Aky LCD kupit
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
Ludia okolo MX linuxu uvolnili na testovanie prvé ISO MX linuxu postavené na Debian 13.
Zdroj: MX linux
Bola vydaná nová verzia distribúcie Q4OS 6.1 "Andromeda", ktorá vychádza z Debianu 13.1 Trixie s desktopom Plasma alebo Trinity. Bude k dispozícii len pre 64 bit architektúru, pre 32 bit sa odporúča staršia verzia Q4OS 5 "Aquarius".
Zdroj: DistroWatch.com
Po mesiaci od vydania Debian 13 vyšla nová verzia 13.1.
Debian 13.1 Trixie opravuje 71 chýb a pridáva 16 bezpečnostných aktualizácií.
Zdroj: Debian
Linux prvýkrát v histórii prekročil 5 % podiel na trhu s desktopovými počítačmi v USA . Podľa globálnych štatistík spoločnosti StatCounter za jún 2025 má Linux teraz 5,04 % podiel na trhu s desktopovými počítačmi, čím prekonal kategóriu „ Neznámy “, ktorá predstavuje 4,76 %.
V dňoch 1. – 3. júla 2025 sa na Žilinskej univerzite uskutoční 13. ročník konferencie OSSConf. Na webe je zverejnený program konferencie ako aj zborník.
Zdroj: ossconf.fri.uniza.sk
Spoločnosť Google daruje protokol A2A nadácii Linux Foundation.
V apríli 2025 spoločnosť Google spustila protokol Agent2Agent (A2A), otvorený štandard navrhnutý tak, aby umožňoval bezpečnú a inteligentnú komunikáciu medzi autonómnymi agentmi s umelou inteligenciou.
O niekoľko mesiacov neskôr spoločnosť Google darovala A2A nadácii Linux Foundation, ktorá v spolupráci so spoločnosťami AWS, Cisco, Google, Microsoft, Salesforce, SAP a ServiceNow vytvorila projekt Agent2Agent .
Ďalšie info
Zdroj: IT's FOSS
Čo robiť, ak mi TabGroups nefunguje, aj keď som už aktualizoval na FF 138?
Zdroj: https://www.mozilla.org/en-US/firefox/138.0/releasenotes/
video sa venuje rozdielom v teplovodivých pastách, ako sa teplovodivá pasta vyrába, dobrým a zlým tepelnoizolačným materiálom a ďalším témam, a to všetko o chladení procesorov a grafických kariet.
Zdroj: Gamer Nexus
13. apríla 2025 bola vydaná verzia MX linux 23.6
Zdroj: Mx linux blog
Tretí ročník Bratislava OpenCamp sa uskutoční už túto sobotu na FIIT STU. Registrácia účastníkov prebieha online a účasť je bezplatná.
Zdroj: Bratislava OpenCamp
Ak sa vám táto stránka páči, môžete nás podporiť tak, že si na vaše stránky umiestnite tento banner.
Náš Twitter tag je #LinuxOSsk
Nie nebude problem ..
Ja mam skor v poslednej dobe problem s klasickym CRT , ked vela live distier uz nastavuje sirokouhle rozlisenie a potom to treba prepinat aby sa na to dalo pzerat.
Chyba mozno je, ze nikto si nic neprecita, proste zacne instalovat (lebo pocul, proste LEBO) a pytat sa, pytat sa atd. Zacina svet virtualizacie, nie je problem si to checknut v dakej Virtualke ? Ale v pohode, treba sa opytat ;-)
distro: Mandriva, RedHAT, Fedora
V XPcku to chudak nevedel rozbehat a stale mi daval standardne rozliska 4:3 a obraz bol roztiahnuty.
V linuxe som tam cez dajaky standardny sirokouhly monitor co tam bol na vyber napchal aj 1920x1200.
Mimochodom dnes som videl jeden linux a sirokouhly monitor a fungovalo to.
Mne sa nepodarilo rozbehat sirokouhly vo Windowse a v Linuxe mi to slo bez problemov.
ci je to sposobene chybajucim DDC kanalom z monitora je vedlajsie. ak to nema klik, tak je s tym problem.
Druha vec je graficka karta ... pri nVidii a ATIne by si problem nemal mat ...a ak ano, pouzi daky prop. driver a pevne verim ze to pofrci.
PS: pouzivas fajn distribuciu (M$ Windows Vista Ultimate), kde si to vykopal ? ;-) zjavne to uz ma dakych X rokov :-D.. neskusis Linux ?
vga: ati 7500 64 mb ,
driver : ati
cez analogovy kabel(neviem presne oznacenie :) ) blbla frekvencia ,ale cez digitalny(tiez neviem) uz ide relativne dobre , jasne ze to saskovalo aj v xp (mozno to je aj tym ze je to hovado lcd a karta slabucka),ale tym kablom som prisiel o menu co je v lcd , inak ziadne nastavenia xorgu v kubuntu , vlastne len cez klikatko nastavit resolution :)
preto 22 lebo pozeram vela filmov a pri "praci" sa mi zda uz normal ,nemenil by som
takze ja som nemal problem :), kup si 22 ;-) ,
el barto:
/etc/X11/xorg.conf
na sirokouhlom sa napriklad perfektne precuje v gimpe. ale filmy su mierne rozmazane. a este sa na nom dost dobre hra blitzkrieg 2 na wine.
plati to aj pre napriklad Matrox G450 alebo G550 ktore vynikali v stabilite obrazu aj pri vyssich rozliseniach (pre monitory 21 palcov a viac)?
PS.: tie karty niesu hudbou minulosti, to sa len ludia honia za nejakymi Hz a Mb pri kartach s (no comment) GPU a najlepsie aj zdielanou VRAM aby usetrili.
tak, ze sa staci pozriet na obraz CRT monitoru a hned je vsetko jasne