mohol by mi prosim konecne niekto zodpovedne odpovedat, ci (a o kolko %) sa radikalne zmeni cas bootovania po kompile kernelu s tym, ze vyhadzem vsetky hluposti, vsetko potrebne do jadra a minimum daemonov? - na tom kompe nemam tlaciaren, ani net, ani mys... mam slack a nazov tohto distra ma plne charakterizuje - proste sa mi do konfigu nechce, ale uz nemozem vydrzat 2min bootovanie prednastaveneho slack12 huge kernelu. vopred dakujem za odpovede typu: "instalni si gentoo"
1. zabetonujem zastrcku
2. omotam napajaci kabel kevlarom
3. zabetonujem aj case s ups( samozrejme vyvrtam dierky, aby mal tucniacik dost vzduchu)
4. vymazem vsetky shutdowny a rebooty a zakazem init na runlevely 0 a 6
5. budem sa modlit, aby nejaky clen rodiny nahodou, napriklad nosom, nezavadil o istice.
a co sa tyka slacka je to dobre distro - gentoo ti vnucovat nebudem... vyskusal som si to na vlastnej kozi a je to drina... ale ak chces nieco s filozofiou KISS tak skus ARch Linux.. noflame...len rada
nopcmcia nousb noscsi
...faaaajn, citim prijemne brnenie v podbrusku, ale asi odskusam radu skywakera - initng. zajtra dam vediet.
teda mas tam napriklad
mc-4-1zen.tgz
mc-4-1zen.dep
mc-4-1zen.meta
ako u slacksu
pri athlon 1800+, 512 ram, 7200ot.disk mi predtym bootovalo:
start --->lilo = 10sek.
lilo ---> text login = 50 sek.
lilo ---> xdm = 1min 13sek
vyhadzal som secky moduly/daemony, odrovnal swap (niekde som cital, ze inicializacia swap berie okolo 8 sek.) a to asi najdolezitejsie:
cital som, uz neviem kde, ze je dobre posunut runlevel do pozadia cez inittab s ampersandom &..... a voila:
lilo ---> text login = 24 sek.
lilo ---> xdm = 38 sek.
pricom & za runlevelom pri grafike stiahlo priblizne 7 sek, pri textovom az 15 sekund, takze celkom progres, ktovie, ako by zauradoval spominany initng. ibaze textovy runlevel v pozadi pri logine sposobuje rozhadzanie terminalu stalym vypisom procesov, ale to je len taka drobnost.
nejak som sa do problemu zazral a nainstaloval som aj XP Sp1 a teda:
lilo ---> login vo woknaXP = 15 sek.
takze keby sa vsecko posudzovalo podla casu bootu, vieme, kto by vyhral. po nociach ale pocujem, ako pingu place pre neprijemneho spolubyvajuceho, xp asi zasa odstahujem.
jediny problem co sa u mna vyskytol ze som nieco dobabral a nemozem prepinat medzi konzolami... dufam ze to vyriesim,.,.
ak budes instalovat budes mat an vyber mezi 1. zapnutim bootsplash, 2. medzi zobrazenim iba loga a 3. textovym rezimom
najnovsia 4.8beta obsahuje najnovsie jadro a 1000hz aby lepsie bezalo na desktopoch..
Co som si nedavno cital clanok o spotrebe na Abicku, tak napr. ondemmand-fix je uz vo vanilla jadre, len neviem ako presne zistim ci je tam uz aj HRT patch, alebo ten SATA power fix (pri oboch som pri patchovani dostaval nejake errory). Rad by som aj nasiel nejaky rozcestnik s roznymi patchmi (neverim, ze vsetky odkazy na patche musim hladat po forach).
Ide o to ze sa mi nepaci citat changelogy.