Vypnutie USB portov
Ked som mal este windows, tak mi pri vypinani windowsu vypol usb port na citacke pamatovych kariet.
Bohuzial na linuxe mi nic take neurobi. Stale mi svieti.
Neexistuje nejaky program (prikaz), ktory nejakym nasilim vypne napatie na danom usb porte?
Ak ano dalo by sa to nastavit pri vypinani PC?
Strasne mi vadi svietiaca dioda na citacke pamatovych kariet a let diaoda na webkamere.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
problemom moze byt acpi, ktore nie uplne dobre funguje pod 64bit verziami, alebo kvoli hraniu sa vyrobcu danej dosky len na vlastnom piesocku..
a ano, dalo by sa nastavit pri vypinani, ak sa bude vobec dat vypnut ;-)
A mal som nainstalovany aj kubuntu i386 a aj tak mi to robilo.
Preto hladam nejaky program (prikaz), ktory mi dokaze vypnut usb port.
Mys mi az tak nevadi. predsa len svieti z dola a je na sloe, cize to nevidno.
Ale ak je to v biose normálne, tak je teoreticky možné odpojiť napájanie danej zbernice, ale túto možnosť skutočne nemali všetky dosky (PCI Hotplug). Vzhľadom na vampírizmus ATX zdrojov je rozumnejšie a lacnejšie použiť predlžovačku s vypínačom. Je to ja bezpečnejšie, kto má kolísanie napetia v zásuvkách, vie prečo.
budes setrit elektriku....
U nas doma mame comp a niektore el. veci tiez zapojene cez zasuvku s vypinaom aby sa dali uplne vypnut.
Je tam na konci manualu je jedine FAQ kde je prva otazka: USB/PS2 Myš (Klavesnica) svieti keď sa počítač vypne. Odpoveď: Je to normále. Nie je to žiadna chyba. Všetky USB a PS/2 su stale pod napatim.
Mam maticnu:
Gigabite GA-K8NF-9-RH s chipsetom Nvidia nforce 4-4x
ked spustim grub console pri bootovani (klaves c) a dam prikaz halt (na vypnutie PC), tak vtedy sa mi usb port s citackou pamatovych kariet vypne. Preco grub dokaze vypnut usb port pri vypinani a linux pri vypinani nie?
Preco vlastne Kubuntu necha pod napatim po vypnuti usb citacku kariet?
Prikazy, ktore sa vykonaju tesne pred vypnutim PC.
Mohol by som skusit rmmod usbcore
A citacka kariet sa tiez vypne ak PC dam do S3.
To musi byt niekde pri vypinani chyba.
Ktory je ten subor?
/etc/init.d/halt
- tesne pred vypnutím - dopíš to niekde na začiatok </ br>/etc/init.d/rc.local
- pri zapínaní </ br>Veď skús rmmod usbcore aj počas behu. Ak zhasne to čo je pripojené na usb, tak to funguje. Potom len dáš modporbe usbcore a je to otestované bez reštartu.
sudo lsmod | grep usb
usbcore 161584 6 ehci_hcd,ohci_hcd,usblp,usb_storage,libusual
dal som sudo modprobe usbcore usblp usb_storage libusual ohci_hcd ehci_hcd
No neviem co s tym.
Ak spustim S3 (sudo /etc/acpi/sleep.sh) tak sa citacka vypne.
Musi to potom byt este nejaky iny modul
rmmod
Cez prikaz rmmod usbcore usblp usb_storage libusual ohci_hcd ehci_hcd
(Zle som napisal namiesto modprobe malo byt vo fore rmmod)
Kde su vsetky prikazy na sluzby vypnutie ulozene na live CD?
Riesenie som nasiel na: https://bugzilla.kernel.org/show_bug.cgi?id=5410#c27
Treba pouzit ten patch na subor drivers/usb/host/ohci-hcd.c a potom to uz funguje ako ma :-)