Nokia 6230i
Viete mi niekto povedat ako mam rozbehat program gnokii? Aby mi fungovalo vsetko spravne?
Mam nainstalovane balik gnokii. Ak dam prikaz gnokii --identify, cely program zmrzne.
Netreba na tento kabel nejake specificke ovladace?
Ako mam to vsetko rozbehat ?
Myslim ako na windowse v Nokia PCSuit
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
K nej sa viem jedine dostat cez Nokia PC-Suit na windowse.
Cez program kmobiletools som sa dostal ku kontaktom a sms ale ma to probem:
kontakty: nezobrazuje znak š,č,ť ale namiesto toho dava medzeru
sms: niektore sms vascinou od toho isteho odosielatela su v kmobiletools necitatelne, skladaju sa zo spleti znakov, specialtnych znakov a inych kliky, haky hieroglifov.
Ja hladam nejaky program pomocu ktoreho sa viem dostat do pamate telefonu a editovat ju. Kopirovat do nej subory a mazat (obrazky, zvonenia,mp3). Ked som to skusal na notebooku s bluetooth na linuxe, tak do pamate telefonu som sa dostal cez bluetooth:/ --> OBEX devices.
Bohuzial ja na svojom PC nemam bluetooth ale iba datovy kabel.
Dalej mam zaujem o archivovanie vsetkych sms v PC a synchronizaciu kontaktov do kaddressbook (alebo thunderbird) a kalendara a poznamok do kalarm (alebo sunbird)
Chcel by som instalavat aplikacie a hry. Kedze moj telefon Nokia 6230i nedokaze sam priamo z pamate instalovat jar (ani jad) subory (vypisuje neznami typ), tak na win som to robil cez Nokia Application Installer (od PC-suit). Da sa to nejak na linuxe? (Hoci aj s konzoly)
A mam zaujem o vytvaranie playlistov MP3 suborov.
To som uz nasiel na stranke http://www.a-netz.de/nokia6230playlist.de.php
Je to cez obexftp. Funguje obexftp aj cez kabel CA-42 bez problem? Ak ano akym sposobom sa pisu prikazy do knozoly na koprivanie suborov?
problem bol v konfiguracnom subore /etc/gnokiirc
trebalo ho spravne nakonfigurovat:
moj telefon Nokia 6230i sa detekuje ako zariadenie /dev/ttyACM0, cize treba mu nastavi do suboru:
port = /dev/ttyACM0
connection = dku2libusb
pri tychto dvoch moznostiach sa mi telefon spravne pripoji a da sa narabat aj s xgnokii a nezasekne sa.
ostatne moznosti port a connection som zakomentoval.
A este som odkomentoval a prepisal toto:
model = AT
model = 6230i
A uz mi to funguje bez problemov.
Nabuduce si musim poriadne precitat konfiguracny subor a spravne ho nastavit
bohuzial je to velmi neprakticke. vypis ide na konzolu v XML formate, co sa strasne tazko cita Nie je nejake rozsirenie, ktore mi dokaze manipulovat s obexftp v dolphine (alebo konquerori)?
Skusal som na jednom notebooku to cez bluetooth.
Islo mi to cez protokol obex:/
Neda sa to najtavit aj cez usb kabel?
pouziva sa spojeneie -u 0
robi sa to cez prikaz obexfs ale po pripojeni cez tento prikaz sa zobrazipripojene miesto v mount. Da sa nejak pripajat obexfs cez (p)mount?