Ako postavit univerzalny initrd
Ako podklad som pouzil initrd z mkinitrd (archlinux verzia) ... jeho jednoducha stavby mi vyhovolala (initrd vytvoril obsah /dev potom skusal mountnut moduly nakoniec pomocou awk zistik druh fs a nasledno ho mountol a preklopy) ... tento vygenerovany initrd nefungoval ani vo svojej defautnej podobe (bezprostredne po vygenerovany - bez uprav :) )
... kazdopane som odstranil asi polovicu z linuxrc ked som vymazal vsetky riadky insmod
... (jadro som nakompiloval tak aby aby si moduly pripajalo samo v pripade nutnosti)
... nakopiroval som do initrd moduly (ktore som povazoval za dolezite .. MOZNO TU NIEKDE BUDE CHYBA) v rovnakej strukture ako su na roote (tj. /lib/modules/...) s tym ze to "automaticke" pripajanie modulov by tak mohlo fungovat
Po boote mi vsak initrd nechce primountovat "novy" root na urcene miesto vypise ze bud device alebo adresa neexistuje (pricom su vytvorene oboje .... a nazvy sedia)
ked mi niekto viete poradit .. vopred dik sry za to upnito ale neviem ako aby som to sem inac dal (je to obycajny loop zbaleny gzipom)
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
inac vacsina livecd neriesi problem s urcenim fs ..
inak pozrel si sa aspon do skriptu zabezpecujuceho init v tebou vygenerovanom initrd?
# rdev linux
Root device /dev/ram0
cize sprav:
# rdev linux /dev/ram0
-------------------------------------
# rdev linux
Root device /dev/ram0
cize sprav:
# rdev linux /dev/ram0
------------------------------------
(ad. jadro .. initrd som dal na nahliadnutie .. nepocital som ze si niekto da pracu s tym aby to skusal .. keby este niekto potreboval jadro tak je tu -> (sry je to v .gz .. stranka mi nechcela uploadnut normalny img))
Kazdopadne diky za odtestovanie ..
ps. Halicky ktory napisal VDL?? .. dobra praca ;-)
(ked sme pri initoch myslim ze mi nesiel ani initrd+jadro z vasej stranky :-( )
$ rdev vmlinuz-zero
Root device /dev/sda3
Musis pomocou rdev nastavit kernelu root na /dev/ram0, takto:
$ rdev vmlinuz-zero /dev/ram0
no a ty je kamen urazu, len nahrat zopar adresarov do initrd nestaci, potrebne je aj pouzit insmod. ci sa podari pomocou molocha zvaneho awk vykusnut co potrebujeme ked sa do initrd zvykne davat busybox.
initrd je na to aby propojilo konkretny system a nie hociktory do ktoreho pichneme usb klucik alebo nenapadne cdcko. to uz radsej nejake system rescue cd alebo livecd ktore najde a pripoji co chceme.