ziadny obraz po reinstale ovladacov
este chcem pripomenut, ze som v tomto prostredi (linux) uplny zaciatocnik takze nepoznam vobec nic a som len experimentator no rad by som sa dostal dalej, vdaka za vsetky rady
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v kazdom manuale je napisane ze ho treba zalohovat
ked si ho zalohoval, potom iba prikaz cp
a nahodi ti vobec terminal? ak hej, skus startx alebo ptm iba to cp
popripade ked startne tak ctrl+atl+backspace resetuje to xwindow mozno to nahodi
ale ked ti ostane uplna tma ,ze nic nevidis tak ja potom to vidim na reinstall
ale mozno niekto skusenejsi poradi, ale akoze takyto popis problemu vazne nestaci
ja som tiez len zaciatocnik ale zalohujem si subory ktore upravujem, lebo minuly tyzden som moje ubuntu preinstaloval 3x
gl
ja to zas vidím na boot do single user modu ktorý sa volá recovery alebo boot z CD a nastavenie pracovnej frekvencie monitora. Teoreticky je možé aj stlačiť CTRL+ALT+F1 a prihlásiť sa v textovom režime a upraviť ten jeden súbor. Neviem prečo výrobcovia grafických kariet stále ignorujú bežný pracovný rozsah monitorov a pokiaľ to nie je natvrdo okresané tak použijú najvyšší čo ponúka karta ale občas monitor nie.
toto je len 'zachranna' rada, podrobny navod si najdi na fore al. na wiki - je toho dost:
nahod si live CD a z neho si skopiruj /etc/X11/xorg.conf do xorg.conf na HD (neviem, kde ho mas na live mountnuty) - ak ho nemas zalohovany, v duchu predoslej rady...
ALEBO
1. ctrl+alt+f1 sa prepnes do konzoly
2.
sudo nano /etc/X11/xorg.conf
- editacia subou3. v editovanom subore zmenis:
Section "Device"
Identifier "Videocard0"
Driver "xxxxx" ----------> sem na miesto xxxxx napis ati, fbdev al. vesa, ostatne riadky nechaj tak, ako mas
VendorName "Videocard vendor"
subor ulozit
4.
ctrl+alt+f7
5.
ctrl+alt+backspace
6. ak nepomoze, tak restart
A POTOM
si najdi na fore al. na wiki navod na instalaciu, resp konfiguraciu grafiky...
dakujem :-))