Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Keď mám dať peniaze za licenciu, radšej kúpim ďalšiu batériu a budem môcť dlhšie pracovať. A niesom jediný.
Inak osobne by som asi na štátne inštitúcie nedával Ubuntu pre jeho pomalosť. Maximálne jeho vyladenú verziu ak nejaká taká existuje. Mohlo by to totiž všeobecne rozšíriť o linuxe aký je pomalý oproti XP-čkam. Mandriva by mohla byť lepšia voľba. Však môj osobný názor, každému vyhovuje iná distribúcia.
28.1.2008 SW v notebookoch Elven
trosku nechapem, preco sa do tak lacnych notebookov dava vsade Windows. ved ak chce niekto co najlacnejsie NB, tak by privital bez OS, nech si tam moze dat co chce... Odpovedať »
28.1.2008 Re: SW v notebookoch Ondrej Macko, redakcia PC REVUE
Dobry den, je to z toho dovodu, ze niektore notebooky kupite jedine s nainstalovanym Microsoft Windows, vyrobca ich dodava len v takejto kofiguracii. Aby bola rovnaka latka, pozadujeme v kazdom notebooku aj instalaciu lubovolnej edicie MS Windows. Zaroven vsetky testy realizujeme v tomto prostredi, testovacie programy su takto pripravene. Spoliehame na to, ze prave vyrobca je ten, ktory urci, ake ovladace na dany hardver pouzit. Na druhej strane je jasne, ze bez operacneho systemu je notebook lacnejsi. Odpovedať »
29.1.2008 Re: Re: SW v notebookoch Elven
Ano, je to tak. Pri nakupe Notebooku je aj v najlacnejsej kategorii vela notebookov s MS Windows. To nemoze nejako zmenit casopis. Nieco dostanete a to testujete.
Len sa mi trochu nepaci pohlad vyrobcov. Alebo je moja malickost taka divna, ze by si namiesto legalneho softveru radsej dopriala vacsi pevny disk alebo operacnu pamet :) Odpovedať »
01.2.2008 Re: Re: Re: SW v notebookoch Ondrej Macko, redakcia PC REVUE
No viete, tieto dohody su na najvyssej urovni medzi vyrobcom operacneho systemu a vyrobcami notebookov. PC REVUE nema moznost taketo dohody ovplyvnit :-) Odpovedať »
01.2.2008 Re: Re: Re: Re: SW v notebookoch Elven
v principe je mozne toto ovplyvnit, ale myslim, ze redakcia PC REVUE nema dostatocny kapital na odkupenie spolocnosti Microsoft a niekolko hardverovych firmiciek. Odpovedať »
01.2.2008 Re: Re: Re: Re: Re: SW v notebookoch Ondrej Macko, redakcia PC REVUE
No, myslim, ze toto este nejaku chvilku potrva :-) Odpovedať »
31.1.2008 Re: Re: Re: SW v notebookoch thomaszko
Áno aj ja sa prikláňam na vašu stranu, zháňam si notbook a pozerám že buď má v sebe Win Vistu (resp. XP) , alebo
nemá len iný OS aj tak nepodporuje... Odpovedať »
01.2.2008 Re: Re: Re: Re: SW v notebookoch Elven
mozno by mohlo byt zaujimave dostat do PC REVUE nieco o tom, ako ked uz kupi niekto NB s Vistou nejakym sposobom XP. Ovladace na XP su casto na nete, ale nie je pre kazdeho lahke ho najst. Odpovedať »
Asi treba cakat az to pride z EK centralnym nariadenim.