Intel D201GLY2A
Kubuntu 6.06, Ubuntu 7.04, 7.10, 8.04alpha6, Debian 4.0 stable, Archlinux 2007/?, Gentoo x86 2007.0, Slax 6.0.2, DSL 1.5, Greenie/gerfi, Slackware 10.2, College linux 2006, Zenwalk 4.8, 5.0, Beatrix 2005.1 + iekolko dalsich.
Jediny uplne nabehol Damn Small Linux 1.5 ale nechodilo v nom SATA. Funkcny bol aj Slackware 10.2, dokonca aj sata (boot parameter sata.i) aj disk sa mi podarilo nahodit, ale pocas instalacie vzdy zamrzne.
Upgradoval som aj bios ale nepomohlo to. Nejake napady?
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
myslim ze by sa mozno oplatilo opytat aj ci je to pretaktovane, len dufam ze nedostaneme odpoved na otazku ci je to stabilne s takymto pretaktovanim.
chces provokovat?
moment, pockajte chvilku...
Oh My Holy Fucking God, v biose som nastavil manualne nastavenie pamate a zmenil som z 533 na 400 (to asi niebol problem) ale hlavne CL5 co detekovalo automaticky na CL4 co je napisane na pamati. Uz to slape!
pamat podla popisu by ti mala stabilne a bez chyb bezat na 533mhz a CL4. ak ju das na 400, tak v zavislosti od rychlosti zbernice budes mat mensiu priepustnost dat
a cl5 je hodnota menej agresivna ako cl4
VESA alebo intelacke drivre _
Vysledkom je sis driver poskyrujuci vacsie rozlisenia ako vesa (zial nemozem otestovat, mam monitor 1024x768). Video funguje (v podstate rovnako ako vo vesa rezime). 3D akceleraciu sa mi rozchodit nepodarilo. Obraz je cisty, ziadne pruhy na obrazovke.
$ glxinfo | grep direct
direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose)
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
do ktoreho som zapisal , exec fluxbox (neopustam toto prostredie), potom som nastartoval xinit a fici to nadherne takze vela stastia snad sa stoho ETCH vysomarim ;) sarge bolo jednoduchsie v prikazoch toto je premna new svet ;)
- co ti hlasi: glxinfo | grep direct
- kolko fps ti da glxgears -iacknowledgethatthistoolisnotabenchmark
- ked pustis video na fullscreen, ide na fullscreen?
- v gmplayer-preferences-video-available drivers - ako a s cim ti to bezi? xv alebo gl? alebo ine?
- a aka je kvalita videa, lebo u mna horsia ako ked to dam (na inom pocitaci) cez GL, cez GL to je take vyhladene, cez XV take kostrbate
Povodny skript (http://linuxos.sk/forum/12596/index.html#link_99584) je pre Ubuntu 7.10. Treba pridat (za tie dva povodne patche) este tento:
Kde subor "sis_ubuntu_804.patch" je nasledovny (v povodnom skripte sa patche stahuju z webu, ja ho momentalne nemam kam dat, takze ho davam sem, skopirujte so ho do akt. adresara). Teda: cat sis_ubuntu_804.patch je:
Zite stastne az kym nepomriete.
p.s.: Ak vam bude gcc pocas kompilacie segfaultovat alebo zamrzat, nic si z toho nerobte a spustite make este raz, ak by to neslo ani na 10-ty krat, dajte make clean a skuste znova make, tato chyba nijak nesuvisi s tymto patchom, to len aktualne Ubuntu 8.04 je nestabilny shit.