Čaute odborníci, ja som úplný laik a potrebovala by som poradiť, ako nakonfigurovať router zyxel na pripojenie do siete t-comu. Doteraz chodím cez modem z t-comu, ale potrebujem pripojiť viac počítačov, tak som si zaobsatala zyxel. Problém je v tom, že spliter má výstup len RJ-11 a zyxwlovský router na pripojenie do siete má RJ-45. T-com-ácky modem má na pripojenie siete RJ-11 a výstup do PC RJ-45. Treba mi iný spliter? poteši každá rada. Díky
Na pripojenie do siete cez RJ11 sa pouzivaju priamo ADSL routre.
Pokial viem tak nieco take nie je mozne aby fungovalo kedze je tam rozdiel v pocte kabelov a teda aj v tom ako tam prudia data.
Presne tvoj modem som nenasiel ale co som pozeral ostatne typy tak mal by to byt skutocne ADSL takze by malo stacit kabel ktory vedie do modemu zapojit do routra a potom uz len ponastavovat. Pripojenie na siet sice pojde cez telefonny kabel s RJ11 ale potom medzi pocitacmi to ide uz kablami s RJ45.
Ze sa u nas pouziva ANNEX B viem, ale ze by pouzival RJ 45 to si nemyslim. Alebo potom zijem v prastarom dome s prastarymi rozvodmi.
Alebo sa len nerozumieme. Ale videl som kablik s ktorym sa to da prepojit A -B. Ale na kolene nieco take nespravis. A nemyslim si ze ona nieco take potrebuje pretoze vsetky routre ADSL co som pozeral maju pripojenie RJ 11 a nie RJ 45 a boli na ANNEX B.
(a navyse v RJ-45 mas pary - takze 8÷2=4, takze by to tiez slo)
takyto kabel je bezny napr. na pripojenie zariadeni od T-com
Ak mate zaujem, zajtra v praci Vam to vyfotim, kedze tiez mam v kancelarii adsl zapojene presne takto (RJ11 splitter, RJ45 konektor na routri, kabel na oboch koncoch RJ11).