mam taku trochu zvlastny problem ohladom grafiky (Ati 7500).
/etc/X11/xorg.conf
Section "Device" Identifier "ATI Technologies Inc Radeon Mobility M7 LW [Radeon Mobility 7500]" Driver "radeon" Option "MonitorLayout" "LCD, LCD" Option "CRT2Position" "RightOf" Option "MetaModes" "1400x1050-1400x1050" Option "MergedFB" "true" BusID "PCI:1:0:0" EndSection
A problem je v tom ze v praci pouzivam dual head (2 monitory :) a s tymto nastavenim to ide v poho. Ale doma respektive ked nezapojim druhy monitor a nastartujem 'firefox' respektive 'thunderbird' tak sa mi nezobrazi okno. Nezobrazi sa mi ani v liste spustenych programov, bezi iba ako proces.
Riesenie ktore som nasiel je ze vo hore uvedenom nastaveni zakomentuje polozky "Option" a restartnem X-si tak uz to fici....
Dost neokrochane riesenie a preto sa xcem opytat na vas nazor.. respektive radu
Dikes
nedalo vy sa vytvorit nove uzivatleske sedenie a v jednom nastavit aby frcali 2 monitory a v druhom iba 1
ak by to neslo v nastaveniech konta/sedenia tak mozno vytvorit skript (netusim ako) ktory by sa spusatl po starte sedenia a zmenil by xorg podla toho ktore sedenie (1 alebo 2 monitorove si vyberies)
ak som strasne trepol tak sorry bol to len taky vyplod mojej fantazie
mimochodom, asi by bolo jednoduchšie vypnúť v nastavení WM aby si pamätal posledne použitú obrazovku pre programy.
a ked to ide tak daj nejaky navod ako - nech mam co listit dalsi tyzden :-/
a myslim ze nebude stacit vypnut zapamatanie polohy a obrazovky lebo vravi ze sa mu nezobrazi vobec ani na liste, tak bude zadrhel asi inde
alebo mozno nie co ja viem
iná možnosť je že sa nestihol daný program nakopnúť pretože sa mu zmenila kombinácia ip/fqn a on nepoužíva loopback.