presiel som zo slacku na ubuntu. mozno to tu uz bolo diskutovane, ak ano tak sory ale neviem si pomoct s instalaciou drivra na nvidiu pod ubuntu. NEMAM pripojenie na net, baliky si stahujem inde. problem je, ze aktual. driver sa mi nechce spustit pod gnome, vraj mam vypnut X. klasika ctrl+alt+F* na prepnutie do textu nefunguje, neviem preco a inittab na komplet hodenie do textu po restarte som nenasiel. fakt v ubuntu neexistuje text level? a mozte mi prosim poradit nejaky repozitar, odkial mozem rucne tahat baliky? je nejaky, ktory pri baliku ma aj plaintext s obsahom balika?
normálne sa to robilo takto.:
sudo telinit 1
sudo /etc/init.d/gdm stop
ale *buntu mali priamo balík s ovládačmi od nvidie.
ale inak nechapem to ctrl+alt+f*. mne to vzdy chodilo a tiez chodi... a to som tych *buntu skusil dost vela... prakticky vsetko co sa len da...
inak o prepnutie do textoveho terminalu mu urcite funguje {ak som spravne postrehol} ale on potreboval koli instalacii grafickeho ovladaca vypnut graficky system.
synaptic - klikaci instalator
apt-cache search text editor - najde textove editory, prvy stlpec je nazvo balicku, "apt-cache search mp3 player" najde mp3 prehravace, mozes tam dat aj casti nazvov balikov, napr. apt-cache search utils, hlada to v nazvoch aj v popise
na instalaciu: sudo apt-get install presny_nazov_balickov, napr:
sudo apt-get install mc firefox opera skype leafpad
ak chces len downloadovat (neviem na co ale dobre) tak aptitude download balicek
a pytal som sa, ako zrusit X level a nabootovat rovno do textu, v slacku level 3=text, 4=gui. takze resetnutie Xservera mi pomoze, iba ak si chcem vychutnat peknu temu v gdm, tak nic.
Crtl+Alt+F1
sudo /etc/init.d/gdm stop
sudo sh /path/to/package.run
k tomu package.run - stiahni to z nvidia.com, tam si najdi sekciu driverov pre linux,chod do Archivu, a tam po kliknuti na driver je na pravej strane okna "Supported Products List" ak sa tam nachadza tvoja karta tak to staihni a to je prave ten spominany package.run,
a potom este restart a malo by to fachat.
Pozn. Ctrl+Alt+F1 na vypnutie X nestaci
S pozdravom Lama Castler