Chrapčanie reproduktorov pri štarte a reštarte Mandrivy na Notebooku
možno môj problem vyznie trošku bizarne či primitívne, ..mne to ale robí vrásky na čele :)))Mám notebook Dell latitude D600 a ten ked ho reštartnem mi " v reproduktoroch zvukom doslova pukne či jednorázovo praská" keď sa mi naťahuje Linux a tiež, keď si Notebook reštartnem z Mandrivy 2008, reštartnutie z Opensuse či z Windowsu nič takéto nespôsobý, takže bude to chyba vyslovne v mandrive a to minimálne vo verziach 2007.1 a 2008. Neviete ako to odstrániť, ..prečo mi púšťa mandriva toľko prúdu do zvukovky ?? ...puknutie sa prejavuje či na strane integrovaných reproduktorov ako aj v situácií, keď je zapojený tamdem izbových reprákov / no to mám požičané od spolubývajúcého, ...až taký frajer zas nie som :))) /
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Odporucil by som aspon pokial mandriva neda novsie ovladace stisit hlasitost a pomocou
sudo alsactl store
ju tak aj ulozit. A navyse aj vyhodit z vypinacich skriptov ukladanie hlasitosti (ak si ju povolis, ved odtoho mas predsa tu zvukovku :) aby si sa nedostal po restarte tam kde si teraz.Predpokladal som ze uz boli aplikovane najnovsie patche na system aspon cez standardne update od mandrivy, ak nie priamo nainstalovana najnovsia verzia zvukoveho stsyemu alsa z alsa-project.org alebo najnovsi kernel z kernel.org.
PS.: workaround ktory som pouzival kedysi ja ta asi nezaujima. Pouzival som 3.5mm jack pichnuty do diery na sluchatka ktory odpoji repraky, v pripade potreby som si tie sluchadka dal aj do usi ale to bolo vynimocne (radsej mam ticho ako nekvalitnu reprodukciu z lacnej zvukovky alebo prehlusenu vetrakom).
to len psiem ze, nemate len vy pc maniaci problemi s tym v linuxe:)
Takze ak by ste mohli mi poradit co s tym neustalim chrapotom. Je to zostava Sharkon 2008 a zvukovka AC 97. Vdaka