ako spustit inetd pri starte
Pri starte systemu dostavam hlasku not starting internet superserver: no services enabled a vraj je to sposobene tym, ze mi nebezi inetd..
Prosim vas o radu ako ho spustit a ako ho nastavit aby fungoval hned od startu systemu.
Vdaka za pomoc
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Mozno by bolo vhodne dodat, ze debian (net instal) spustam (zatial) pomocou WM ware. Som este len Linuxak v plienkach, ale chcem sa naucit co najviac, preto to testujem spolu s pomocou mnozstva PDF materialu.
uid0 vdaka za trpezlivost so mnou :)
cat /etc/resolv.conf - takyto subor ani nemam
ping -c3 www.google.sk - unknown host
a este jedna amaterska otazka...ako sa da postnut nieco z terminalu napriklad do okna kde pisem tuto odpoved?
/etc/resolv
(vsak napis do terminalucat /etc/res
a stlac TAB, zvysok mena suboru sa doplni ;-) ). Mimochodom v tomto subore sa nachadzaju (mali by sa) IPcky DNS serverov. Ping oznamuje prave to, ze DNS servery nie su nastavene (unknown host - nevie si www.google.sk prelozit na IP adresy).Staci oznacit mysou (a nechat oznacene) a v browseri kliknut kolieskom (middle click).
Su tam rc-ecka, rpm...ale resolv nikde...
ifconfig
!ip
...Nastavil som siet na NAT (predtym mi to fungovalo na moznosti bridged) vypol firewall...a nic.
Vykaslem sa na to, zacnem normalne pracovat s Linuxom bez WMware. Uz asi nastal ten spravny cas:) Vdaka za radu SonnY
tak sa mi to nakoniec moj problem s nefunkcnym netom podarilo vyriesit. Vsetko slapalo vpohode, dokial som pomocou aptitude nenainstaloval x- ko a gnome. Odvtedy, neviem preco, net nefungoval. Riesenie bolo jednoduche. Stacilo spustit dhclient a vsetko slo ako predtym.
Este to zapisat aby to fungovalo hned po starte a...huraaa. :)
tak sa mi to nakoniec moj problem s nefunkcnym netom podarilo vyriesit. Vsetko slapalo vpohode, dokial som pomocou aptitude nenainstaloval x- ko a gnome. Odvtedy, neviem preco, net nefungoval. Riesenie bolo jednoduche. Stacilo spustit dhclient a vsetko slo ako predtym.
Este to zapisat aby to fungovalo hned po starte a...huraaa. :)