Problem S3 (Suspend 3 to ram)
A hned sa vyskytol prvy problem. Po zobudeni z S3 mi nejde internet a vypne sa PCM zvuk. co s tym?
Ked spustim v kcontrol network settings, tak mi nenajde ziaden sietovy adapter (ziadne eth0). Co normalne tam je.
A zvuk je mute. Vsetky kanale aj PCM. Co sa s tym da robit? Musim v kmix odskrtnut mute a zvysit hlasitost
Preco mi nenajde moju sietovu kartu (sitove zariadenie eth0 na maticnej)?
Po restarte je vsetko ok.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ale musel som spustat hibernate-ram --force, pretoze pisalo ze nevie urobit S3 z ovladacom nvidia.
Takze som odstranil balik hibernate a hibernaciu spustam klasicky cez K-Menu-->Odhlasit-->Hibernovat
Nieje to riesenie cez balik hibernate (a pouzivat hibernaciu 2) ale iba hibernacia 1
Potom ako by sa dalo napravit S3 aby mi prebudilo sietovu kartu?
Je nejaky sposob ako odstranit tuto chybu?
ked killnem proces s nazvom vbetool tak obrazovka scerna na 3s a vsetko sa da do povodneho stavu
Vyreguluje sa zvuk a nabehne aj sietovka.
proces vbetool spusta program sleep.sh
co vlastne robi?
nekazi sa mi pocitac ked ho surovo killnem ten proces?
lebo potom mi bezi pocitac uplne bez problemov.
tak som 5 riadok zakomentoval a pridal som komentar cez echo po spusteni prikazu sleep.sh je vypis chyb nasledovny:
Je to nejaka chyba ze sa zasekne suspend3 rezim pri vbetool?
Mozem takto pouzivat suspend3 rezim bez toho vbetool?
Pretoze teraz mi uz bezi bez problemov
ak to ide bez toho, tak odpoveď poznáš.
Suspend3 to ram spustam z klavesnice (mam tam tlacidlo Sleep)
Bohuzial toto tlacidlo som nastavil na suspend rezim cez kpowersave. Aby mi behalo musim mat spustene x-ko s kpowersave.
Nedalo by sa to nastavit aj bez kpowersave? aby mi behal v tex. rezime bez x-ka?
ked je zapnuty kpowersave nefunguje prikaz na sleep
sudo /etc/acpi/sleep.sh
ktory treba spustat ako root
ale za to funguje aj bez roota
/etc/acpi/sleepbtn.sh
ak vsak vypnem kpowersave je to presne opacne. (sudo sleep.sh ide sleepbtn.sh nejde)
Ako by sa dalo nastavit tlacidlo Sleep (kod 223) aj v textovom rezime aby sa pocitac dal do suspend3 to ram modu ale aj bez roota?
Pretoze ak je kpowersave spusteni ide to cez sh skript /etc/acpi/sleepbtn.sh
obsah suboru sleepbtn.sh cize ide spustit s3 cez acpi_fakekey 223 ale iba vtedy ked je kpowersave spusteny. Ale preco?
ako sa da nastavit tlacidlo Stanby 223 aby po stlaceni islo PC do S3?