Mám tak položený notebook vedľa LCD desktopu a na oboch počítačoch rovnaké pozadie, ako kukám - tak kukám, obraz na desktopovom LCD zobrazovači má vyšší kontrast ako na notebooku. Na externom monitore sú nastavováky riešené prostredníctvom firmwaru a ovládacieho menu priamo na paneli monitoru, ale tuto na notebooku žiaden taký panel nieje. Je vôbec možné nastavovať parametre monitora na notebooku ? Čo sa týka farebnej hĺbky, to som skúšal meniť, moje oči nepostrehli zmenu, mám dosť zničené oči na sledovanie takých detailov. Ale ten kontrast by sa patrilo nejak nastaviť.
hp nx6310
"Operátor pozorovania prítomnosti nekomutuje s operátorom reality.Nemôžeme teda popísať realitu okolo nás bez toho aby sme ju ovplyvnili." <br/>
xgamma -gamma 1.4
alebo ubratie modrejxgamma -bgamma 0.7
$ time xgamma -gamma 1.3
-> Red 1.000, Green 1.000, Blue 1.000
<- Red 1.300, Green 1.300, Blue 1.300
real 0m0.014s
user 0m0.004s
sys 0m0.000s
$
u mňa to trvalo síce 14 ale milisekúnd.
time: cannot run xgamma: No such file or directory
Command exited with non-zero status 127
0.00user 0.00system 0:00.00elapsed ?%CPU (0avgtext+0avgdata 0maxresident)k
0inputs+0outputs (0major+80minor)pagefaults 0swaps
Takže myslím že problém je v tom, že nemám nainštalovaný program xgamma, ale nieje v repozitároch a so zdrojákom si asi neporadím, som chemik a nie programátor.
Už jediný problém ostáva, že príkaz na ovládanie za deň zabudnem a neskôr to zase nebudem vedieť nastaviť, lebo nebudem vedieť príkaz. Mohla by byť na to nejaká grafická aplikácia, ale inak je to OK, ďakujem ti moc :-)
man 5 xorg.conf
) alebo do štartovacieho skriptu (hoci aj.xinitrc
).PS.: kedysi sa týmto spôsobom riešilo ak odišiel luminofor na CRT monitore, niekedy ho bolo škoda zahodiť. prekalibrovali sa farby a zas to chvíľu poslúžilo.
Staré dobré .exe
GAMMApage-0.5