modul GSM, modem GSM na posielanie SMS
viete mi odporuciti nejaky modul GSM na posielanie SMS, z ktorym by som nemal na Linuxe(Debian-etch)
problemy z rozbehanim. Chcem pouzivat SMS tool server
Je nejaky rozdiel medzi GSM modulom a nejakym starsim mobilom co sa tyka rychlosti odosielania SMS? pretoze by som chcel odosielat dost vela SMSiek...
Teda vie modul GSM odoslat viac SMS naraz a mobil vzdy len jednu alebo to je jedno?
Dakujem za odpoved
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
stovky tisic mesacne urcite nie :))))
tak inak, bude to len niekolko tisic mesacne,
operator je trubka cenu mi dava este vacsiu ako ked si to poslem z mobilu,
zato by som chcel nejaky modul, tak reku ci viete niekto o nejakom ktory by siel aj v linuxe,
nechcem na to pouzit microshit.... ale myslim ze ked ten modul bude na COM1 tak by s tym v linuxe nemal byt problem
a SMS tool server by si stym mohol rozumiet, ci nie?
inak niekolko tisic SMS mesacne, to sa bojis ze nezvladnes 14 SMS za hodinu (priemerne)? tvoje obavy by som pochopil ak by si chcel zaslat viac ako jednu SMS za sekundu co je mesacne viac ako stvrt miliona, teda okrem februara ktory ma 28 dni.
ps.: niekolko tisic je predpokadam menej ako niekolko desiatok tisic. takze:
10000/(30*24)
13.88888
a nebude to dostupne 24hod denne ale len normalny cas prac doby, to jest 8hodin
takze 30000/30=1000 za den
1000/8=125/hod
125/60=2,08333/min
tolko teoria, obavam sa vsak ze to bude skor navalove teda ze mi pride odoslat aj 100sms naraz, myslis ze to mobil zvladne?
nebude mrznut a podobne?
neviem ale v tomto pripade je skutocne vhodnejsie oslovit dvorneho dodavatela. kto mal mobil pri reprakoch, vie aku slehu to indukuje pri SMSke a uz len zavesenie toho mobilu dalej od pocitaca vyzaduje aspon minimalne znalosti a pri danom obrate sa to oplati.
ps.: aj keby bolo to odosielanie narazove, tak daemonik sa postara o to ze smsky vo fronte pockaju na odoslanie. ale rozne skusky dostupne na webe hovoria o performance max 1sms za sec pri beznom gsm modeme. vyssie zvladnu len prenajate sms brany od gsm poskytovatela na ktore si sa asi nepytal, ty si chcel sms pausal. takze supky naspet do obchodu a vybal na nich planovany obrat, oni prenajmu sms kanal aj s popisom komunikacneho protokolu podobne ako ho maju prenajaty aj mojsejovci.
len aby som zase nemal problem ked to pripojim k linuxu, ale myslim ze ked to pojde na COM1, nemal by to byt problem...
u operatora som uz bol, vravim je trupka, aby so nezavadzal tak sa nejedna o nasich operatorov :(
co si myslel tym ze: a uz len zavesenie toho mobilu dalej od pocitaca vyzaduje aspon minimalne znalosti
akoze mas tym na mysli zdravie osob alebo neblahe ucinky na okolity hardware?
inak pri tej predlzovacke som mal na mysli oboje ale predlzovacka na com port sa uz asi nevyraba. usb by mohol vydrzat niekolko metrov bez rusenia ale to uz vedia dodavatelia (z roka na rok su inak citlive pocitace a aj ludia).
rozmyslam o niecom takomto http://obchod.hw.cz/DetailPage.asp?CD=901240
ak chces najst ineho dodavatela ako GSM operatora, staci povedat. na webe je vela dodavatelov ktory ti danu sluzbu aj sprostredkuju bez potreby doplnkoveho hardware, postaci aj obycajne pripojenie na internet podobne ako pri prenajati brany u gsm operatora.
inak dik za link, viem ako vyzera gsm terminal ale aspon som si obcerstvil informaciu ze sa stale dopredavaju aj modely pre com port.
Nulova investicia, ziadny pausal, perfekt ceny. Skor nez ma niekto zacne z niecoho obvinovat, ano pracujem pre danu firmu ;)