grup
Hneď na začiatku musím povedať, že som totálny laik do linuxu. Na notebooku kde bol linpus linux som pomocou partion magic sformátoval hardisk a chcel som, aby tam zostal iba dos, ale po rešratrtovaní mi nabehol GRUP a žiadny príkas to neberie, Najhoršie, že pri kontrole disku ho ani nevidno a nič sa s ním nedá robiť. Je možné tem GRUP nejako odstrániť, aby počítač nabiehal iba v dose?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
fdisk
, pomazes particie, vytvoris jednu primarnu particiu, das jej boot priznak (set active partition
), zmeny ulozis, restartnes (zase nabootujes z diskety) a uz iba napises po restarte (vyber disketu) Ti nabehne DOS.IMO si myslim, ze DOS kces na to aby si instaloval iny system (Windows?). Takze cely tento postup je zbytocny, zober bootCD daneho systemu a surovo ho tam nainstaluj.
Neviem prečo mám ten pocit ako by sa táto otázka Linuxu vôbec netýkala. Ak máš problém s inštaláciou iného operačného systému, tak sa obráť na predajcu s otázkou kde sa k tomu poskytuje podpora. A nezabudni si pripraviť disketu s ovládačmi k radiču diskov, teda ak máš mechaniku. Nechápem operačné systémy ktoré sú v tomto storočí stále závislé na disketovej mechanike.
ActiveKillDisk
a prepis ten disk nulami (zero fill).Tato killer aplikacia mi vzdy pomohla.
Mam taku skusenost, ze disk po prejdeni ActiveKillDisk nekce nabiehat v InstallCDWinXP. Riesenia su dve:
1. nechat disk hladat, bude to trvat cca 3 minutky (samozrejme ak je to sata, dat disketu)
2. zapisat na takyto disk DOS disklabel, napr. cez LiveCD GPARTED -> staci pokus o vytvorenie novej partisny a Gparted sa samo ponukne o vytvorenie disklabelu. Alebo v Linuxovom fdisku stuknut o ako otto a potom w, toto tiez zapise disklabel na HDD.
Takto upraveny HDD uz potom to WinInstallCD detekuje properly.