internet v mandraku
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
-
-
Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 18:55MND NávštevníkJa som skúšal dva mesiace rozbehať dial up interný modem v Mandrake 10.1. Bohužiaľ bez úspechov. Stiahol som aj ovládače, prešiel rôzne návody - nič. Potom som prešiel na DSL. A teraz sa zase "bavím" s modemom Vigor od ST. Bŕŕŕŕ. Stiahol som aj ovládače aj návod. Zatiaľ nič. (Na tomto fóre som čítal, že najlepšie je adsl s routerom, tak skúsim ;-) ) Ešte musí povedať, že Linux skúšam pol roka. Pred tým som používal len Windows. Nepoznám žiadneho skúseného linuxáka vo svojom okolí, tak som odkázaný na seba a na toto fórum. Asi som ti moc nepomohol, ale aspoň vieš na čom si. Držím ti palce.
-
Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 20:09mato Návštevníkno mame spolocny problem xixix ide o to ze ten modem som ja uz v pohode nainstaloval takze modem a ovladace su v pohode ale neviem cey aku polozku sa mam pripojit na net v xp mas v sitovych pripojeniach napr net (ako sietove pripojenie) a zadavas heslo login a das pripojit a je tzo a neviem kde je nieco podobne v mandraku a okrem mandraku som skusal instalovat aj suse 9.1 debian , slackware a ani jedno sa mi nepodarilo nainstalovat skoncilo to neakou chybou a dalej som sa nedostal mam podozrenie ze mam nieco z ram´kou ale mi kamos pozicia tento tyzden svoju ram´ku tak dufam ze budem potom mudrejsi stastie budeme pootrebovat obaja linux ide v pohode ke bezi na hardware ktorz je v 100% stave a na tom ktory podporuje ale aj tak dik
-
Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 20:39jp NávštevníkPouzivam na net pod linuxom router speed touch od ST a som spokojny. Vsetko fici ako ma. Odporucam
-
-
Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 19:01peter golis Návštevníkpostup sa lisi podla typu modemu. i ked iba minimalne, ale predsa. aky je to modem? ako je pripojeny do pocitaca?
-
Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 20:11mato Návštevníkno je to interny modem a nemam ani tak problemz y modemom ten som nainstaloval v pohode(ovladace) ide o to yze neviem cez ktoru polozku sa mam v mandraku pripojit
-
Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 20:15mato Návštevníkno je to interny modem a nemam ani tak problemz y modemom ten som nainstaloval v pohode(ovladace) ide o to yze neviem cez ktoru polozku sa mam v mandraku pripojit
-
Re: Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 20:58peter golis Návštevníkmoznosti je vela. aj som pouzival balik wvdial, niektory pouzivaju kppp a iny zasa nieco ine. skus to kppp ci ako sa to vola ;-)
-
Re: Re: Re: Re: internet v mandraku 08.06.2005 | 22:24mato Návštevníksom ta teray celkom nepochopil to sdas nemoyem pripojit niekde v ovladacom centere v tzch poloykach internet ...hm...
-
Re: Re: Re: Re: Re: internet v mandraku 09.06.2005 | 14:02peter golis Návštevníkskus este raz a bez preklepov ;-)
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: internet v mandraku 09.06.2005 | 20:14mato Návštevníksorry som si zmenil klavesnicu na slovensku a som zvyknuty na anglicku tak preto tie preklepy no ale k mandraku si mi tam pisal nieco o kppp a ze sa mam cez to pripojit mozes mi to trochu rozpisat lebo nemam pojem o com hovoris a nemozem sa pripojit v ovladacom centre cez neaku polozku ???
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: internet v mandraku 09.06.2005 | 20:51peter golis Návštevníkno, najprv musis mat nainstalovany program kppp. potom ho musis spustit. a nakonfigurovat nove pripojenie. > modemom Vigor od ST. Bŕŕŕŕ. jedna sa o dsl modem vigor co je na usb? ak ano, tak treba dost silne labotovat s pripojenim: http://www.abclinuxu.cz/forum/show/81231 za tie peniaze by som radsej zobrat adsl router a pichol ho do sietovej karty. bolo by po problemoch.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: internet v mandrak 09.06.2005 | 20:56mato Návštevníkno a nevies ci je to kppp-cko uz v mandraku po instalacke ak nainstalujem cely soft z troch cd mandraku 10.0 a to sa uz samostatne nastavuje v tom progtrame ? ved by som sa mohol neako pripojit aj cez ovladacie centrum nie? a mam dial up ale teraz niekedy prejdem na dsl kedze tu je uz dostupne
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: internet v man 09.06.2005 | 21:05peter golis Návštevníkpokial mas normalny modem tak to ide bez problemov. pokial clovek kupi zariadenie kde vyrobca negarantuje funkcionalitu pod linuxom (jedna sa o zariadenie nesplnajude standardy), tak nastavaju problemy a treba zaplatat X veci v linuxe (alebo inom newindowsovom operacnom systeme). teda pokial ma niekto to stastie ze existuje aspon ciastocna podpora.
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: internet v 09.06.2005 | 21:19mato Návštevníkhej moj modem nebol podporovany defakto som nanainstaloval ovladace tak som si pozicial modem od kamosa a ovladace som nainstaloval v pohode mam len jeden problem a to NEVIEM AKO SA MAM PRIPOJIT NA NET MOZES MI POOVEDAT CI SA TO DA CEZ NEAKU POLOZKU V OVLADACOM CENTRE MANDRAKU HMHMHMH??????????????????????
-
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: intern 13.06.2005 | 02:20Dufam, ze riesenie NávštevníkV Mandraku, mas Nastavenie celeho pocitaca, nachadza sa tam aj polozka pridat baliky resp. programy, tam si das vyhladat kppp, nainstalujes a z konzoly spustis, prikazom kppp. To by malo byt vsetko pokial mas nainstalovany modem. Vela statstia.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-