pomoc
a este by so mcel vediet ako mozem v linuxe spustit ICQ abo skype (skusal som uz pidgin aj kopete ale nwm to ani nainstalovat:(
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Komerčné riešenie pre virtualizáciu VMware Workstation Pro bolo uvolnené bezodplatne pre osobné použitie približne od mája 2024. Jedná sa o veľmi kvalitný virtualizačný nástroj pre windows aj linux.
Vznikla česká webová stránka venovaná distribúcii EndeavourOS s podporou Arch-Linux.cz. Táto distribúcia je založená na Arch linuxe. Inštalácia je založená na Calamares.
Zdroj: EndeavourOS.cz
V rámci updatov k 1.6.2024 bol vydaný respin MX linuxu pre single board počítač Orange Pi.
Zdroj: Mxlinux org
Vyšla nová verzia rolling-update distribúcie Manjaro, ktorá spája silu Arch Linuxu s jednoduchosťou user-friendly distribúcii. Okrem najnovšieho jadra je k dispozícii pre priaznivcov KDE aj najnovšie rozhranie Plasma 6. Manjaro vychádza vo verziách s KDE, GNOME a XFCE.
Zdroj: Distrowatch
Bola vydaná verzia 0.10 textového editoru neovim. Nová verzia obsahuje množstvo vylepšení LSP protokolu, zvýrazňovania syntaxe pomocou Tree-sitteru a ďalších menších zmien. Kompletný zoznam noviniek je dostupný v oznámení o vydaní.
Zdroj: neovim.io
Retro distribúcia arix prináša prostredie kde 1.1.2 na Debian 13 (trixie).
Zdroj: ariasft.github.io
V Greenie knižnici bola vydaná prvá kniha, ktorá je vytvorená z väčšiny umelou inteligenciou. Pokrýva udalosti Druhej svetovej vojny, vrátane rôznych doplnkových tém. Kniha je v angličtine.
Zdroj: Blog na Denníku N
Retro web poskytuje informácie o starom hardvéri
Zdroj: The Retro Web
Ide o čiastkovú časť, ktorú riešia z dôvodu monopolného spravania sa v Appstore.
Zdroj: Európska Komisia
Bot využívaný na útoky proti mnohým štátnym inštitúciam v celej Európe dosiahol novú veľkosť.
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
myslim, ze RH je "zlozitejsi" ako Ubuntu, pri nom musis vediet ... zvacsa a tazsie sa hlada odpoved na otazku: "Preco ?"
Skus ho, neobanujes .. i ked ja som verny Mandrive a ta vychadza z RH :-D
Stano tvoje nechutne vnucovanie je najvacsou prekazkou jeho rozsirenia.
Sekas tu machra a ked pride na vec tak sklopis usi a tyzden sa neukazes.
Presne to co pisem dostanu ti co si greenie instaluju.
Silacke reci o tom ake je to prevratne distro a ked potrebuju pomoct tak len same vyhovorky, ze je to vlastne ubuntu a nech sa obratia tam.
tyzden sa neukazem? pokial viem tak som stale na ociach, nevidim nejaky problem. okrem toho stale dostavam rozne maily a pisu mi ludia cez IM ked nieco potrebuju. kde je teda problem?
mozes mi povedat kde som sa na niekoho vykaslal? nejake vyhovorky? ja o nich moc neviem... a kedy a kde som pisal ze je to vlastne ubuntu nech sa obratia tam?
iste, niekedy som to povedal v zaciatkoch, ale poslednu dobu rozhodne nikomu.
skratka mas problem uznat ze sa niekto snazi a zlepsuje. a tesis sa kym niekoho zvozis...
len taka kvescn pomimo... preco prechadzaju ludia z ubuntu na greenie a nie s5?
Distribúcia : Greenie2.0.3, Fedora8, Debian4
29.02.2008 14:46 | Link
pouzivas greenie 1 ktore uz davnejsie nie je podporovane... stiahni novsie :)
tak co je teda ne/podporovane? Se.es si riadne do huby.
Propagaciu distra nemas zvladnutu ani na urovni zakladnej skoly, vnucovanim a infantilnymi prispevkami to nepojde ,kedy to pochopis?
A o tom prechode na greenie by som chcel vidiet nejake cisla. Ono to az take ruzove nebude. (pardon zelene)
ake konkretne infantilne prispevky myslis? to omielanie dookola ze "ubuntu so zelenym pozadim" ?
nejake cisla? ok mrknem sa na to. takze podla stranky http://www.greenie.sk/downloads/mirror-1/view-category bolo Greenie stiahnute kopec krat. ak zoberiem do uvahy aj verzie ktore uz nie su davnejsie na serveri, mohlo by to byt dohromady takych 5-7 000 stiahnutych kopii. velka cast z nich urcite stahovala cez ubuntu a hodila si ho namiesto tohoto systemu.
a kolko ludi preslo z greenie na ubuntu? dvaja? alebo nebodaj traja?
A o tej infantilnosti tvojho slovneho prejavu ti to pisem uz davno , nepises to pre deti z materskej skoly ( tvoje slova napr.:...ziadne nove cisielko momentalne :)). V tom manuali co si napisal je toho ako maku. Alebo mas problem sa vekovo zaradit?
Ked to ma byt projekt na urovni tak sa treba aj na urovni vyjadrovat.
som dietatom a nehanbim sa za to. ale aspon do kazdeho nevrtam :)
to sa ludia neviete naucit, ze Z koho, Z coho a S kym, S cim?
Ludiaaa, Stano ide riesit Long Term Support pre Ubuntu :-O
Preco prechadzaju ludia na greenie, to vedia len oni. Urob anketu a dozvies sa aj ty.
PS.: Mas rozdielne cislovanie ako matersky system, to na oklamanie imperialistickeho neprriatela?
To iste plati aj o Fedore 8 ktora je pokracovatelom tvojho RedHatu, ovsem ja by som bral suse.
ubuntu je sice pre zaciatocnikov ale su z nim len same problemy..
Skor si pamatam uz priam legendarne spravy o pomalosti a padavosti opensuse pri instalacii balikov...
S tymi tisickami balikov pri rpm distrach si to trochu prehnal ,pokial viem pocet balikov konci niekde na hranici 6-8.000, co v ubuntu je cca 23.000. Takze ubuntu poskytuje bohatsie repozitare a nehrozi velmi kompilovanie keby nieco chybalo.
Ubuntu takisto nema len live CD , je pravda ze nedava na vyber ktore baliky sa maju instalovat, ale je na nom celkom rozumna zbierka balikov.
Ked uz hodnotis pracu s balikmi v opensuse ,tak nezapres jednu vyraznu vyhodu ,ze debian distra ponukaju ovela rychlejsiu instalaciu balikov. V takej mandrive casto hrozi ze sa aktualizacie ani nedaju nainstalovat ,lebo je chaos vo verziach balikov. pomoze len rucne stiahnutie baliku a pokracovanie v "automatickej" aktualizacii. (zazil som to, preto to pisem ,ze to idealne pre novacikov nie je)
a potom ubuntu komunita pritahuje radikalnych, vtieracich klikacov, co po mesiaci pouzivania linuxu velebia ich jediny, najsamlepsi, hnedy desktop
inac ta druha cast plati pre vsetky vacsie distra, niektore maju to, ine ono, vo vseobecnosti su si vsetky rovne, zalezi na preferenciach
ak sa stale rozhoduje, co nainstalovat, tak ja davam vzdy rovnaku radu: spytaj sa kamosov, co pouzivaju a nainstaluj si tu istu distribuciu. v pripade problemov ti lahsie poradia, ak ide o znamy system.
ak kamosov "linuxakov" nemas, vyber si hocijaku z velkych distribucii ako mandriva, opensuse, fedora, ubuntu, debian... a zastav sa pri tej, ktora sa ti najviac paci. aj tak to je u zaciatocnika casto len o farbe. ma rad zelenu, zalubi sa do suse, ma rad modru, do mandrivy, ma rad ciernocervenu, sabayon...
ak chce zacat priamo s niecim tazsim a chce sa okamzite dostat systemom pod pokrievku, moze skusit gentoo, slackware, freebsd (niezeby sa nedalo ist do hlbky aj pri skor spomenutych distrach)
inac, ja si myslim, ze kvalita odpovede je priamo umerna kvalite otazky
ja som mal svoj debian rad, nedavno ma chytila nostalgia a na jednu particiu som si ho dal znova, ale pravdupovediac butujem momentalne vylucne do mandrivy na tom kompe. som jej dal sancu po dlhych rokoch, ze co sa zmenilo, len tak zo zvedavosti a bol som velmi milo prekvapeny.
p.s. nasobilku uz ovladame, teraz poprosim adminov aby kontrolne otazky boli v suvislosti s pravopisom :)
http://www.gljs.sk/linux/#uvod