Zdravim. Mam znalosti v programovani v C resp ovladam aj C++, je to ovsem len pre moju osobnu potrebu, tzv. nezivym sa programovanim. Niekedy sa mi zda ze robenie aplikacii v C je dost hard hlavne Gtk oknoidne aplikacie. kedze pouzivam Xfce.. viem ze esistuju scriptovacie jazykz ktore maju prepojenie na Gtk ako napr. PerlGtk2 ci PyGtk.. Perl sa mi zdal trochu "slaby" a Python sice ako stvoreny na programovanie GUI ale je na mna trochu zlozity.. na Root.cz som nasiel clanky o Ruby a tak som zacal hladat.. Pre tych co nevedia Ruby je tiez scriptovaci jazyk a jeho syntaxt je jednoducha podoba sa viac Pythonu nez Perlu a je objektovy ale nevnucuje sa da sa robyt aj klasicke funkcie.. Nasiel som aj Ruby Gtk a musim povedat ze podla tutorialu je to fakt jednoduche.. strasne jednoduchy a cisty syntax zatial som ale RubyGtk nespojazdnil... mam nainstalovane len ciste Ruby.. dufam ze sa podari
pouziva z vas niekto Ruby ak ano nebojte sa a napiste svoj nazor a co si myslite o Ruby... :)
-- skywaker
http://ruby-gnome2.sourceforge.jp/hiki.cgi?Ruby-GNOME2+API+Reference
------------------------------------------
Qt je super kniznica.. ale C++ sa pomaly kompiluje, a je pre KDE a ja pouzivam xfce4 a este k tomu pripada fakt, ze sa mi zapacilo Ruby..
prave som nasiel ze sa daju robyt widgety aj cez Ruby/Tk ... Ruby/Gtk sa mi nepodarilo skompilovat..