zdrojaky windows ma dohnali k sialenstvu
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
http://www.kuro5hin.org/story/2004/2/15/71552/7795
podla mna su uplne normalne a najviac ich prasia business rozhodnutia M$
ja som windows pouzival rad do XPcka... potom sa rozmohli spyware a virusy troska masivnejsie aj vista ma predsa len trosku masivnejsie naroky na hardware... ale Win sam o sebe nie je zly system...ja by som skor nadaval na ich licencnu a celkovu politiku...
Ale chápem aj to, že niekoho, kto chce ísť priamo k základom, hotový produkt neuspokojí a radšej si zoženie skladačku, ktorú si sám legálne vypiple do želanej podoby.
No o tom, že to nie je zlý systém by sa dalo polemizovať. Napr. pre mňa je dosť nepoužiteľný. V škole na objektovom programovaní mám vždy problém s presunom okien (fakt, bez Alt si ja len tak ľahko neporadím a musím klikať jak debil na okienka aby som to ktoré chcem presunúť dal do popredia a zase všetky okienka dať pred to okienko ktoré som posunul). Toto konkrétne potrebujem pri "programovaní" v delphi (ktoré ma podľa mňa najhoršie IDE na svete). Vždy mám pod oknami nafotené materiály z ktorých prepisujem a vždy to presúvam jak idiot.
Čo sa týka software ktorý je štandardne nainštalovaný ... bieda. Inštalácia software je fakt strašná. Minule som sa v tom snažil programovať ... no povedzme, že ten ich command je neporovnateľne horšie s linuxovým terminálom. Okrem toho sa nedá ani otvoriť v aktuálnom adresári. A keď som ešte zistil, že to nedokáže zistiť nainštalované programy a spustiť gimp napr. jednoduchým napísaním
gimp
do termínálu ... Zlatéqmake -project; qmake; make;
ale da sa ;)
predstav si, ze mas windows a na nom stary firefox. uplne zle nastaveny, stary, "postukany". chces len pre zaujimavost zistit verziu, ale ono to nejde. lebo to konkretne roletove menu zmrzne...
zlate
firefox --version
...