ako v kocurkove
Určitě bude zajímavé sledovat, jak další prodeje Visty ovlivní rozhodnutí Microsoftu o prodloužení distribuce operačního programu Windows XP do konce června příštího roku. K tomuto kroku byla firma přinucena velkými výrobci osobních počítačů, kteří se odvolávali na masivní poptávku po starších Windows.
Konkurenční platforma Mac OS X malinko ztratila. V srpnu ji používalo 6,99 procent počítačů, v září 6,7 % PC. Operační systémy na bázi Linuxu a jiných svůj tržní podíl stále ztrácejí. Například v loni v listopadu je znalo 4,6 procenta osobních počítačů, letos v září již jen 3,39 procent computerů.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mozete mat nelegalnu kopiu, ak...
je vsak pravda, ze microsoftu viac vyhovuje, ked vie cele slovensko robit iba s nelegalnym widnows, ako keby vsetci vedeli iba "ten linux"
Podľa mňa by bolo pre komerčné distribúcie schodnou cestou, keby sa dohodli, že si zaplatia občasné vysielanie spoločnej reklamy vo vysielaní napriklad malých regionálnych televízií. Problém by bol jedine v tom, keby niekto chcel záruku na komerčnú verziu Linuxu a poradenstvo - či by mu stačilo len poradenstvo cez internet (ak už má isté skúsenosti) alebo či by vyžadoval, aby mu v prípade potreby prišli vyladiť počítač osobne zamestnanci firmy (v prípade začiatočníkov).
Vo väčších mestách, kde sa ľahšie nájde nejaký ten linuxák, by to nemusel byť až taký problém, napríklad keby niekto poskytoval záručný servis a poradenstvo ako vedľajší pracovný pomer alebo prácu na dohodu.
Takže bez normálnej reklamy to asi nepôjde. Teda pôjde, ale len doterajším tempom.
Jedine co ich trochu odradzalo bolo doinstalovavanie dalsich aplikacii, nastavovanie zdrojov / osobne si myslim ze je to nasledok next - next - yes - next - restart now/later
Prekvapilo ma ked viaceri povedali - "dam si to k windowsu"
openSuSe 10.3 a M2007 powerpack :-))
znackovy praci prasok = linux
a mas to :)
Keď som bol s tlačiarňou v servise a povedal som, že mám Linux, tak chlapec za pultom sa na mňa pozrel ako keby som bol UFOnčan a placho a opatrne povedal, že má kamoša a ten sa venuje tým Linuxom.
Rozhodne tým však nemyslím reklamu v celoštátnych telkách, tam by sa si museli platiť iné pálky, nezmyselne vysoké, celkom by postačili malé regionálne televízie, v nich sa za odvysielanie reklamy platí pár stoviek. Ale ako som písal - musel by to byť produkt so zárukou, inak to je o ničom a len by z toho bola hanba.
Ja občas predám nejaké PC a nejaký laptop. Na každé PC inštalujem Ubuntu s voľnou partíciou pre WIN. Vždy vysvetlím že je to legálny OS aj s programami na ktorý nejdú vírusy a podobne. Na plochu dávam Stanov manuál + moju podporu. Zatiaľ ma nenapadá iné riešenie. Skúšal som niekedy pred 3 rokmi inzerovať no nedopadlo to dobre.
Nepouzivam uz Linux asi pol roka, nepotrebujem citat ake som hovado, ... ked si s takym problemom nedokazem poradit. Myslel, ze linuxova komunita je spolocenstvo realne rozumnych a inteligentnych lidi vo vztahu ku „kolegom“ z linuxoveho prostredia. No nieje tak, a ak ano tak fakt iba miziva cast.