnd si to rozmyslí... Možno by tá možnosť editácie (ak je to príliš radikálny nápad) mohla byť časovo obmedzená - napr. len 10 minút po napísaní príspevku.

        Pre neregistrovaných používateľov by som navrhol nahradiť tú matematiku pod okienkom na odoslanie príspevku niečím iným... stále si musím zapínať kalkulačku :-D
        • Re: zmazane niektore prispevky 04.01.2010 | 17:29
          Avatar jajo Debian|Sabayon|win7  Používateľ
          u neregistrovaných by som navrhol, nech automaticky zobrazi IP... ak tam budú nuly, bude vysoko pravdepodobné, že skrývajúci sa anonymizér len pokúša o flame a nieje v serioznej diskuzii, prípadne aby neregistrovaní nemohli pridať príspevok pokiaľ budú krytí anonymizérom
          • Re: zmazane niektore prispevky 05.01.2010 | 17:17
            dash   Návštevník
            Toto určite NIE!

            Anonymita je vzácna vec a nestojí to za to obetovať ju kvôli nátlaku nejakých nevychovancov... Kvalitné moderovanie fóra a dôsledné mazanie provokácií musí stačiť. Človek môže mať rôzne dôvody pre používanie anonymizéra a odsudzovanie všetkých kvôli tým čo ich zneužívajú je nezmysel!
      • Re: zmazane niektore prispevky 06.01.2010 | 22:34
        dash   Návštevník
        Navrhujem pre prihládených používateľov možnosť v nastaveniach profilu pridať možnosť vypnutia zobrazovania linku na odkazy so všetkými príspevkami daného používateľa. To je vlastne jeden z hlavných dôvodov prečo napr. ja osobne nikde kde sa to takto zobrazuje neprispievam pod registrovaným kontom...
      • Re: zmazane niektore prispevky 28.01.2010 | 19:19
        dash   Návštevník
        Možno by bolo dobré keby sa komentáre pod článkami predvolene nezobrazovali ale až po kliknutí na rozbaľovacie menu pre ich zobrazenie.
    • Blacklisty 05.01.2010 | 17:41
      Nathan_   Návštevník
      Možno by bolo užitočné zaviesť zoznamy užívateľov, ktorí by mali zakázané prispievať do daného vlákna. Tieto zoznamy by mohli editovať moderátori a autor vlákna. Problém by bol s neregistrovanými užívateľmi, preto by bolo dobré zaviesť aj možnosť, aby sa autor/moderátor mohli rozhodnúť, či v danom vlákne povoliť prispievanie neregistrovaných užívateľov. Tiež by som navrhoval, aby autor vlákna mohol mazať (resp. skrývať, tak ako som to popísal v mojom predchádzajúcom príspevku) reakcie, ktoré nie sú podľa jeho názoru prínosné.
    • Blacklisty 05.01.2010 | 17:41
      Nathan_   Návštevník
      Možno by bolo užitočné zaviesť zoznamy užívateľov, ktorí by mali zakázané prispievať do daného vlákna. Tieto zoznamy by mohli editovať moderátori a autor vlákna. Problém by bol s neregistrovanými užívateľmi, preto by bolo dobré zaviesť aj možnosť, aby sa autor/moderátor mohli rozhodnúť, či v danom vlákne povoliť prispievanie neregistrovaných užívateľov. Tiež by som navrhoval, aby autor vlákna mohol mazať (resp. skrývať, tak ako som to popísal v mojom predchádzajúcom príspevku) reakcie, ktoré nie sú podľa jeho názoru prínosné.
    • Přidejte se k openMagazinu 07.01.2010 | 00:45
      Avatar Vlastimil Ott Mandriva Linux  Používateľ
      Pište kvalitní články, rádi vás uvítáme v openMagazinu
      LinuxEXPRES.cz | OpenOffice.cz | openMagazin.cz | E-Ott.info
    • Nápad 07.01.2010 | 15:59
      Avatar Lukáš Ubuntu 9.10  Používateľ
      To čo sa udialo tu, sa deje v súšasnosti všade. Aj na root.cz, aj na abclinuxu.cz. Mňa to už odradilo vôbec niečo niekde riešiť. Keby tak aspoň 1% tejto energie bolo venované linuxu....

      Neviem kde som sa dočítal o tomto, ale páči sa mi jedna vec. Užívatelia môžu hodnotiť komentáre. A ak komentár presiahne nejakú negatívnu úroveň, systém ho automaticky vymaže. Alebo je to znak pre adminov, že niečo je zle. Toto by sa mne páčilo.

      Možno by bolo zaujímavé doprogramovať aj niečo, čo by kontrolovalo obsah políčka "Predmet" v jednotlivých príspevkoch vo fóre. Ak užívateľ zadá predmet typu "Problém Ubuntu vs. ATI", "uloha - surne", "subor", systam by nasiel pravé BFU slovíčko (Problem, help, PLS, výkričník), alebo znaky (všetko je veľkými písmenami) a len upozornil užívateľa, že by si to mohol zmeniť, pretože bla, bla, bla ...Veď vieme, o čom sú predmety typu "PLS HELP!"

      A som za to, aby sa zaviedol tvrdý systém. Nech Linuxos.sk neponúka svoje vedomosti a možnosti len tak zdarma, ale požaduje za to prísne dodržiavanie pravidiel.
      Juchúúú! Písmenkujem na lukas.cerro.sk
      • Re: Nápad 10.01.2010 | 21:05
        tomas.pruzina   Návštevník
        1+
        System nemusi byt tvrdy, ale ked su stanovene jasne pravidla, tak neni o com.
        Prikladom moze byt server sme.sk, kde je flame atd ucinne potlaceny a nie su ziadne namietky, lebo jednoducho su to jasne pravidla.
        A hlavne je vela veci aj diskutovanych s samotnymi autormi (registracia force-nuta), napriklad ja som na blog hodil clanok ako reakciu na (ne)zlozitost vyroby domacich trhavin a hned som dostal reporty na nevhodny obsah, po com ma admin kontaktoval a navrhol mi nejake upravy na clanku tak, aby vyhovoval kodexu (samozrejme mi dal suspend na clanok docastne). Potom mi clanok nanovo uverejnili.

        Samozrejme toto sa neda aplikovat na diskusne prispevky, ale len na samotne clanky. Taky button ze REPORT by nebol zly...
        V najhorsich pripadoch mozne IP bany???
    • platforma pre flame 12.01.2010 | 22:58
      Avatar uid0 Debian  Používateľ
      tak mi to pripada, ze niektori chcu riesit flame obmedzeniami, pritom jedine spravne riesenie je samoregulacia. chyba nie je v ludoch, ale v platforme


      vid http://opensoft.sk/
      Debian. apt-get into it…
    • dalsia zmena 14.01.2010 | 20:30
      Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
      i napriek odobratiu opravneni na moderovanie diskusneho fora uzivatelovi dodoedo, ostal nadalej nasim externym spolupracovnikom, ktory vytrvalo a pravidelne pridava spravy a spravicky zo OpenSource sveta, za co mu dakujeme a bol pridany do sekcie O nás.
      • Re: dalsia zmena 16.01.2010 | 23:48
        Avatar bum ubuntu 9.04  Používateľ
        Som rad, ze dodoedo ostava. Drzim palce k udrzaniu a k podchyteniu dalsich kvalitnych ludi.
        Som za registraciu. Som za filtrovanie obsahu fora ( a je mi jedno ci sa toto zmaze :) ).
        Malo by tu byt pisane vzdy k veci a nie riesit si komplexi ( na to mozu vypisovat inde).
        Som ochotny akceptovat hoci aky system filtrovania, ktory bude ucinny a nebude zaberat kopec casu moderatorom, ktory urcite vedia vyuzit aj na lepsie.
        Nikdo není bez chyby, i hovno má své mouchy.
    • zmeny 18.01.2010 | 11:20
      joe24   Návštevník
      Viem že zase zabram do greenie, ale nechapem niektorých "starý uživateľov" , poznam začiatočníkov ktorý vidia niektoré nedostatky distribucii, a sami by chceli pomôcť, možno vitvoriť aj vlasnú distribuciu alebo niečo podobné. A "starý linuxci" sa tu len hadaju neviem co si mam o tom mysleť ....
      • Re: zmeny 18.01.2010 | 12:12
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj, joe24.

        teraz som si to prečítal, podľa mna trochu zavádzajúci príspevok sem, avšak nechápem / alebo mi niečo ušlo, prečo by si mal akokoľvek( citujem): "Viem že zase zabram do greenie, ale nechápem niektorých "starý uživateľov" ..... "
        Ako podľa Teba súvisia starí užívatelia s Greenie ?

        Prosim Ťa, povedz, či máš teraz pocit, po potlačení flameov, že sa tu starí užívatelia linuxos.sk hádajú. Zároveň sme veľmi radi, že máš záujem aktívne diskutovať a tešíme sa na Tvoje názory a myšlienky.
        :-)
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
        • Re: zmeny 18.01.2010 | 20:50
          joe24   Návštevník
          "Viem že zase zabram do greenie, ale nechápem niektorých "starý uživateľov" ..... " chcel som povedať že nechcem vyvolať dalsu zbytočnú diskusiu na toto tému.
          A čo sa týka flameov, myslím že posledných pár dni je tu konečne pokoj.
    • Odpovede na komentare 19.01.2010 | 14:11
      Avatar Michal Nánási Ubuntu 11.04  Používateľ
      Linuxos forum ma jeden problem, co sa tyka usability. Zoberme si nejake vlakno, kde ludia odpovedaju jeden na druheho. Niekto odpovie na nejaky velmi skorsi prispevok. Pri nom nie je vobec jasne, na ktory prispevok reagoval. Odsadenie nestaci. Mala by byt nejaka vizualna pomocka, napriklad ciara, ktora bude viest k predchadzajucemu prispevku. Alebo linka. Naozaj by to podla mna pomohlo (aspon mne :-) )
      Hi! I'm a .signature virus! Copy me into your ~/.signature to help me spread!
      • Re: Odpovede na komentare 19.01.2010 | 14:23
        Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
        hej, tento problem sa uz riesi.
        • Re: Odpovede na komentare 19.01.2010 | 14:29
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          ahoj.

          čítaj poštu.
          :-)
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: Odpovede na komentare 19.01.2010 | 14:50
            Avatar Milan Dvorský debian,mint kde,android  Administrátor
            stahuje sa mi doma. vyjadrim sa, ked dofrcim domov (cca okolo 18tej)
    • pohlad z vonku 16.02.2010 | 03:03
      Avatar Plado ubuntu  Používateľ
      ehm... mozno nieje vhodne, aby som reagoval (vzhladom na to, ze sa tu ukazujem po asi roku), ale predsa mi to neda....

      Pred nejakym casom mi prisiel mail, od isteho zacinajuceho uzivatela linuxu, s tym, ze ma ziadal o pomoc s Greenim. Automaticky som ho povazoval za nejakeho nedockavca, ktroemu sa nechce cakat na fore na odpoved, alebo nechapaveho blbca, ktoremu uz nikto nema chut nieco vyvsvetlovat. Trosku neochotne som mu odpovedal.

      Az teraz, ked som si po veelmi dlhej dobe klikol na zalozku "linuxos" som pochopil, ze na mna sa obratil koli niecomu inemu. Netusil som, ze ste tu mali take problemy. Nevedel som, ze otazka zacinajuca "pouzivam Greenie" vyvola flame miesto pokusu o odpoved. Nevedel som, ze by si niekto dal tu namahu hladat starsieho uzivatela co vedel poradit v trkotinach.

      Vzhladom na to, ze koli nedostatku casu som sa tu neukazal takmer rok neviem, ako daleko to tu zaslo, ale myslim si, ze uzavriet forum len pre registrovanych uzivatelov by bola chyba. Niekto kto riesi problem vecsinou v rychlosti skusa moznosti a nad strankou sa pozastavi az ked zisti, ze ta stranka je kvalitna.

      Ja osobne niesom ITckar, mozno aj preto som nikdy nebol extremne uzitocny, ale myslim, ze par ludom som tu pomohol. Aj ked som Greenie nikdy nepouzival, vazim si Stanovu pracu, rovnako ako to co tu priniesol dodoedo. Taktiez si vazim Tomasa Srnku, ktory mi v pociatkoch velakrat pomohol, aj wlasateho, ktory ma vzdy ubezpecil o tom, ze nic neviem, ale aj tak pomohol (trosku svojsky, ale ucinne)...

      Takze vam vpodstate len chcem popriat vela stastia pri znovuobnovovani urovne linuxOS.sk s tym, ze obcas ak si najdem cas aj v normalnej dobe (nie niekedy pred druhou rano - o siestej vstavam), rad si prejdem forum ci niekomu neviem odpovedat ;)

      P.S.: vzdy ked mi niekto povie ze zacina s linuxom a nevie si dat rady, tak ho odkazem sem, nech si prejde stare diskusie, pripadne sa opyta, ze niekto mu urcite pomoze

      P.S2: ak pysem nesuvisle s vela preklepmi/tvrdkami tak to prosim vymazte. Mal som chut sa vyjadrit, ale som prilis lenivy to po sebe citat ;) dobru noc...
      • Re: pohlad z vonku a zmeny na linuxos.sk 16.02.2010 | 12:39
        Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
        Ahoj.

        Sme radi a ( prečo by som cigánil, že nás to aj teší ), že si si našiel čas a ozval sa ako jeden z typických predstaviteľov tkzv. "Temnej hmoty vo Vesmíre". Tak ako v realite táto skrytá temná hmota a jej množstvo určuje zakrivenie až uzavretosť Vesmíru, tak na Slovensku predstavuje asi najpočetnejšiu oblasť ľudí nejako spätých s open-source/FS.
        Prispej preto prosím aj Ty ku zmenám na linuxos.sk a vo svojom (aj seniorskom) okolí "propaguj" našu stránku. Srdečná vďaka.

        Zdraví

        dodoedo
        G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
    • facebook 23.03.2010 | 10:56
      Avatar student OpenSuse 11.xMDK 10.0   Používateľ
      Zdravím, tiež som na tejto stránke dávnejšie nebol, ale mylím, že by prospelo, ak by bola zriadená skupina na Facebook-u alebo inej soc. sieti, prípadne aby registrovaní užívatelia mohli príspevky, správy, aktuality zdieľať na facebook- u. Myslím, že by to prospelo propagácii Linux-om a samzrejme aj tejte www.
      • Re: facebook 05.06.2010 | 11:00
        sux   Návštevník
        To je marne linuxos je uz mrtve a nikdy sa uz nevrati jeho slava a povest. Kolegovia sa tu chodia pobavit ked sa nudia a to im staci len citat co sa tu pise.
        • Re: morbídnosti 07.06.2010 | 16:57
          Avatar dodoedo Fedora Linux  Používateľ
          Ďuro,

          zase prehánaš! A nezabudni o tvojom stave informovať aj kolegov, ktorých spomínaš v tom driste a spoločne si pozrieť nový diel seriálu Panelák.
          G. Orwell: "Čím více se společnost vzdaluje od pravdy, tím více bude nenávidět ty, kteří ji říkají."
          • Re: morbídnosti 17.10.2010 | 15:40
            Avatar Henrich Proksa QNX, Greenie, WinXPpro  Používateľ
            Súhlasím s dodoedo-m.
            A som za povinnú registráciu, nikoho to určite nezabije, a ten, kto má naozaj vážny záujem, pre toho registrácia predsa nemôže byť žiadnou prekážkou.