vazny problem z internetom pod linuxom
mam internet cez wifi. na streche mam radio a od neho LAN natiahnuty az do izby kde ide do routera a z neho do dvoch pocitacoch. na jednom je stale windows na druhom (moje pc) je dual boot win+lin (zatial).. nastava takato situacia:
1. som vo win ide net
2. restartujem do linuxu net nejde
3. restartujem do win net ide
4. restartujem do linuxu net nejde
samozrejme niekedy sa stane ze net ide aj v linuxe
rozmyslam v com moze byt chyba? zeby v sietovke?
u providera? uz som rozmyslal ci ma neblokuje antivirova ochrana na strane providera. skusenejsi vedia o com hovorim... takze fakt neviem. niekedy net ide niekedy nie. chystam sa vymenit aj sietovku. zatial tam je realtek 8139 teda driver 8139too a takze neviem.. distro je mandriva. a to iste roby aj v inych distrach ako zenwalk, fedora...
a este dodam ze pouzivam DHCP.. a ked dam ifconfig tak ip su cez dhcp nastavene takze problem s routerom2 urcite nie je aspon myslim
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
ps.: možno je to tým že máš v linuxe inú mac adresu a tým pádom začalo peklo.
ip
a nieifconfig, route
...ip
...ifconfig|route|arp
su nastroje pre konfiguraciu jadra 2.0.x. pre jadra >= 2.2.x resp. 2.1.x sa ma pouzivatip
...Win + Arch Linux
1. idem do WIN, net ide
2. idem do GNU/Linuxu net nejde
3. idem do WIN, net ide
4. idem do GNU/Linuxu, net nejde
ale nasiel som takuto fintu:
chod do WIN a vypni ho tvrdo - alebo restartni. Ako keby si ho vytiahol zo siete (230 V).
Mne to potom ide pod Archom v pohode. Mozno je tam problem, ze WIN zablokuje nejakym spôsobom sieťovku, neviem presne - takže ani nepoznám lepšie riešenie
"Allow the computer to turn off this device to save power."
to je presne, co treba vypnut. Mne to tiez robilo
Mozno ti len blbne DNS kedze to ide cez vela routrov, u mna to tak bolo.