Bootovanie Ubuntu z USB kluca inak..
Kedze mi ten kluc BIOS rozoznava ako disk a nie removable, tak ma napadlo, ze to sa musi dat potom to Ubuntu normalne na ten kluc nainstalovat a to by mohlo ist potom aj rychlejsie.
Lenze musi to byt ext2 alebo ext3? Nespustim linux z FAT16 alebo FAT32?? Alebo sa do neda nejak tak ze cast linux bude v malej particii ext2 a ostatne vo FAT32?
diky.. chcel som to skusit lebo USBcko je rychlejsie ako citanie z CD a aj mensie fyzicky a takto to mozem ludom kdekolvek poukazovat s tym ze tam nieco aj pomenim a vylepsim ;)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Teda je nejake normalne riesenie, aby clovek nemusel obetovat cely/takmer cely 4 GB usb kluc na prezentacne Ubuntu? Lebo ext2 my na vacsine PC odkial a kam kopirujem moze byt tak .. na nic.
download: http://merlin.fit.vutbr.cz/mirrors/slax/SLAX-6.x/rc7/
zda sa ze ten Slax ide v pohode z FAT32
intrepid ibex (8.10) obsahuje instalator na USB v desktop live CD. je to v system-preferences alebo tak nejak
vysledok je live CD so zapisovanim zmien (persistent) s tym za namiesto specialnej particie je casper-rw subor (loop mountuty a potom formatovany ext2) cize cele je to na FAT32.
pri instalcii len zvolis velkost toho suboru a zbytok kluca mozes pouzivat na data.