Zdravim, mam problem s touto wifi kartou. Sice som ju rozchodil pomocou ndiswrappera, ale stale mi pada pripojenie, a ked raz padne, tak ho uz potom nejde rozchodit. Potom uz pomoze len restart systemu. Je to na notebooku Toshiba L40-14, driver je z realtek stranky pre Win98 a ndiswrapper je verzie 1.52. Distribucia je momentalne OpenSuse 10.3. Robilo to to iste aj v Ubuntu. V Ubuntu som skusal aj starsie verzie ndiswrappera... OSuse som dal do toho notebooku, lebo Ubuntu pre neho nebolo zrejme najvhodnejsie, nielen wifi padalo, ale niekedy aj cely system. OSuse vyzera byt lepsie. Prosim Vas pomozte mi, hlavne, ked mate niekto skusemosti s touto kartou. Aky driver pouzit aby to bolo stable. Uz som zufaly... Dufam, ze tam kvoli takejto chybe nebudem musiet dat win. :-(
Navod, podla ktoreho som to robil:
tu.
Dal som aj tie moduly, co su spominane dole do blacklistu...
Bohužiaľ ak sú ovládače na nič, asi si s tým nepomôžeš.
Inak môžeš pozreť do dmesg, či tam nie je nejaká hláška ohľadom toho.
Ked clovek potom zisti ze na uplne novom hardware nevie nieco rozchodit je to dost deprimujuce, skus este ako som Ti pisal v prispevku v casti Hardware a drivery - Notebook pre Ubuntu 8.10, aby si skusil napisat do Realteku dufam ze to pomoze pohnut sa dopredu....
Linux identifikuje sietovku ako 81897B aspon sa mi zda. Vtip je v tom, ye ak do ndiswrap natiahneme win98 driver tak nam vypise: ovladac nahrany, hw nenajdeny. Toto mozno upravit editaciou drivra, norm ho treba otvorit v v text editore a prepisat hodnotu 8187 na 8197 tak aby linx vedel ye tento driver patri k detekovanemu zariadeniu. Potom siet funguje bez problemov. Ale nefunguje wpa.
Inak viem ze tento popis je dost nepresny, ale naposledy som to robil pred pol rokom tak si to uz nepamatam, skratka treba najst vhodny win98 driver, upravit ho a nahrat do ndiswrappra. je to jediny sposob ako mi fungovala wifina na booku pod ubuntu.
cafte
no proste ako keby v tom počítači nebola
dal som preč úplne vistu ktorá tam bola predinštalovaná a aj tam padalo pripojenie - až do takej úrovne, že bolo treba reštartnúť počítač
prekvapilo ma, že v suse 11.1 funguje v pohode
inak vo viste nechodila poriadne
WPA/WPA2 PSK