Zdravim, stahoval som si UBUNTU 7.10 DVD a vcera Fedoru 8 DVD a stale mi padalo pripojenie pod linuxom... Skusil som preto tieto distribucie stiahnut cez oknovs a tam to slo v pohode... takze to trocha opisem: skusal som stahovat v Ubuntu 7.04 aj cez firefox, aj cez operu, aj cez gwget... vsade po nejakej chvili prenos zmrzol, potom naskocil a to sa stale opakovalo... skusil som aj vypnut Firestarter, ale aj tak to robilo... do internetu som pripojeny cez wifi router a dsl modem - poskytovatel: Slovanet , ale to snad nie je podstatne, kedze to v oknovse ficalo... neviete mi najako poradit alebo ma nejako naviest na spravnu cestu? vopred dakujem, windows uz startujem s nechutou a vzdy v nudzi... :-(
dmesg
), či tam nie sú nejaké záznamy o chybe wifi ovládača. Poprípade sa tam pozri počas sťahovania a či v dobe pádu spojenia niečo nepribudne.neviem, co s tym mam robit dalej... neviete mi prosim niekto poradit, kde este hladat chybu?? v akom logu by mohla byt chyba zaznamenana?? dakujem
Heh teraz ma napadlo, ze to moze sposobovat velkost MTU. Jej maximalna hodnota je 1500 a niektore routre to nemaju radi. Maximalnu kompatibiltu zaistuje hodnota 1492. Tusim sa to tu uz riesilo, takze pouzi SEARCH (MTU ;-) ).
Heh teraz ma napadlo, ze to moze sposobovat velkost MTU. Jej maximalna hodnota je 1500 a niektore routre to nemaju radi. Maximalnu kompatibiltu zaistuje hodnota 1492. Tusim sa to tu uz riesilo, takze pouzi SEARCH (MTU ;-) ).
Spusti stahovanie a sleduj tieto hodnoty. Vsetko nad 1.0 je zle.
offtopic:
ach jaj... toto nemam rad na linuxe a zavidim tym, ktory to maju radi :-), akurat fakt ten pocit nakoniec, ked sa vam nieco podari rozchodit... ale v zapati najdete dalsiu chybu... s linuxom sa nenudim... uz nemam cas fakt na nic, uz sa vennujem len linuxu, skole a priatelke... je to offtopic, ale tak mi to tu nejako pasovalo povedat... a fakt, co sa tu stale hadate, ktore distro je lepsie a podobne.... ako by bolo na tomto svete dobre, keby boli mozno len cca 4 distra, no nie? keby ti vsetci ludia co makaju na 50 distribuciach makali na styroch...ale tych distier je stale viac a viac... som zvedavy, kedy bude ubuntu fakt odladene a plne pouzitelne, fakt plne, to znamena na 100%... ale to asi nikdy a ziadne distro, kedze stale vychadza novy HW a ovladace sa stale robia len pre tu jednu firmu, co nam nuti ich produkty.... jajaj, komu sa takyto dlhy clanok a este offtopic bude chciet citat :-D
Ubuntu 8.04 - zevraj prevratna verzia LTS uvidime, mozno hodim na notas
openSUSE 11.0 - lenocha zrychlili a odladili, dufam ze mi konecne pojde baterka