Urobil som nasledovne veci:
Spustil restricted-manager ale ten napisal, ze nie je potrebny ziaden ovladac. A hned sa aj vypol.
Tak som skusil instalaciu rucne:
Nainstaloval som balik xorg-driver-fglrx
Instalacia prebehla bez problemov s tymito prikazmi:
sudo apt-get update
sudo apt-get install linux-restricted-modules-generic restricted-manager
sudo apt-get install xorg-driver-fglrx
sudo depmod -a
Potom som zmenil xorg.conf drvier z ati na fglrx a restartoval X-ko.
Po tomto kroku sa graficke rozhranie spustilo v rozliseni 800x600 a strasne preblikovalo
info z konzoly:
tomi@tomi-desktop:~$ fgl_glxgears Using GLX_SGIX_pbuffer X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 35 Current serial number in output stream: 35 tomi@tomi-desktop:~$
tomi@tomi-desktop:~$ dmesg | grep fglrx tomi@tomi-desktop:~$
tomi@tomi-desktop:~$ lsmod | grep fglrx tomi@tomi-desktop:~$
tomi@tomi-desktop:~$ fglrxinfo Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0". Error: couldn't find RGB GLX visual! tomi@tomi-desktop:~$
tomi@tomi-desktop:~$ less /var/log/Xorg.0.log |grep EE (WW) warning, (EE) error, (NI) not implemented, (??) unknown. (II) Loading extension MIT-SCREEN-SAVER tomi@tomi-desktop:~$
tomi@tomi-desktop:~$ fgl_glxgears Using GLX_SGIX_pbuffer X Error of failed request: BadMatch (invalid parameter attributes) Major opcode of failed request: 143 (GLX) Minor opcode of failed request: 5 (X_GLXMakeCurrent) Serial number of failed request: 35 Current serial number in output stream: 35 tomi@tomi-desktop:~$Pri tomto fgl_glxgears sa nespustila ziadena testovacia grafika, hned vypisalo tuto chybu.
Najviac ma prekvapilo, ze v dmesg ani lsmod nebol najdeny ziadny fglrx riadok. Je to velmi cudne.
Tak som dal sudo modprobe fglrx a to mi vypisalo hlasku:
tomi@tomi-desktop:~$ sudo modprobe fglrx FATAL: Error running install command for fglrx tomi@tomi-desktop:~$ dmesg | grep fglrx [ 407.597575] fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel. [ 407.604442] [fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 431 MBytes. [ 407.604674] [fglrx:firegl_init_module] *ERROR* firegl_stub_register failed tomi@tomi-desktop:~$No je to velmi cudne este som take nic nevidel.
Da sa rozbehal tato grafika bez problemov?
Momentalne na nej je driver ati a na nom velmi casto pada compiz.
Da sa nejak rozbehat tento akcelerovany ovladac fglrx?
Instaloval som presne podla navodu na stranke: http://wiki.cchtml.com/index.php/Ubuntu_Gutsy_Installation_Guide
a skusal som aj rucnu metodu 2 s kompilaciu. Vysledom bolo to iste.
BTW aj ATI su celkom bezproblemove karty, len nesmie byt moc stara (ked kces mat ten fglrx driver). A mimochodom OSS driver
radeon
bol nedavno updatovany, treba skusit jeho instalaciu z GIT.No instalator vyhlasuje chybu a neviem s tym nic spravit Tak som skusil aspon vypisat zoznam balikov, ktore vie urobit (Na ubuntu je najlepsi deb).
No aj tak vypisalo chybu:
Co sa s tym da robit?
Da sa nejak tento ovladac nainstalovat? Priamo na stranke je napisane ze je to posledna podporovana verzia, takze by mala fungovat.
Vie niekto nejaky sposob ako to rozbehat pomocu tohto ovladaca?
BTW tie chyby su zvlastne, pamatam si ako som tuto verziu uspesne instaloval este svojho casu na openSUSE 10.2, takze neporadim.
Na starsej distribucii ubuntu (Dapper) na livecd to islo spustit bez problemov, no dlho to neslo lebo kamaratovi hned dosla ramka a nebolo mozne ovladac vyskusat. (Skor sa zaplnila ramka po nainstalovani potrebnych programov-build-essesinate a pod.). Takze asi naozaj vyskusam ovladac ati.
Zaujimalo by ma, ze kde je presne link na stiahnutie najnovsej verzie, popripade ak je deb balik pre Ubuntu 7.10 Gutsy Gibbon 32 bit verzia.
Fglrx je v tomto prípade krokom späť.
Summary
Description: The git repository for the ATI/AMD fglrx packaging scripts.
Last Change: Mon 1/21/08 22:35
http://www.phorogit.com/index.php?p=fglrx-packaging.git