Zakladna doska
Kupil som novu MB (asus P5KPL, LGA 775, chipset G31) do kompu a problem nastal so zvukom - zvukovy chip podla popisu ALC883.
ked zapnem komp a spusta sa system tak repro zapraska, ked otestujem tak takisto.
Moze niekto poradit?
dik
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
v lspci je taktiez ako HDA intel
dik
options snd-hda-intel model=lenovo
lenovo je pre mna, co potrebujes ty neviem, staci si precitat dokumentaciu.
Toto mi da lspci o zvuku:
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Aud
io Controller (rev 01)
Pri pokuse o upravu - pocas instalacie nastala chyba
v modprobe.conf je options snd_hda_intel model=realtek
v lsmod uz teraz nie je nic a neviem co mam zaviest
options snd-hda-intel model=3stack
WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.22.17-0.1-default/kernel/sound/core/snd-page-alloc.ko': No such file or directory
WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.22.17-0.1-default/kernel/sound/core/snd.ko': No such file or directory
WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.22.17-0.1-default/kernel/sound/core/snd-timer.ko': No such file or directory
WARNING: Could not open '/lib/modules/2.6.22.17-0.1-default/kernel/sound/core/snd-pcm.ko': No such file or directory
FATAL: Could not open '/lib/modules/2.6.22.17-0.1-default/kernel/sound/pci/hda/snd-hda-intel.ko': No such file or directory
ale oni su tam
No, ono problem bude asi v to ze ma 3 konektory ktore zabezpecia vstup aj vystup - totiz je 6-kanlova ta zvukovka na doske
dmesg:
snd_hda_intel: Unknown symbol snd_hwdep_new
V modprobe.conf nemam nic so zvukovkou.
Vypis jedneho konfiguraku, skus nastavit podla neho.
cat /etc/modprobe.d/sound
options snd-hda-intel enable=1 index=0
# u1Nb.c4qCSiA6kI7:82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller
alias snd-card-0 snd-hda-intel
Snad to pomoze.
no zatial neviem
stale pise:
zvolena zvukova karta - hda-intel - ICH7- chyba nastala pocas instalacie.
ale aka???
Would you like to probe legacy ISA sound cards/chips?
Tak toto dostanem a nemozem sa pohnut. tie moduly som nacital, vyhrabal, kontroloval adresare, chyby, no proste už neviem - je celkom možné že už zabúdam na nejakú základnú vec ale toto o tom nehovorí - proste ju nemá, ale mal ju s chybou zo začiatku tejto diskusie, ak umažem - surovo - moduly tak ju zase má ale nejde tak či tak
pri tom na cd sú ovládače pre linux /preto som zvolil túto dosku/, samozrejme /hmmmm/ sa inštalnú na plochu ak nenasmerujem /v root mode som/
http://www.suseforums.net/index.php?s=c44b6db311d458d75d4091ef6c2fc6e0&showtopic=47009&pid=233195&st=0&#entry233195
rpm -q alsa alsa-utils alsa-firmware
alsa-1.0.14-31.2
alsa-utils-1.0.14-27
alsa-firmware-1.0.14-24
bolo by vhodne podotknut, ze kompilacia krok za krokom a manualna instalacia a trosku zabavy a srandy to spravi,
autoinstall ? nie
uz to chodi, ono je pravda, ze ma naviedlo to forum, anglina mi problem nerobi
diky moc