instalacia zo siete , ibm thinkpad T21, nefunkcna CDROM
Mam starsi notebook IBM Thinkpad T21, rad by som ho premenil na testovaciu stanicu..mozno aj na nenarocnu pracu, hlavne vsak na ucenie. Rad by som tam nainstaloval Arch linux. Problemy su: nefunguje CDROM, nebootuje z USB. Jedine co ma napada je nabootovat cez sietovy kabel z desktopu....otazka je vsak ako na to ? mate nejaky iny navrh? rady? tipy? :D
vdaka
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
islo tu o daco ine, ale na zaciatku je postup ako nabootovat po sieti...
to ze jediny sposob ako to nainstalovat je boot po sieti si uz pisal. preto musis najpr na sieti vytvorit nejaky server z ktoreho ti ten klient ( T21 thinkpad ) nabootuje... pozrie ten howto, pripadne googli :)
PS.: teoreticky je mozne pozicat aj USB puzdro na notebookovy disk a urobit to cez neho :)
Sice Arch nie je najhodnejsia distr. na cros-instalaciu (instaluj na jednom - bootuj na druhom), lebo pocas instalacie vytvara zoznam loadovanych modulov priamo na mieru daheho PC. Ale snad by bolo mozne zakopirovat instalacku na ten disk a spustiti instalaciu neskor na cielovom kompe. Nemam vsak potuchy, ci toto Arch podporuje - check archwiki ;-)
K tomu, ze Linux ide instalovat z ineho Linuxu >> viem, ze toto zvlada Gentoo a Slackware (Slack ide nainstalovat z adresara). Mozes skusit rozbalit CD Archu na nejake miesto, ked uz ti bude na tom booku bezat iny Linux a skusit spustit jeho setup.