#! /bin/sh
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether "00:50:BF:B6:6D:97" up
ifconfig eth0 172.20.5.86 netmask 255.255.255.0 up
route add default gw 172.20.5.1
Nastavil som DNS servre v resolv.conf a siet ide, ale pomaly. Volal som providerovi co s tym. Povedal, ze mam vsetko nechat na DHCP, len zmenit masku. IP pocitaca vraj u nich natvrdo menit nesmiem. Zmenit netmask bez IP vsak neviem.
Urcite to ide jednoduchsie zapisom do konfiguraku, ale neviem do ktoreho a co napisat. Za vsetky rady vopred dakujem.
sudo ifconfig eth1 netmask 255.255.255.255
. Ale mám pocit, že potom sieť nejde.takze odporucam vybavit telefonicky informaciu aka tam ma byt maska a tu korektne aplikovat na zodpovedajuce sietove rozhranie. alebo pouzit poskytovatela takeho, co nediskriminuje normalnych ludi na ukor siritelov mallware a odosielatelov spamu.
pozdravujem dodavatela ktory ignoruje standardy.
sh -x
?ps.: ubuntu ma velmi agresivne klikatka, dokonca az tak agresivne ze je obcas treba cez tie klikatka pridavat a odoberat sluzby.
Takže to zrekapitulujem. Sieť sa normálne nastaví v Kubuntu 7.10 v X-kach Systémové nastavenia -> Network Settings. Ide to aj scriptom, ktorý som hore uviedol, ale na začiatku scriptu musí byť #! /bin/sh -x namiesto #! /bin/sh . Nuž rozmanité sú cesty Pána ale vedú k jednému cieľu :) Ďakujem za pomoc!
Tak to mame asi inych Panov:
:Ďakujem za pomoc!
Rado sa to samo stalo, hlavne ze to funguje.