FTP na routeri, pristup z WAN
mam nasledovny problem:
Mam router Asus WL-500W s USB portom, na ktory je pripojeny externy USB HDD. Tento HDD je nazdielany cez FTP.
Problem je v tom, ze tento disk je cez FTP dosiahnutelny z WAN - odkialkolvek zvonku.
Ja ho vsak chcem zdielat len v lokalnej sieti. Chcel som to zablokovat firewallom, no WAN to LAN firewall na tomto routeri sa podla vsetkeho nevztahuje na sluzby ktore bezia priamo na routeri.
Neviete poradit, ako zablokovat FTP server na routeri pri pristupe z WAN, aby sa nan zvonku nedalo dostat?
Vdaka.
Pre pridávanie komentárov sa musíte prihlásiť.
FTP nemozem pouzivat, pretoze ho nemozem zablokovat z WAN, co by som dokazal prezit. No nemozem ho nechat otvoreny v anonymnom mode.
Som vdacny za kazdu radu ci pripomienku ;)
Off Toppic: Obcas je ftp rychlejsie ako smb/cifs ale nie pohodlnejsie. Mas nejaky specialny dovod preco ftp?
FTP sa snazim pouzit preto, ze so Sambou je na tomto routeri este vacsi problem. Shares sa z nejakeho dovodu po case stavaju nepristupne a je potrebne ich zrusit, nasledne znova vytvorit...
Navyse vseobecne viac oblubujem FTP - nad Sambou nateraz neuvazujem. ;)
FTP mode mam nastaveny na volbu "login to first matched share node".
Ja by som si vsak predstavoval pouzitie takto:
-ak sa prihlasi pouzivatel "admin", FTP ho naloguje do priecinka "shared-admin" (umiestneneho v korenovom priecinku particie externeho disku)
-ak sa prihlasi "user", bude prihlaseny do "share-user".
Mate predstavu ako zrealizovat toto?
Zdar,
matt2ss ;)