Zdravim vsekych. Pouzivam asi 2 mesiace Mandrivu 2007.1 CZ, kniznu verziu. Mam dva HDD SATA2 na jednom Linux na druhom Wind. Mal som MB Gigabite 945, prisom mi fungovalo restartovanie aj vypinanie Lunuxu. Dosku som musel vymenit - reklamacia a teraz mam ASUS P5KPL, ostatne mi zostalo postarom. Preinstaloval som aj Wind aj Linux. Ked restartujem z Linuxu prikazom reboot zatuhne mi BIOS na uvodnom logu a ani nereaguje az ked vypnem PC. Taktiez ked dam halt, zacne vypinat vypise system halted a nic sa potom uz nedeje. Opat musim vypnut PC. Z Winowsu mi to funguje. Aktualizoval som aj na novsie jadro a to iste. Som este len v zaciatkoch s Linuxom a neviem kde sa mam pohnut, ktorym smerom. Dakujem za kazdu radu.
teraz to nerobi neviem co pomohlo ale viem ze som menil nastavenia ACPI (alebo ako sa to vola) v BIOSE a potom som preinstalovaval aj win aj niekolko distier linuxu a teraz to uz nerobi
jedine co mozem poradit skus nastavit nieco v biose s tym ACPI
ale zda sa mi (nechce sa mi to teraz pozerat) ze som tam mal okrem ACPI 2.0 este nejaku inu volbu s ACPI a obe som zapinal/povoloval
restartne zatuhne a hotovo. staci len prrusit el. anergiu a uz potom v pohode nabehne.