msi ex600, chybne zobrazovanie stavu baterie (Xubuntu, xfce)
vraj sa to da riesit novsim jadrom, ktore ma pre to lepsiu podporu, len ja ked ho nahodim, a prihlasim sa do systemu, cele XFCE prostredie sa mi poondi. teda, zmensia sa mi vsetky fonty na take male ze ich ani nejde citat. a ked sa lognem do stareho jadra, tam je uz tato chyba tiez. a vlastne mi to ani nepomohlo, kernel 2.6.22 mam, 2.6.24 som myslim skusal
potom som to musel cele reinstalovat, lebo som tie fonty nevedel opravit, tak sa s tym bojim experimentovat.
da sa to prosim vlastne nejak riesit? stav baterky?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
uname -a
::Linux tommyangelo 2.6.22.13-0.3-default #1 SMP 2007/11/19 15:02:58 UTC x86_64 x86_64 x86_64 GNU/Linux
ked som stahoval 32 bit verziu..alebo uz ani neviem co som stahoval. Skratka skusal som tam hodit vsetko, a zistit na ktorej distribucii pojde co najviac veci. Teraz mi openSUSE bezi lepsie nez windows.
Boot-drag-isti by mohli namietat, ze je to zabrzdene distro, avsak mne sa ho podarilo zrychlit ::
originalny start BOOTCHART
s vyuzitim ubuntackeho upstartu
inac to divoke zobrazovanie baterky je ozaj dane tym ze treba novsie jadro. Nejako specialne som sa tym nezaoberal ale zaujimalo by ma to ako to vyriesit.
zdroj informacie
idem skusit skompilovat jadro ale akooo =D gentooisti hlaste sa
momentalne kompilujem (nakoniec som som spustil make v adresari /usr/src/linux-2.6.22.13-0.3). Uvidim co z teho vznikne. Btw. nemas presny link na tu kompilaciu a naslednu instalaciu? Zislo by sa...mozno aj pre neskorsich ktory budu hladat pomoc
p.s. kompiloval som pomocou make rpm avsak .config som pouzil ako si ty hovoril v tom navode
Najprv skopírujeme súbor /boot/config-2.6.18.2-34-default do /usr/src/linux a premenujeme ho na .config. Editujeme tento súbor. Riadok CONFIG_MOUSE_PS2=y zmeníme na CONFIG_MOUSE_PS2=m. Potom nám už stačí byť v konzole ako root na adrese /usr/src/linux a napísať make
rmmod psmouse
a skús nabootovať znozu, či bude ukazateľ fungovať. Ak hej, je to tým modulom na 100%.Alebo ešte jeden test. Vypni notebook, odpoj ho od siete, vyber baterku. Vlož baterku, zapoj adaptér a zapni. Ak pôjde ukazateľ, tak je to tým modulom. Mne to po vytiahnutí baterky išlo. Ako keby ostalo niečo niekde zapísané a zmazalo sa to iba kompletným odpojením od napájania.
dalsia vec co mi ku stastiu chyba je autovypnutie touchpadu pri prihlaseni.... ale to uz je minimum a zrejme sa to da pomerne elegantne vyriesit( len sa mi nechce hladat :-D )
Nabijanie mi ide v pohode, nemas nieco s kablom alebo adapterom?
Autovypnutie touchpadu? Mne to nerobi..nehral si sa s xorg.conf? :)
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
spet k povodnemu problemu ::
skusal som vsetky verzie kpowersave na software suse a ziadny balicek nebo upgrade nezabral. Tusim jedina moznost je to stym prekompilovanim jadra a zavedenim psmouse ako modul nie napevno
sudo rmmod psmouse
(ten čo má ubuntu by to mohol skúsiť). Ak to pomôže, tak to je tým, ak nie, tak nie :) . Na jadre 2.6.22 ten problém už nemám (mám HP nx6310).Potom nám už stačí byť v konzole ako root na adrese /usr/src/linux a napísať make...
po zadani make mi vypluje ::
tommy@tommyangelo:/usr/src/linux> make
make: *** No targets specified and no makefile found. Stop
len by bolo dobre ten novy prekompilovany kernel nainstalovat ako balicek cize v pripade nutnosti/nefunkcnosti by sa dal lahko odstranit
------------------------------------------------------------------------------------------
mozem si z kompilacie vytvorit balik, tak aby som si ho nainstaloval cez rpm, mal tak vedla terajsieho jadra dalsie a v pripade nefunkcnosti vymazal?
Asi to preinstalujem :(
Mozno updaty, a mozno upgrady distra na 11.0...do pekla uz aby to islo!
Stacilo upgrade kernelu na 2.6.23.17-ccj64-default podla tejto odpovede.