ubuntu 7.10 a nvidia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Malo by ju automaticky detekovat a zapnut ovladac 'nv'. Pokial sa u teba nespustilo graficke prostredie (preblikava ti obrazovka), tak problem bude v nastaveni monitora. Nove Ubuntu obsahuje peknu graficku utilitu na nastavenie monitorov... Najdes ju v System -> Správa. A inac ta utilita sa aj sama spusti, pokial nenabehne Xko
Este je mozne ze toto ti ide ale uz rozbehavas 3D akceleraciu. Na to potrebujes ovladac 'nvidida' a nie 'nv'. Pravdepodobne si ho uz nainstaloval cez neslobodne ovladace (btw. balik nvidia-glx). Este ale musis nastavit v xorg.conf aby sa ti spustal 'nvidia' a nie 'nv'.. Teda nerob to cez xorg.conf... Ved na co je tam predsa ta utilita, no nie?
chodte na www.nvidia.com sekcia download drivers
vyberte Typ Seriu OS, stiahnute driver,
stopnite gdm: sudo /etc/init.d/gdm stop
spustite sudo sh NVIDIA-Linux-x86_64-100.14.19-pkg2.run
a dopovedajte na otazky.
Ak to nezbehne, tak treba doinstalovat gcc,
kernel-headers, a dalsie utility na kompilaciu kernelu
ten to urobi za teba sam... to co ti chyba je na livecd ..len vlozit dodnuki a mudri ludia to uz poriesili...
Je to v podstate Ubuntu (pouziva jeho repozitare) s integrovanym neslobodnym obsahom out-of-box. Obsahuje aj Envy (okrem toho hlavne kodeky, Javu a flashplugin).
kedze si instaloval nvidia-glx tak predpokladam ze tvojim cielom bolo rozchodit 3d akceleraciu. co tak vyskusat ci 3d akceleracia funguje v nejakej 3d hre?
ak nemas ziadnu 3d hru, na testovacie ucely rovnako dobre posluzi program glxgears.
glxgears
skusal som driver tahat z nvidie, lenze pri jeho instalacii mu stale nieco chybalo, tak som to instaloval a instaloval, potom mi tu vo fore poradili spravit to cez envy, lenze ta mala stale problem s python a teraz skusam nvidia-glx. v istalacke bolo v popise pisane ze treba napisat prikaz "sudo nvidia-glx-config enable" co sa mi zdalo aj logicke a aj som to spravil, lenze mi vyhodilo "your ActiveX config has been altered...
fuu, spojazdnujem to uz treti den, ale nedari sa ... este ze je tu par ludi s ochotou pomoct :-} inak by som asi na nic neprisiel ....
potom vyskusaj do konzoly: glxgeras
ak sa neobjavi okno s otacajucimi sa ozubenymi kolesami tak sa pozri do xorg.cong: sudo nano /etc/X11/xorg.conf
a vyhladaj tam Section "Device". V tej by malo byt Driver "nvidia".
keby mam vyssiu verziu ubuntu, dalo by sa to mozno spravit cez spravcu neslobodnych zariadeni... neda sa upgradovat verzia bez nutnosti formatovat disk ?
a mozno by to slo cez tu envy, lenze tam som mal problem s tym python, co som rozpisoval vyssie
BTW, skusal si to, co som pisal vyssie?
http://upnito.sk/imggal.php?directImage=87b3f22703f69f6f45eb9908e2e58472