intel x3100 + xorg + mesa + 3D
Chcem sa spýtať ako je to s podporov integrovanej grafickej karty intel x3100 v xorg?
Počul som že vo verzii xorg 7.2 je podpora zahrnutá v ovládači "intel".
Mám asi starší xorg.
X -version vypisuje - xorg server 1.4.
Je nutné updatovať celý xorg alebo stačí updatovať len masa balýčky?
Jendá sa o distribúciu Slackware12.
V slackware current som našiel novú mesu ale xorg 7.2 tam nevidím
Ďakujem
tomolc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
a teraz vážne prosím
tomolc
môžeš mi to prosím obiasniť?
bash-3.1# X -version
X.Org X Server 1.4.0
Release Date: 5 September 2007
X Protocol Version 11, Revision 0
Build Operating System: Slackware 12.0 Slackware Linux Project
Current Operating System: Linux slax 2.6.23 #1 SMP Wed Nov 7 14:52:09 GMT 2007 i686
Build Date: 18 October 2007 06:06:36PM
Before reporting problems, check http://wiki.x.org
to make sure that you have the latest version.
Module Loader present
nikde nevidim aku mám verziu xorgu
(KDE mu normálne ide)
tomolc
Inak ak sa má jednať o ovládač intel alebo i815, tak to bude v príslušnom balíku ktorý má vezbu na iné časti modulárneho xwindows. ak by sa malo jednať o podporu DirectFB, tak je to v inom balíku. Ale mesa sa stará o 3d a tá je zas v inom balíku.
Používam Live Desktop Tuning (LDT). Jedná sa o nadstavbu nad distribúciu Slax 6 RC7. (V žiadnom prípade to NIEJE nové distro :-) )
So Slax som použil len base system = initrd, jadro + zakladny konzolovi system.
Všetko ostatne je nainštalovane v rámci LDT zvlášť. Vypracoval som vlastný systém na správu balíčkov (lzm modulov). Pozostáva s viacerých skryptov a aplikácie slapt-get.
V podstate sa to správa ako bežný Slackware 12. S riešením závislostí nieje problém.
+ som dorobil niekolko skryptov pre zálohovanie diskov, prácu s cdrom, hromadné konverzie balíkov do lzm modulov a podobné veci. (Pomohlo mi viacero ludí z linuxos.sk)
Core časť prevzatú so Slax neupdatujem pokial nemusím pretože je spravená kvalitne a všetko tam funguje včetne xorg.
Ibaže pred pár dnami som pracoval s NB kde je x3100 (jednému chlapíkovi som prezentoval linux) a nešla mi 3D akcelerácia.
Preto sa pýtam ako je to s touto grafikou. Respektýve vo výpise X -version nevidím verziu xorg.
A v správcovi balíčkov mi ukazuje že mám nainštalovanýtento soft:
mesa-7.0.1-i486
libgl-1.5.070100-i686
xorg-server-1.4-i486-2
x11-6.9.0-i486-14
tomolc
Používam Live Desktop Tuning (LDT). Jedná sa o nadstavbu nad distribúciu Slax 6 RC7. (V žiadnom prípade to NIEJE nové distro :-) )
So Slax som použil len base system = initrd, jadro + zakladny konzolovi system.
Všetko ostatne je nainštalovane v rámci LDT zvlášť. Vypracoval som vlastný systém na správu balíčkov (lzm modulov). Pozostáva s viacerých skryptov a aplikácie slapt-get.
V podstate sa to správa ako bežný Slackware 12. S riešením závislostí nieje problém.
+ som dorobil niekolko skryptov pre zálohovanie diskov, prácu s cdrom, hromadné konverzie balíkov do lzm modulov a podobné veci. (Pomohlo mi viacero ludí z linuxos.sk)
Core časť prevzatú so Slax neupdatujem pokial nemusím pretože je spravená kvalitne a všetko tam funguje včetne xorg.
Ibaže pred pár dnami som pracoval s NB kde je x3100 (jednému chlapíkovi som prezentoval linux) a nešla mi 3D akcelerácia.
Preto sa pýtam ako je to s touto grafikou. Respektýve vo výpise X -version nevidím verziu xorg.
A v správcovi balíčkov mi ukazuje že mám nainštalovanýtento soft:
mesa-7.0.1-i486
libgl-1.5.070100-i686
xorg-server-1.4-i486-2
x11-6.9.0-i486-14
tomolc
tomolc
Takže ak Ti záleží na tej jednej prezentácii, tak si zazálohuj systém, nastavenia a užívateľské dáta a využi balíčkovací systém na upgrade xwindows. Inak sranda je v tom, že ti nešla len 3d za ktorú zvykne zodpovedať skutočne mesa ale či pomóže upgrade mesy bez xwindows, no to riziko je čisto na tebe. Ja za tie roky preferujem upgrade k freeze pointu vzhľadom na distro a nie mnou potrebovanejšiou skupinou software.