Problem so sietovou kartou po prebudeni z S3
A deje sa to aj ked odstranim ovladac z jadra a opatovne ho pridam sudo rmmod forcedeth
sudo modprobe forcedeth.
Cize bude to tym, ze pri uspani odstrani ovladac z jadra a potom ho zasa nacita po zobudeni
Preco to zakazdym prideli nove eth..?
Ako to viem opravit?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
mozno cez pravidlo hotplug ktore nastavi nazov sietoveho rozhrania a aj ethernetovu adresu ale radsej by som sa aj poobzeral po tom ci si nejaky iny hoci aj novsi kelner nerozumie lepsie s tou sietovkou. vyzera to totizto na to ze sa pri suspende/hibernacii ten ovladac korektne nedeaktivuje .
kde sa nastavuje ten hotplug?
ako sa da dat novy kernel, ked mi ho zatial kubuntu v apt aktualizaciach neponuklo?
uz mi to bezi. Pouzil som:
KERNEL=="eth0", ATTR{address}=="00:16:e6:68:bc:8b", NAME="lan"
do suboru: /etc/udev/rules.d/99-udevmonitor.rules
inak ubuntu 7.04 x86 32bit mi nieco podobneho nastavilo aj same {a upgrade na 7.10 to nehalo tak), predsa len notebooky maju viac sietoviek a poriadok je prvoradu. medzi tie sietovky patri metalicka sietovku, WiFi a niekedy sa aktivuje aj nejaky pokus o prepojenie cez IRDA alebo BlueTooth a podobne ftakoviny. FireWire sa uz moc nemontuje, skoda. chyba mi v mojom terajsom (usetril by som za switch hoci aj ten v routeri ale ajtak som sa este nerozhodol ze tu krabicku kupim). no ale zas som odbocil, prijemny vikend, idem to zachlastat.