grep Direct /var/log/Xorg.0.log (II) SAVAGE(0): Direct rendering enabled glxinfo | grep direct direct rendering: No (If you want to find out why, try setting LIBGL_DEBUG=verbose) lsmod | grep drm drm 72980 2 savage agpgart 31152 2 drm,via_agp lsmod | grep savage savage 29440 1 drm 72980 2 savage Xorg.conf: Section "InputDevice" Identifier "Generic Keyboard" Driver "kbd" Option "XkbRules" "xorg" Option "XkbModel" "pc104" Option "XkbLayout" "us" EndSection Section "InputDevice" Identifier "Configured Mouse" Driver "mouse" Option "Emulate3Buttons" "true" EndSection Section "Device" Identifier "Configured Video Device" EndSection Section "Monitor" Identifier "Configured Monitor" EndSection Section "Screen" Identifier "Default Screen" Monitor "Configured Monitor" EndSection Section "DRI" Mode 0666 EndSection Section "ServerFlags" Option "AIGLX" "off" EndSection Section "Extensions" Option "Composite" "Disable" EndSection
GK savage nefunguje akcelerácia
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
co asi tak znamena "If you want to find out why, try setting .." ?
Ešte som rozmýšlal, že si skompilujem z cvs Xorg. To by snáď mohlo byť i v ňom , ale to nebude skôr než v pondelok. Už som dokonca rozmýšlal že sa vzdám Debianíka lebo bez tej akcelerácie ma to už moc nebaví . Inak mám pocit že tento problém sa vyskytuje minimálne vo všetkých debianovských distribúciach. Keď som skúšal ubuntu tak ani tam mi to nešlo ale nevenoval som tomu pozornosť.
ale co mas za shell ze ti to nevypisalo alebo ako si to prekladal ze to ignoruje danu volbu? u mna je to miierne inak:
$ LIBGL_DEBUG=verbose glxinfo | grep direct
libGL: XF86DRIGetClientDriverName: 1.9.0 XXX (screen 0)
libGL: OpenDriver: trying /usr/lib/dri/XXX_dri.so
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
drmOpenDevice: open result is 4, (OK)
drmOpenByBusid: Searching for BusID pci:0000:00:02.0
drmOpenDevice: node name is /dev/dri/card0
drmOpenDevice: open result is 4, (OK)
drmOpenByBusid: drmOpenMinor returns 4
drmOpenByBusid: drmGetBusid reports pci:0000:00:02.0
libGL error:
Can't open configuration file /etc/drirc: No such file or directory.
libGL error:
Can't open configuration file ~/.drirc: No such file or directory.
direct rendering: Yes
$
a podobny vypis to malo hodit aj tebe, inak odporucim spetne downgrade na verziu ktora ti fungovala. praca s gitom je pre vyvojarov a sklenarov.
Inštalujem pomocou apt-get , systém udržiavam updatnutý . Sem-tam len pomocou toho cvs dačo spravím.A to iba vtedy keď je v danej verzií chyba.
S tým downgadovaním je to trocha problém . Ja neviem čo mám dať na staršiu verziu , lebo neviem kde je problém. Keďže fakčím na Unstable , tak som premýšľal že to celé hodím na testing, ale bojím sa že rozbijem celý systém.
Inak pozor , mne ten výpis nerobilo ani z pôvodnou distribučnou verziou. Ja som sa do toho gitu vrhol len preto , lebo som si myslel že nič už viac nemôžem pokaziť. Shell je normálny bash. Vtom to nebude. Preto som sem dal ten výpis balíčkov mesa , lebo si myslím že mi zrovna dajaký kľúčový bude chýbať. Teraz inštalujem dbg balíčky , možno vďaka nim budem mať ten výpis.
Postup :
Došlo mi že to nemá byť v /usr/local/lib ale v /usr/lib.
Na skúšku som všetky súbory libGL* presunul do zálohovacieho adresára. A ono to začalo fungovať.
Sú tam ešte dajaké chybky ,ako nenájdené súbory ,to opravím potom.
Zaujimavé že ja do adresáru local nič nedávam , na to ako sa to tam dostalo nemám ani potuchy.
Takže ešte raz , vďaka.