Aky Linux OS???
Chcem si naistalovat nejaky OS Linux, co by bol multimedialny a vzhladovo
pekny.... mal som mandrivu a este dreamlinux ale ten dream mi siel na figu ...
poradte aky OS linux je dobry? viem ze to je aj vec nazorov ale uvidam kazdu
pomoc ... vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ked ti nie je mandriva dobra tak neviem. Dreamlinux bol naozaj posahany ,ale v. 3.0 ,ktora vyjde vo final verzii uz coskoro je zalozena cisto len na debiane , tak by sa to mohlo vyrazne zlepsit.
toto si cital?
navrhujem dat odkaz na clanok o vyhodach a nevyhodach linux. distribucii na nejake velmi viditelne miesto
osobne Ti odporucam pre zaciatok nejaku distribuciu, ktora je user friendly. tu sa spominali tieto, ktore medzi "pre uzivatela priaznive" patria: (v abecednom poradi)
Greenie, Mandriva, Mint Linux, openSUSE, PCLinuxOS, Ubuntu
tak ja prave mam tu novu verziu 3.0 a ta mi isla zle ... niektore okna
mi normalne zamrzli ze sa nedali ani zavriet ... a ked som stiahol napr
aplikaciu midnight commander tak sa to nedalo ani spustit
Mne na tom zatial vadi ,ze sa nedari nastavit SK klavesnicu tak aby zostala aj po restarte. (a je to stale beta verzia ,tak som to neriesil ,viem ze sa to urcite da, ale pockam na final)
uz by si znasal kritiku..
PS. Envy spustat az po celoupdate systemu.
Je komplet v češtine, funguje out of the box, jednoduchá inštalácia (5x next), používa synaptic, takže jednoduchá inštalácia a update softwaru, skvelé rozpoznávanie hardwaru... Jednoznačne odporúčam.
Vhodna distribucia pre deti od 6 rokov!!
Skoda ze ho davaju do kompov len v minimalnej textovej instalacii, mozno by utlkol aj ubuntu a nove greenie by vyslo ako fork linups-u.
:)
Netvrdim ze je to zrovna pripad u Vas doma, len ma zaujimalo kolko takych Acerov a podobnych suntov si chcel od zlosti .ebnut o zem, najme ked teraz vidis zeto hranici s klamlivou reklamou dodavatela. IMHO sankcionovatelnou podla zakona o reklame. A tiez ma zaujimalo ci si niekomu nepovedal adresu na domovsku stranku Linups-u namiesto podania Greenie, ale na tuto druhu otazku uz odpoved pozname vsetci :-D
a i ked ma "zelenie" svoje hrubky, je to daleko lepsie ako limpus v tom vydani, ktore klonuje na disky notebookov acer...
mal som uplnou nahodou acera s linpusom, co sa riesilo nahodenim Mintu kedysi davno. strucne infosky co si este pamatam:
instalacia na disku zaberala 180MB, nemalo to ziadny swap disk, z "graficky" programov nic, ziadny x server... ale znamy program som tam veru nasiel. stacilo napisat mc... :D
taktiez ma sralo, ze notebook pre slovensky trh s tak "Vyladenym" linuxom nepoznal slovensku ani cesku klavesnicu... ziadne setxkbmap... :(
Mimochodom, ak mas este po ruke nejaky fungl novy acer s linupsom, nechce sa Ti spustit zopar prikazov? Ja len ci ten linups co tam dali technici nebol len jeho zachranna verzia :-D
fdisk -l
find / -ls
a zverejnit to niekde.
prave preto som skusil UBUNTU 8.04 a myslim ze v spolupraci s http://wiki.ubuntu.cz/ to zvladne aj uplny magor (su tam podrobne navody na kazdy krok - vo FEDORE som nieco take neobjavil)