vmware
Stiahol som rpm balicek zo stranok vmware, ale mam teraz problem s jeho nakonfigurovanim, potrebujem nakopnut spravnym smerom (clovek sa uci cely zivot, ja o linuxe pravdupovediac neviem zatial nic)
=> spustil som vmware-config.pl a zasekol som sa na otazke:
What is the location of the directory of C header files that match your running
kernel? [/usr/src/linux/include]
The path "/usr/src/linux/include" is not an existing directory.
Vie mi niekto polopate poradit, co tam ma byt a ako potom postupovat dalej? Dakujem za odpoved.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
http://www.howtoforge.com/vmware_server_mandriva_free2007
a ten balicek pre jadro, ktore pouzivam najdem/stiahnem kde? ani neviem ake mam jadro... :-/
nepouzivam sic mandrivu, ale zdrojaky jadra by meli byt nekde na instalacnim mediu
a jeste typ, koukni na virtualbox , v nem taky fachci windows (mam overeno s xp) je snad jednoduchsi nez vmware a navic free (pokud se to tak da napsat)
uname -r
(bude to nieco ako 2.6.12-13mdk) a potom nainstaluj ten balik kernel-source-stripped-2.6.12-13 (to cislo sa samozrejme meni podla aktualnej verzie). Mal by byt na tom CD alebo DVD, z ktoreho si instaloval aj system, ak si medzitym neupdatoval zo siete samozrejme. Inak, fakt odporucam upgrade na Mandrivu 2008, ale pozor, lebo niektore veci bude treba urpavit rucne.kernel-source-2.6-2.6.12-12mdk.i586 (kvĂ´li neuspokojenĂŠmu ncurses-devel)
co s tym? :o :/
nejaky napad?
chcem sa vsetkym podakovat - diky!