Dobry den,
mam problem so zvukom, konkretne zvuk mi ide z reprakov vstavanych v notebooku, ale ked pripojim sluchatka,v sluchatkach je ticho, takisto aj v stavanych reprakoch. Ked zapojim sluchatka do polovice (jack) zvuk ide sucasne aj z reprakov vstavanych aj v sluchatkach. Problem typu stiseny vystup v alsamixery urcite nieje.
Na dnesnom Linuxfeste padlo podozrenie, ze vstavany modem robi neplechu, konkretne ked pripojim sluchatka, presmeruje sa vystup prave do modemu => riesenie vypnut modem v biose.
Zial, na mojom notasi sa to neda. Druha moznost zakazat ho (dat ho do blacklistu) neviem ci som to urobil spravne, ale toto riesenie mi nepomohlo :(
este spomeniem ze pred mojim pokusom som videl v kmixe dva mixery jeden SIS SI7012 a druhy SIS SI7013Modem
notebook: Acer Travelmate 270
kernel: 2.6.22.18-laptop-1mdv
alsa: 1.0.14
00:02.6 Modem: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Modem Controller (rev a0) //Co tam robi AC'97 ??? 00:02.7 Multimedia audio controller: Silicon Integrated Systems [SiS] AC'97 Sound Controller (rev a0)lshw:
*-communication description: Modem product: AC'97 Modem Controller vendor: Silicon Integrated Systems [SiS] physical id: 2.6 bus info: pci@0000:00:02.6 version: a0 width: 32 bits clock: 33MHz capabilities: pm generic bus_master cap_list configuration: driver=Intel ICH Modem latency=173 maxlatency=11 mingnt=52 module=snd_intel8x0m *-multimedia description: Multimedia audio controller product: AC'97 Sound Controller vendor: Silicon Integrated Systems [SiS] physical id: 2.7 bus info: pci@0000:00:02.7 version: a0 width: 32 bits clock: 33MHz capabilities: pm bus_master cap_list configuration: driver=Intel ICH latency=173 maxlatency=11 mingnt=52 module=snd_intel8x0
zadal som rmmod snd_intel8x0m
v kmixe bol uz len jeden mixer SIS SI7012
ale v sluchatkach je stale ticho.
Skusil som aj (zo zufalstva) pridat do /etc/modprobe.d/blacklist-compat riadok: blacklist snd_intel8x0m a restartol som komp
ale nepomohlo.
Privitam kazdu radu, ktora pomoze.
inac ten blacklist nema byt bez toho
-compat
?a dalsia vec, ak ti to nepomaha, tak mozes skusit v
/etc/modprobe.conf
vypnut modul:alias <drivername> off
v Mandrive som nasiel v /etc/modprobe.d/ blacklist-compat a blacklist-mdv
kde
blacklist-mdv
je uplne prazdny a vblacklist-compat
je zopar poloziek.Ale zial v modeme to nieje. Modul je naisto unloadnuty a zvuk so sluchatok stale nejde :(
Potrebujem asi dalsi typ na riesenie
viac v nom nenastavym
este dodam ze pod windowsom to slo bez problemov.
takze HW chyba asi nie.