je mozny okamzity zapis na USB kluc? (Ubuntu)
V Ubuntu sa vsak data zapisu az po kliknuti na Eject (ihned sa zapisuju ak je to nieco velke).
Rad by som to nejak nastavil, aby sa data zapisovali hned a nemusel som nutne kliknut na Eject na to aby sa zapisali. Teda aspon pre istotu. Skusal som nejake options a nieco pridat do fstab ale bez uspechu.
Diky
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mam greenie (zalozene na ubuntu), a predtym som pouzival dlho ubuntu. hodil som klucik, hned spoznalo, a zapisoval som. bez nejakych problemov... ked som dal odpojit tak odpojilo, ked som ho vytiahol a znovu zasunul tak ho zas spoznalo... kde je problem?
inak skus nam povedat aku mas verziu ubuntu
>ked som dal odpojit tak odpojilo, ked som ho vytiahol a znovu zasunul tak ho zas spoznalo... kde je problem?
Clovece precital si vobec otazku?
k veci:
nasiel som ti tento navod
Ono by to síce bolo absolútne najvhodnejšie nastaviť priamo v hal (čo ale bohužiaľ netuším, že ako) a iná varianta, že do /etc/fstab do sekcie kde je USB kľúč dáš parameter flush (ak máš jadro >2.6.20) ináč tam dáš sync (čo je ale blbšie ako flush).
sync
priamo pri pripájaní.:sudo mount /dev/sdb1 /mnt/sdb1 -t vfat -o sync
alebo ako si naznačil, tak modifikovať hal tak aby pri detekovaní USB kľúča pridal voľbu sync, ale znižuje to životnosť USB klúčov.
PS.: píšem z pameti, nechce sa mi hľadať kábel na prehrávač a ani na čítačku a ani na foťák a ani kartu a ani, ale manuál k príkazu mount funguje.
Bóže, koľko peniazov som ja dal kedysi za obyčajnú 128Mb kartu do foťáku a koľko teraz stojí gigo? Veď tie dáta uložené na flashke majú občas vyššiu hodnotu a tak sa niekedy kvôli pár sekundám neoplatí riskovať :) Ale to je môj súkromný názor.
alebo ako si naznačil, tak modifikovať hal tak aby pri detekovaní USB kľúča pridal voľbu sync, ale znižuje to životnosť USB klúčov.]
Doporucujem pridat este parameter noatime, co prudko zvysuje rychlost kopirovania aj zivotnost kluca:
sudo mount /dev/sdb1 /mnt/sdb1 -t vfat -o sync -o noatime